Burdur / Bucak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bucak'ta

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Burdur'un Bucak ilçesine gelerek, SKM açılışına katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bucak'ta

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Burdur'un Bucak ilçesine gelerek, SKM açılışına katıldı.

9 Nisan'da açıklanan milletvekili adayları listesinde AK Parti Antalya 28. Dönem 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim programları kapsamında Burdur ziyaretine Bucak'tan başladı.

Bucak'ta SKM Açılışına katılan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadelere yer verdi;

"Bucak birliğin, beraberliğin, çalışkanlığın, üretkenliğin ve misafirperverliğin şehridir"

Çok kıymetli Bucaklı Burdurlu hemşerilerin değerli yol arkadaşlarım Cumhur İttifakımızın çok kıymetli mensupları. Arkadaşlar bugün bu SKM açılış için Bucakta kadim bir tarihe, eşsiz bir kültüre sahip Bucak'ta sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan tüm Bucaklı hemşehrilerimizi sevgiyle, saygıyla selamlamak istiyorum. Biz doğasıyla, kültürüyle Bucak aynı zamanda biliyorsunuz Oğuz boylarının mirasıdır ve büyük bir tarihtir. Burada bulunmak her zaman bizim için büyük bir mutluluk ve onurdur. Ayrıca bugün burada sizlerle beraber yapacağımız seçim çalışmaları inşallah gerek Burdur'un geneline gerekse 14 Mayısta buradan Burdur'dan Cumhurbaşkanımıza büyük bir güç ve destek olacaktır. Buna inanıyoruz. Çünkü Bucak, her zaman her seçimde Cumhurbaşkanımız Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmamıştır çok güçlü bir şekilde desteklemiştir. O yüzden tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabi bugün burada SKM'yi açarken ayrıca biz ne diyoruz Türkiye yüzyılının meşalesini de buradan Bucaktan birlikte yakacağız. Tabi sizlere saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını, sevgilerini ve en iyi dileklerini ayrıca Cumhurbaşkanımız her zaman söylüyor. Bucak ve Burdur'a güveniyoruz diyor. Bu düşüncelerini bu beklentilerini de özellikle sizlere iletmemi istedi. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız tabi Bucak birliğin beraberliğin aynı zamanda çalışkanlığın, üretkenliğin, misafirperverliğinde bir şehridir ve 21 yıldır da bu dayanışma içinde bu anlayış içinde sizlerle beraber çalıştık. Sizler buralarda çok çalıştınız. Bizlerde fırsat buldukça Bucak, Burdur ve diğer ilçelerimize de gittik. Sizlerle beraber olduk, bizler de destek vermeye çalıştık ama esas burada gayretleri gösteren sizlersiniz ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu gayretlerimizin neticesini hem Bucak ve Burdur için hem de Türkiye'miz için hamdolsun aldık.

"Tüm dünyanın güvendiği ve umut beklediği bir liderdir"

21 yıldır her seçimi kazanan bir liderimiz var. Halkın teveccühüne ve güvenine nail olmuş bir liderimiz var aslında. Şu anda tüm dünyanın güvendiği ve umut beklediği bir liderdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, özellikle Ukrayna savaşından sonra bu tahıl anlaşmasıyla abartmıyoruz dünyadaki her bir hanenin ekonomisine katkı sağladık. Çünkü gıda fiyatlarında yükselmeyi bırakın bir düşüş yaşandı. Tahıl anlaşmasıyla ve her tahıl anlaşmasının uzatılmasıyla bu katkıyı sağlıyoruz. Artık Türkün ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizlerin etkisi tüm dünyadadır. O yüzden kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Hiçbir zaman eziklik duymayacağız. hiç kimseye tepeden bakmıyoruz ama dünyaya yaptığımız dünya barışına yaptığımız katkıda ortada. Bununla da övüneceğiz tabi kibir yok ama övüneceğiz gurur duyacağız.

