Antalya / Serik

Depremde tüm ailesini kaybetti, geriye fotoğraf albümü kaldı

Yaşanan depremde anne, baba ve kardeşlerini kaybeden depremzede, Antalya'da yaşamaya başladı. Ailesinden geriye sadece fotoğraf albümü kaldı.

Depremde tüm ailesini kaybetti, geriye fotoğraf albümü kaldı

Antalya'nın Serik ilçesinde yasayan Esra Durgut, Antakya'da meydana gelen depremde anne, baba ve kardeşlerini kaybetti. Elinde ailesinden sadece bir fotoğraf albümü kalan kadın, büyük acı yaşadığını belirterek, "Kendimi boşlukta ve kimsesiz hissediyorum" dedi.
Depremden önce en son annesi Gülten Gülaslan (44) ile görüşen Esra Durgut, ayakkabı imalat işiyle uğraşan baba Yusuf Gülaslan'ın (49) pazar günü yaptıkları sabah kahvaltısının resimlerini attığını belirterek, "Demek ki son kahvaltılarıymış" dedi. Kız kardeşi Gülşah Gülaslan'ın üniversiteyi yeni bitirdiğini belirten acılı kadın "Kız kardeşim sözlüydü, sevgilisi onu 14 Şubat sevgililer gününde toprağa koydu" dedi. Erkek kardeşinin 15 yaşında lisede okuduğunu ve genç yaşta depremde hayatını kaybettiğini söyledi.

"Hepsini kaybedince boşlukta kimsesiz gibi hissediyorum"

Durgut yaşanılanları şöyle anlattı:
"Antakya merkezde yaşıyorduk biz. Annem, babam, kardeşlerim. Depremde hepsi vefat etti. 4 katlı apartmanın giriş katında oturuyorlardı. Ben haberi dayımlardan aldım. Telefonları çalıyordu ama cevap veren yoktu, ulaşamadık. Annem babam 1 ay önce yanıma ziyarete gelmişlerdi ama her gün görüntülü konuşuyorduk. En son annemle görüştük. Çalıştığı yeri gösterdi, 'yoruluyorum' dedi. Babam da pazar günü yaptığı sabah kahvaltısının resimlerini atmıştı. Demek ki son kahvaltılarıymış. O gün annemle çok konuşamamıştık, internet olmayınca, yorgundur diye akşam da aramamıştım. Sabah da haberleri geldi. Hepsini kaybedince boşlukta kimsesiz gibi hissediyorum."

"Sevgililer gününde sevgilisini toprağa koydu"

Tarif edilemeyen bir duygu yaşadığını belirten Durgut, “Kız kardeşim üniversite mezunuydu, erkek kardeşim daha 15 yaşındaydı, lisede okuyordu. Babam ayakkabı imalatçısıydı, annem de yeni işe başlamıştı. Hepsini kaybettim, yalnız kaldım. Deprem haberini alınca hemen Antakya'ya gittik. Gece oradaydık, enkaz yerine geldiğimde evimiz tanınmayacak haldeydi. Orada 6 aylık çocuğumla çadırda kaldık. Eşim enkazın başında kaldı, her gün bir umut bekledik ama olmadı. Hepsinin 8. gün art arda enkazdan cesetleri çıktı. Ertesi gün 14 Şubat'tı hatta kız kardeşimin sözlüsü de oradaydı. Sevgililer gününde sevgilisini toprağa koydu" dedi.

Depremde tüm ailesini kaybetti, geriye fotoğraf albümü kaldıDepremde tüm ailesini kaybetti, geriye fotoğraf albümü kaldıDepremde tüm ailesini kaybetti, geriye fotoğraf albümü kaldıDepremde tüm ailesini kaybetti, geriye fotoğraf albümü kaldıDepremde tüm ailesini kaybetti, geriye fotoğraf albümü kaldıDepremde tüm ailesini kaybetti, geriye fotoğraf albümü kaldı

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Depremzede baba 1 yıldır görmediği oğlunu arıyor
Bölgesel

Depremzede baba 1 yıldır görmediği oğlunu arıyor

Antalya’da yaşayan depremzede 62 yaşındaki Halil Ercan, gözyaşları arasında 1 yıldır görmediği 25 yaşındaki oğlu Resul Ercan’ı arıyor.

Depremzede çifte ikinci şoku fahiş kira ile yaşattılar
Bölgesel

Depremzede çifte ikinci şoku fahiş kira ile yaşattılar

Kahramanmaraş merkezli depremde birçok yakınını kaybeden 3 çocuklu depremzede çift, deprem korkusu ile geldikleri Antalya’da ikinci hüsranı yaşadı. İşte detaylar...

Kulüpten depremzedelere üçüncü kez yardım eli
Yaşam

Kulüpten depremzedelere üçüncü kez yardım eli

Kumluca Hal Toptaş Spor Kulübü Deprem Bölgesi Yardım Eli üyeleri Hatay'ın İskenderun ilçesinde ihtiyaç sahibi depremzedeler için üçüncü kez yardım götürdü.

Başkandan örnek hareket; Tüm masrafları deprem bölgesine bağışlayacak
Yaşam

Başkandan örnek hareket; Tüm masrafları deprem bölgesine bağışlayacak

Antalya'da Başkan, geleneksel iftar organizasyonu bu yıl iptal ederek, tüm iftar giderlerini deprem bölgesine bağışlayacaklarını söyledi.

Antalya'ya deprem bölgesinden gelirken kitabını bile almadı; Sınavda birinci oldu
Bölgesel

Antalya'ya deprem bölgesinden gelirken kitabını bile almadı; Sınavda birinci oldu

Deprem felaketinden sonra ailesiyle Antalya’ya gelen ve Etüt Merkezi’nde üniversite hazırlık eğitimine devam eden Sıla Özsoy, etüt merkezinde yapılan deneme sınavındaki başarısıyla dikkat çekti.

Depremzedeler bu geziyle moral depoladı
Yerel Yönetim

Depremzedeler bu geziyle moral depoladı

Antalya’da konaklayan depremzede vatandaşlar kendileri için düzenlenen sosyal iyileştirme çalışmaları kapsamında düzenlenen gezi ile moral depoladılar.