Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesi zeytin fidanı desteği başvuru süresini 23 Aralık’a kadar uzattı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde çiftçilere 50 bin adet sertifikalı zeytin fidanı desteği müracaat süresi yoğun başvurular nedeniyle 23 Aralık 2024’e kadar uzatıldı. Detaylar haberimizde..

Denizli Büyükşehir Belediyesi zeytin fidanı desteği başvuru süresini 23 Aralık’a kadar uzattı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde çiftçilere 50 bin adet sertifikalı zeytin fidanı desteği müracaat süresi yoğun başvurular nedeniyle 23 Aralık 2024’e kadar uzatıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki çiftçilere sertifikalı zeytin fidanı desteği müracaat süresi yoğun başvurular nedeniyle uzatıldı. Büyükşehir Belediyesi geçen ay Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun çiftçi ve üreticilere söz verdiği kırsal kalkınma projeleri kapsamında, 50 bin adet sertifikalı zeytin fidanı desteği için başvuru sürecini başlatmıştı. www.denizli.bel.tr ve DESKİ ilçe hizmet birimlerinden online yapılan müracaatlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle başvuruların 23 Aralık 2024’e kadar uzatıldığı duyuruldu.

Başvuru şartları
Zeytin fidanını, 1 dekarın altında alana dikecek üreticilerin tüm ilçelerden başvuru yapabileceği belirtilirken, söz konusu üreticilerin en fazla 5 adet fidan alabileceği kaydedildi. 1 dekarın altında alana dikilecek zeytin fidanlarının yüzde 100’ünün hibeli olduğu ifade edilirken, 2025 yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesinin başvuru formuna eklenmesi gerektiği işaret edildi. Zeytin fidanını 1-10 dekar arası alana dikecek olan üreticilerin, zeytin yetiştiriciliğine uygun olan Acıpayam, Babadağ, Bekilli, Beyağaç, Buldan, Çal, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerinden başvuru yapabilecekleri açıklandı. Bu kişilerin en az 25 en fazla 125 adet fidan desteği alabileceği belirtilirken, 1-10 dekar arası alana dikilecek zeytin fidanlarının yüzde 75’inin hibeli olduğu belirtildi. Söz konusu üreticilerin 2025 yılına ait ÇKS belgesini ve fidanları dikeceği alanın tapusunu başvuru formuna ekleyeceğine dikkat çekilirken, fidanların dikileceği alanın kira olmaması gerektiği açıklandı. Uygun görülen başvurular için bilgilendirme mesajı gönderileceği kaydedilirken, başvuruların 50 bin adedi aşması durumunda dağıtımın, arazisi en az olan üreticiden en fazla olan üreticiye doğru yapılacağı ifade edildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.