Denizli

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Millet Mektepleri’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ve protokol tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ve beraberindeki öğretmenlerle birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret ettiler. 24 Kasım Öğretmenler Günü il kutlama programı Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, Denizli İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağnıç, protokol, okul müdürleri ve öğretmenler ile misafirler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında emekli öğretmen remzi Kavurgacı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan yaptığı açılış konuşmasında, "100 yıllık Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanı verilen ve öğretmenlerimize armağan edilen bu özel günde, huzurlarınızda olmaktan büyük şeref duyuyorum. Öğretmenlik mesleği, ömür boyu süren bir öğrenciliktir. Her yeni nesille birlikte umutlar, hayaller ve başarıları da yenilenir. Öğretmenlik; kalemi yeni tutan bir çocuk kadar taze, asırlara biriken kadim kültürümüz kadar bilgedir. Öğretmenlik; zamanı, mekânı ve yaşı olmayan tek meslektir. Bu nedenle ne ölçülebilen bir karşılığı ne de anlatılabilen bir ifadesi vardır. Öğretmenlik sadece yaşanır. Gözlerinde korku olan küçük bir bedende sevgi olur önce. Ve büyür şefkat ve güvenle. Öğretmenlik; bir hayata tanıklık etmektir. Bir çocuğun yürüdüğü yolların taşlarını tek tek döşemektir. Bir ömrün sorumluluğunu omuzlarında ve kalbinde taşımaktır. Bu nedenle çok kutsaldır. Öğretmen, eserini yarınlara büyütürken, bir mum misali kendini tüketir. Bu nedenle öğretmenlik, Cumhuriyetimizin geleceğidir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan’ın konuşması sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı okundu. Kutlama programında adaylığı kaldırılan öğretmenlerin ’Öğretmenlik Yemini’ yapmasının ardından ilimiz öğretmenlerinden oluşan orkestra eşliğinde konser verildi. Öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibi tarafından protokol ve misafirlere halk oyunları gösterisi sunuldu. Program 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile öğretmenler arasında düzenlenen anı, resim, fotoğraf, akıl ve zekâ oyunları yarışmalarında dereceye giren öğretmenlere ödülleri ile emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" ve plaketlerinin Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan tarafından verilmesi ile sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması
Etkinlik

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Isparta Barida Otelde bir yemek organizasyonu düzenledi. Organizasyonda kurucu, yöneticiler ve öğretmenler bir araya geldi.

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında köy okullarında görev yapan öğretmenlere çiçek hediye edildi.

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesi Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail Tuncer, mahallede bulunan Adnan Menderes İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı
Etkinlik

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Burdur'da öğretmenler günü töreni!
Etkinlik

Burdur'da öğretmenler günü töreni!

Burdur'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Eğitim İş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül, hükümetin eğitim emekçilerinin haklarını gasp ettiğini ve itibarsızlaştırdığını belirterek, mücadeleye çağırdı.

Antalya Kemer’de öğretmenler günü programı düzenlendi
Yaşam

Antalya Kemer’de öğretmenler günü programı düzenlendi

Kemer’de öğretmenler günü kutlandı