"21 yıldır yarım kalan hikayeleri tamamladık"

Yaptıklarımızda tabi milletimize hizmet şiarından hiçbir koşulda vazgeçmedik. Zorluklar karşısında yılmadık. engelleri birlikte açtık. Dayanışma içinde açtık ve 21 yıldır yarım kalan hikayeleri tamamladık. O kadar yarım kalan hikayeler vardı ki temel atılmış 30 yıl bitmemiş barajlar da vardı. Halkımızın sağlık başta olmak üzere aldığı hizmetlerde hayalleri vardı Bunlar da olur mu diye hayalleri vardı, hepsini gerçekleştirdik ama o da yetmedi hayal edilemeyenleri de gerçekleştirdik. Mega projeleri hayata soktuk. Milletimize büyük hizmetlerimiz oldu. Bu aslında Cumhuriyetimizin ilk asrının başarılı bir şekilde tamamlanmasına da vesile oldu.

"Ülkemizi vesayetten kurtardık"

Cumhuriyetimizin kazanımlarına baktığımız zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurarken hedefler koymuş hamleler yapmış ama ondan sonra maalesef işte Menderes rahmetli Menderes döneminde bir hamle yakalamışız. Rahmetli Özal döneminde tek partili dönemlerde özellikle ama onun dışında birçok sorunlardan dolayı darbe, darbeler, darbe girişimleri, koalisyon hükümetlerinin başarısızlıkları sebebiyle maalesef istediğimiz başarıyı elde edememişiz. Yani muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine ülkemizi çıkaramamışız. Cumhurbaşkanımız hiçbir şey eskisi olmayacak dedikten sonra hedefimizin Türkiye medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olduğunu en baştan söyledi. Bunlar lafla olmaz. Yaptığımız icraatlarla biz bunu başardık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tabii ülkemizi vesayetten kurtardık. Dışa bağımlılığı azalttık, milli iradenin belirleyici olmasını milletimizle birlikte sağladık. Bu 21 yılda sadece eser kazandırmak yetmez. Bu dışa bağımlılığı ve vesayeti kaldırmak da aslında bizim milletimizin bir hayaliydi bir beklentisiydi. Çünkü biz gururlu bir milletiz. Öyle ne içerde ne dışarıda, başkalarının vesayet altında yaşayan, yaşayabilen hazmeden. Bunu hazmedebilen bir millet değiliz tabii. Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde 81 ilimiz ve 976 ilçemizde çok büyük hizmetler yaptı. Hastaneler, Üniversiteler Siz burada Burdur'da söylediklerimi gözün önünde canlandırın. Yurtlar, yollar, köprüler, organize sanayi bölgeleri, barajlar, konutlar artık yani 30 sene süren barajlar değil, üç sene içinde biten, tamamlanan ve hizmete giren barajlardan bahsediyorum. Konutlar İşte bir milyondan fazla sadece TOKİ konutlarını vatandaşlarımıza teslim ettik. İlk evim İlk İşyerim ilk arsan projemizde kampanyamızda elbette devam edecek. Bir taraftan deprem bölgelerini ihya ederken yıkılan ve yıkılacak olan orta sağlığı dahil evlerimizin yerine daha sağlamını daha iyisini yaparken diğer taraftan bugüne kadar ev sahip olmamış vatandaşlarımız için kampanyalarımız devam edecek.

"Hava yolunu halkın yolu yaptık"

Gençleri hiç ihmal etmedik. Gençlik merkezleri inşa ettik, kültür önemlidir, kültür merkezleri inşa ettik. Artık kırsal yerlerde bile kültür merkezlerimiz var. Yine spora önem verdik. Eğitime önem verdik. Biz 20 yılda iki katına çıkardık. Türkiye'deki derslik sayısını daha da arttırmamız gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Gece gündüz aynı şekilde spor ulaşım dedik. Havaalanı 26 dan 58 e çıktı iki katından daha fazla. Yani hava yolunu halkın yolu yaptık. Diğer taraftan yollar, demiryolları işte. İnşallah Burdur'umuz, Isparta'mız, Antalya'mızda, yeni otobanlardan ve demiryollarından hızlı trenlerden de faydalanacak. İstifade edecek ve projeleri arkadaşlarımızla biz takip ediyoruz. İşte bugüne kadar Bayram kardeşimle birlikte il teşkilatımızla birlikte bu projeleri takip ediyoruz. Bu vesileyle Milletvekilimize bugüne kadar yaptıkları hizmet için çok çok teşekkür ediyoruz Burdur'umuza.

