Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Bazı develeri rakiplerinden ayırmaya çalışan görevliler ise zor anlar yaşadı.
Kumluca Belediyesi'nin desteğiyle Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği'nce düzenlenen güreşlere Antalya, Aydın, Denizli, Muğla ve İzmir'den 132 deve katıldı. Bazı develeri rakiplerinden ayırmaya çalışan görevliler zor anlar yaşadı. Birincinin seçilmediği güreşler sonunda deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından kupa ve hediyeler verildi.
Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Gemici, güreşlerin çok güzel bir şekilde yapıldığını, aralarında Türkiye'nin ünlü güreş develerinin de bulunduğu 132 devenin güreştiğini söyledi. Amaçlarının bir Yörük kültürü olan deve güreşlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Gemici, "Çok güzel bir havada yeni yapılan arenada güreşler yapıldı. Seyircinin ilgisi çok güzel" dedi.
Deve güreşlerini izlemeye gelen Mehmet Başar ise, “Bugün burada Yörük kültürünün bir parçası olan deve güreşleri yaşatılıyor. Düzenleyen ve güreşlere katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.








Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)