Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal hayat için 5 gebe düve desteği verecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde yaşayan, köyüne dönüp hayvancılık yapmaya karar veren ve uygun şartları taşıyan vatandaşlara 5 gebe düve desteğinde bulunacak. Detaylar haberimizde..

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal hayat için 5 gebe düve desteği verecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde yaşayan, köyüne dönüp hayvancılık yapmaya karar veren ve uygun şartları taşıyan vatandaşlara 5 gebe düve desteğinde bulunacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Gebe düve desteğimiz ile kırsaldaki hayatı yeniden canlandırmayı istiyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında toplandı. Gündemin 5. Maddesinde yer alan kentten kırsala tersine göçü teşvik etmek, kırsalda küçük aile işletmeleri oluşturmak ve büyükbaş süt sığırı yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla kent merkezinde yaşayan, köyüne dönüp hayvancılık yapmaya karar veren ve uygun şartları taşıyan vatandaşlara 5 gebe düve desteğinde bulunulmasına karar verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan mecliste görüşülmek üzere sevk edilen madde oy birliğiyle kabul edildi. Hayvancılıkta dışa bağımlılığı azaltmak ve kırsaldaki yaşamı canlandırmak adına önemli bir çalışma gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Özellikle hayvancılık nezdinde yeniden dışa bağımlılıktan kurtulup hayvancılığımızın ayağa kalkması noktasında ve kırsaldaki hayatı yeniden kazandırma açısından bu desteğin öneminin hep beraber farkında olduğumuzu da biliyorum” dedi.

“Kırsaldaki hayatı yeniden canlandırmayı istiyoruz”


Denizli'yi her yönüyle ayağa kaldırmak için gayret ettiklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Umut ediyoruz ki Denizli'de tarımıyla, hayvancılığıyla, turizmiyle ayağa kalkmış bir şehri hep birlikte oluşturacağız. Bu anlamda da gebe düve desteğimiz ile kırsaldaki hayatı yeniden canlandırmayı istiyoruz. Bu anlamdaki katkınız nedeniyle de hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılacak olan gebe düve desteği şartları ise; Başvuru tarihi itibariyle 45 yaşını doldurmamış ve evli olmak, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle ilimiz Merkezefendi ve Pamukkale merkez ilçelerinde ikamet ediyor olmak, Gebe düve alacağı tarihte ikametini Merkezefendi ve Pamukkale merkez ilçe sınırları hariç ilimizin diğer 17 ilçesine taşıyacağını taahhüt etmek, Gebe düveleri teslim aldığı tarih itibariyle SGK kaydı olmamak, Emekli olmamak, Verilen hayvanların bedeli veya misli alınacak, Meclis tarafından kurulacak dağıtım değerlendirme komisyonunca belirlenecek şartları içeren sözleşme imzalanacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.