"Burdur'dan 3 vekil bekliyoruz"

Tabi Bayram bey 3 dönemini doldurdu, 3 dönem değil 6. dönemini doldurdu aslında. Aslında ben doğdum, doğalı neredeyse milletvekili biliyorsunuz. Biz genel merkez kurucusuyduk, Bayram Bey de kurucu il başkanımızdı. Gerçekten sevdiğimiz, saydığımız arkadaşımız. Bu siyaset böyledir. Bu davada biz çıkar içinde bulunmuyoruz makamı içinde bulunuyoruz ve davaya hizmet memlekete hizmet için bulunuyoruz ve arkadaşlarımızla bugüne kadar hizmet ettik. Onlar bayrağı, yeni arkadaşlarımıza, devredecekler ve yeni adaylarımızda biz inşallah buradan Burdur'dan 3 vekil bekliyoruz, Bekliyoruz. Burada şimdi kendinizi göndermezseniz olmaz değil mi? İl başkanım ona göre Bucak sadece eski ilçe başkanımız Bucaktan aday seçilmesi yeterli değil, 3 sıfır alacağız, buradan bekliyoruz sizlerden. İnşallah biz de geleceğiz yine beraber çalışacağız.

"Hayal satmıyoruz, boş sloganlarla konuşmuyoruz"

İşte tüm bu hizmetleri yapan bir iktidarız biz ama bazıları bu hizmetlerimizden bahsetmemizi istemiyor. Niye? efendim başa mı kakıyorsunuz? Siz bir çeşme yapıyorsunuz? 10 gün anlatıyorsunuz be kardeşim bir çeşmeyi başa mı kalkıyorsunuz yani vizyon farkı bu çeşmede sağ olsun çeşmede bir ihtiyaçtır tamam ama sen çeşmeyi 10 gün anlatıyorsun hem kampanya yapıyorsun. Sanata, kültüre önem veriyoruz. Yani sanatın basit olmaz ama bir heykel veya herhangi bir şey küçük bir eser yaptığın zaman anlatıyorsun, Biz bu mega projeleri hayata geçiriyoruz. Bunu niye konuşmayalım? yapmak zorundaymışsınız. Evet yapmak zorundayız. Yapıyoruz yaptığımızı da söylüyoruz başa kalkmıyoruz daha iyisini yapacağımızı söylüyoruz. Biz kötü bir şey söylemiyoruz, rakamlarla konuşuyoruz. Bir de hayal satmıyoruz, boş sloganlarla konuşmuyoruz. Öyle sana söz boş slogandır. Bizim dönemimizde bizim gençlik yıllarımızda siyasetçiler gelirdi. Her biri on defa söz verirler. Mesela Alanya'ya gelirler. Manavgat değil, Alanya yapacağız dedi. Manavgat gider, Alanya, Alanya değil, Manavgat değil, yapacağız derlerdi sana. Söz sana söz, o slogan aslında kötü bir iletişim hatası. çünkü eski günleri hatırlatıyor. Hani derler ya bize de ilk zamanlarda dediler. Hani sigara kağıdına yazıp atma sakın abi verdiklerimizi işte söz söz diyorsunuz falan. Yani bir partinin içişlerine ona göre son derece yanlış bir strateji. Kim etkilediyse iletişim hatası yapmışlar ama boş sözlerle değil. biz icraatla konuşuyoruz, kıyaslama yapıyoruz doğru ama gençliğin başına da kalkmıyoruz İşte bizim çocukluğumuzda, büyüklerimizin bizim zamanımız, elektrik yoktu işte. imkan var çalışmıyorsun gibi. Böyle bir şey de söylemiyoruz. Gençlik bugünkü elde ettiği kazanımları elbette bilir ama daha fazlasını ister biz de daha fazlasını yapmamız lazım değil mi? Şimdi siyasete girdiğim zaman Bayram köylere gittiğimiz zaman ne diyorlardı ya biz stabilize değil mi? Sonra ne dedim. Kaplama şimdi sıcak asfaltı bile beğenmiyor. Hafif şey olduğu zaman haklı. Daha kalın yapıyor. Eskiden vatandaş böyle telefon attığında falan direkte bir problem varsa onun için sisteme diyordu. Şimdi internet yoksa onu istiyor son der daha fazlasını istiyor. Çünkü dünyada her şey hızlı değişiyor. Türkiye'de değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak yetmez. Bu değişimi yönetmemiz lazım.

