Kahramanmaraş merkezli depreme İskenderun'da yakalanan ve 4 gün sonra enkaz altından çıkarılan Süleyman Samar, "Enkaz altında hiç ümitsizlik yaşamadım. 4. gün dışarıdan ‘sesimi duyan var mı’ diye bir ses işittim. Ben buradayım dedim. Üzerimde büyük bir beton bloğu vardı. Onu delip beni çıkardılar" sözleri ile yaşadıklarını anlattı.
19 yıldır Manavgat Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Mehmet Samar, aralarında annesi Hidayet Samar (86), ablası Belgin Gözgören (61) ve eniştesi Hüseyin Gözgören (64)’in yanı sıra 2 teyze kızı, 1 teyze oğlu ve 2 çocuğunu, 1 dayı kızı ve eşini İskenderun’da yaşanan depremde kaybetti.
Deprem haberini alır almaz İskenderun’a giden Mehmet Samar, depremin 4. gününde enkazdan yaralı olarak çıkarılan ağabeyi Süleyman Samar ile teselli buldu. Mehmet Samar, abisinin de iyileşip hastaneden çıkmasının ardından Milli Egemenlik Mahallesindeki evinin önünde depremde kaybettiği annesi ve diğer yakınları için mevlit okuttu. Mehmet Samar’ı Manavgat Emniyet Müdürü Ayhan Söğüt, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz ile çalışma arkadaşları yalnız bırakmadı.
Depreme İskenderun’da annesiyle birlikte yaşadığı evlerinde yakalandığını belirten Süleyman Samar “Gece geç saatlerde yerden bir gürültü geldi. Evi salladı. 1-2 derken 3. vuruşta her şey patladı ve aşağıya indi. Ondan sonra 4 gün boyunca göçükte kaldım. 4. gün sesimi duydular ve çıkartıldım. 1 hafta Adana, 1 hafta da Manavgat’ta hastanede kaldım. Annem, kız kardeşim, eniştem, 2 teyze kızım, 1 teyze oğlum ve 2 çocuğu, 1 dayı kızım ve eşini kaybettik. Şu an kendimizi toplamaya çalışıyoruz. Gidenlerin arkasından dua etmeye çalışıyoruz” dedi.
4 gün boyunca enkaz altında hiç ümitsizliğe kapılmadığını belirten Süleyman Samar “4. gün dışarıdan ‘sesimi duyan var mı’ diye bir ses işittim. Ben buradayım, ben buradayım dedim. Kardeşim Mehmet gelmişti. AFAD’ı çağırdılar. Alttan çıkaramadılar. Üzerimde büyük bir beton bloğu vardı. Onu delip beni çıkardılar. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın kimseye” diye konuştu.
Polis Memuru Mehmet Samar ise, depremde annesiyle birlikte 10 yakınını kaybettiğini belirterek “Zor bir dönemdi. İskenderun’a vardığım zaman abim enkaz altındaydı. Çok şükür çıkardık. Şu an sağlık durumu iyi ve Manavgat’ta yanımızda. Bugün mevlit okuttuk. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın” açıklamasına yer verdi.





Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)