Antalya / Konyaaltı

Konyaaltında “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği

Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği düzenledi. Devamı haberimizde...

Konyaaltında  “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği

BU DİLEK GERÇEK OLSUN


Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği düzenledi. 7’den 70’e her yaştan kadının katıldığı etkinlikte, kadınlar kağıttan yaptıkları bin turna kuşunu ağaçlara asarak kadına yönelik şiddetin son bulmasını diledi.
Konyaaltı Belediyesi, HayatPark’ta ve Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cem Evi Derneği’nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği düzenledi. Etkinliğe 7’den 70’e her yaştan kadın katılım gösterdi. Kadınlar uzman eğitmenler eşliğinde origami yöntemiyle kağıttan yaptıkları bin turna kuşunu HayatPark’taki ağaçlara asarak kadına yönelik şiddetin son bulmasını diledi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen etkinliğe katılan kadınlara teşekkür ederek, kadına yönelik şiddetin son bulmasını temenni etti.


KADINA ŞİDDET SON BULSUN


Yaptığı turna kuşunun üzerine barış, sevgi, çocukların ölmediği bir dünya ve kadına şiddetin son bulması dilediğini yazdığını söyleyen Dürüye Küçükzeybek, “Proje harika oldu. Kadına şiddetin son bulması en büyük dileğimiz. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e ve çalışma arkadaşlarına bu güzel proje için teşekkür ederim’’ dedi. Bin turna kuşu efsanesinin, Japonya’nın Hiroşima kentine atom bombası atıldığında lösemi olan Sadako Sasaki adlı iki yaşındaki kız çocuğunun hikâyesi olduğunu dile getiren Elif Gülpaçin de, “Turna kuşu etkinliği çok güzel ve çok anlamlı bir proje. Efsanedeki Sadako bin turna kuşu yaparak sağlığına kavuşmayı hayal etmişti. Ama ömrü ne yazık ki buna yetmedi. Onun yerine başka arkadaşları bu kuşu yaparak barış dilediler. Bizler de kadınlar olarak kadına şiddetin son bulmasını diliyoruz. Konyaaltı Belediyesi’ne bu güzel proje için çok teşekkür ediyorum. Tüm dünyada kadına şiddete hayır diyoruz’’ dedi. Ekinliğe katılan Zekiye Koyunoğlu ise “Kadınların sesini duyurmak amacıyla yapılan çok güzel proje. Kadınlar her yerde ve dayanışma halinde olmalı” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Kotan, İlk Nikahını Kıydı
Yaşam

Başkan Kotan, İlk Nikahını Kıydı

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan göreve gelmesinin ardından ilk nikâhını CHP Konyaaltı Gençlik Kolları İlçe Başkanı İsmail Koçak ve Aslıhan Karadağ çiftine kıydı.

Konyaaltı'nda Gönüllülerden resim sergisi
Yaşam

Konyaaltı'nda Gönüllülerden resim sergisi

Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.

Hayatpark'ta 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Hayatpark'ta 23 Nisan Coşkusu

Konyaaltı Belediyesi’nin HayatPark’ta gerçekleştirdiği “23 Nisan Çocuk Şenliği” kortej yürüyüşüyle başladı. Korteje katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, çocukların bayram coşkusuna ortak oldu.

Bugün Konyaaltı'nı Çocuklar Yönetti
Etkinlik

Bugün Konyaaltı'nı Çocuklar Yönetti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Konyaaltı Belediyesi’nde çocuk meclisi toplandı.

Konyaaltı'nın minikleri 23 Nisan’ı kutladı
Bölgesel

Konyaaltı'nın minikleri 23 Nisan’ı kutladı

Konyaaltı Belediyesi kreşlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı.

Konyaaltı 23 Nisan'a Hazır
Yaşam

Konyaaltı 23 Nisan'a Hazır

Konyaaltı Belediyesi, bu yıl 104’üncü yılı kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, HayatPark’ta gün boyu sürecek kutlamalara çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşları davet etti.