"Gençlerimizle beraber yönetmemiz lazım"

Biz gençlerimizle beraber yönetmemiz lazım. Türkiye 2'nci yüzyılımız Türkiye yüzyılı olacak. Biz temellerini atacağız. Gençlerimiz gerçekleştirecek bunu. O yüzden gençlerimizin gelecekle ilgili ideallerinden hayallerinden, enerjisinden vatan, millet sevgisinden istifade etmemiz lazım. Bizim de el ele, kol kola inşallah yürüyeceğiz. 14 Mayıs'a da gençlerimizde el ele, kol kola yürüyoruz. Özellikle teknofest gençliğiyle biz gurur duyuyoruz.

TOGG Bucak'a gelecek

Şimdi artık kendi otomobilimizi üretiyoruz. Aslında bugün TOGG ile gelecektim ama benim araba işte biliyorsunuz olan Avusturya'ya biz Mustafa Varank'ın arabasını aldık. Anadolu rengi olduğu için kırmızı bize biraz daha ciddi renk göndermişler. Mavi renk Gemlik o da güzel ama çok güzel. Şu anda İstanbul'da önümüzdeki günlerde gelecek. Seyahatimiz İnşallah kendi otomobilimiz TOGG ile geleceğiz. Buraya da geleceğiz tabii. Buradan Bucak'ın içinden de geçse olur değil mi? Gerçekten gittim çok özür dilerim. Avusturya'ya gittim. Yani bizim vatandaşlarımız değil Avusturyalıların da büyük ilgisi. Mesela taksiciler bizim vatandaşlarımız da var. Bu taksicilerin içinde Avusturyalılar da var, Arnavutlar da var. Başka ülkelerden milletlerden gelip Avusturya'da yaşayan insanlar da var ve orada çok sayıda turist var. Yağmura rağmen turistlerin de çok ilgisini çekti ama vatandaşlarımızın o duygularını tarif etmek mümkün değil. Ağlayanlar duygulananlar. Vatandaşımız ve o ülkeler de olup da Türkiye'de olmadığını görünce üzülüyordu. Şimdi vatandaşlarımız Türkiye ile gurur duyuyor, gerek diplomasisiyle gurur duyuyor, dik duruşuyla gurur duyuyor gerekse o ülkelerden daha iyisi var.

Beğenmedikleri SİHA için Ukrayna'da şarkılar yazıldı

Yollar daha iyi. Tren yolları hızlı artık yapılıyor. Her yerde imkanlarımız çok daha iyi. teknolojimiz aynı şekilde geri kalmış değil, çok daha öndeyiz. O yüzden vatandaşımız gurur duyuyor. sadece yerli otomobil değil, SİHAmızla da vatandaşımız gurur duyuyor, kendi haberleşme ve gözlem uydularımızı gönderince onda da gurur duyuyor. Vatandaşlarımız Geçen gün canlı izlediniz mi? Ben izledim. Gururlandık gönderdik, yeni birisini daha gönderdi. sürekli teknolojilerimizi geliştiriyoruz. Şimdi kendi savaş gemimizi yaptık. Vatandaşlarımız onu da söyledi. Trakya'yı yapacağız, İstanbul'u da yapacağız daha büyüğünü de yapacağız. Neymiş efendim üstüne SİHA koymuşuz, SİHA'yı küçümsüyor ya o SİHA için Ukrayna'da şarkılar yazıldı. Şu anda erkek çocuklara en çok verilen isimdir. Bayraktar: Sen neyi küçümsüyorsun, neye dokunacaksın? Neden dokunmak istiyorsun? Bu projelere geçmişte uçak projelerimize dokunduğunuz, engellediğiniz devrimi engellediğiniz, devrimin isidir top bunları niye engelleyeceksiniz kardeşim? Herkes ilgiyle takdirle kıskanarak, imrenerek bakıyor. Siz bunları durduracağız diyorsunuz. Kime hizmet ediyorsunuz? Elbette dokunamayacaklar bu millet izin verir mi?

"Hem sahada hem de masada güçlü bir Türkiye var"

artık hem sahada hem masada güçlü bir Türkiye var. 21 yılda dışa bağımlılığı azalttıkça. Sahada da masada da daha güçlüyüz. Artık başkalarının kurduğu oyunları takip eden bir Türkiye yok. Artık masayı kuran oyunun kurallarını belirleyen bir Türkiye var. Sahada güçlüyüz, diplomaside de güçlüyüz, Masaya gidiyoruz, masa tükeniyorsa sahaya iniyoruz, Sert yüzümüzü de gösteriyoruz, yumuşak yüzümüzü de gösteriyoruz. Diplomasi ise diplomasi kültürse. Kültür barış ise barış her alanda ama diplomasi tükendiyse. masa tükendiyse sahaya inmekte elzem oluyor. Ama bu ikisini yerinde ve zamanında kullanmak akıllı güçtür ki artık aklını çok iyi kullanıyor. Türkün özelliği değil mi bu? O yüzden Türkiye bugün dünyada akıllı güçtür. Biz sadece kendimiz güçlü olalım demiyoruz. Birlikten güç doğar diyoruz. Dayanışma çok önemli. Ukrayna savaşı gösterdi. Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu.

"Türk Devletleri teşkilatı çatısı altında Türk dünyasını birleştirdik"

90'lı yıllarda bağımsızlığını kazanan Türk devletlerine biz yeterince elimizi elimizi uzatabildik mi? Allah rahmet eylesin. Gene Sayın Demirel. Sayın Özal onlarla ilgilendiler ama Türkiye'nin gücü o kadar değil. bugünkü gibi değildi. beklentileri tam karşılayamadık. Ama bugün ne yaptık? Türk Devletleri teşkilatı çatısı altında Türk dünyasını birleştirdik. Ailemiz büyüyor, herkes gözlemci olmak istiyor. İnşallah uluslararası çok güçlü bir teşkilat haline gelecek. Herkesin ilgisi var. Daha da güçlendireceğiz, bağlarımızı güçlendireceğiz ama sadece siyasi olarak değil, karayollarıyla demiryollarıyla. Doğalgaz boru hatlarıyla işte orta koridor diyoruz. üzerinden artık batıdan doğuya, doğudan batıya, Asya'dan Avrupa'ya bir şey gidip gelmiyor. Bizim üzerimizden gitmeye başladı. O yüzden bu kardeşlerimizle beraber stratejik projeler üzerinde çalışıyoruz. Türk dünyasının bildiği beraberliği hepimiz için önemli ve önümüzdeki yüzyıl sadece Türkiye'nin yüzyılı olmayacak. Türk dünyasının yüzyıl olacak Türk'ün 100 yılı olacak Türk asrı olacak. İnşallah bunu başarabilecek güçte değiliz. Biz vizyonumuz var işte. 20'nci ilk yüzyılımızın son 20 yılında attığımız adımlar ve yaptığımız hamlelerle biz bunları başarabildik. Bunlar temelde şahlanışa geçeceğiz."

"Deprem bölgelerimizde yeniden ihya ve inşa var"

Gece gündüz çalışarak bunları kazandık. Ülkemize bunları kazandırdık. Aşkla çalıştık. Yorulmadık. Uyumadık. Gece, gündüz durmadan çalıştık. Soruyorlar bana. Nasıl yetişiyorsun diye. Ben farkında bile değilim vallahi bu temponun. Bazen sordukları zaman Ondan sonra da diyorum ki ya Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın bu temposunun yanında bizimki nedir? Adam uyumuyor gece gündüz çalışıyor. Milleti için çalışıyor. Her gün bir yerde Işte seçimle ilgili düşüncelerini söyledi. Biz deprem bölgesine odaklı çalışacağız dedi. Gürültü yapmayacağız dedi. Bu sabah kalktım turizm bölgesinde acayip gürültü. Sana söz sana söz diye böyle bir gürültü ama sonuna kadar Şimdi kardeşim bir prensibe uyun. Yani gürültüsüz yapacaksak gürültüsüz yapmamız lazım. Herkesin uyması lazım buna. Biraz çevre duyarlı da olmamız lazım bu seçimde. Çünkü henüz daha yaralarımızı tam sarmadık, Sarıyoruz devlet millet el birliğiyle. O yüzden Cumhurbaşkanımızın özellikle seçim stratejisinin temelinde deprem bölgelerimizi yeniden ihya ve inşa var. Ama seçim beyannamesinde de gördünüz. Aday tanıtım toplantısında gelecek için yani ikinci yüzyılımız ikinci asrımız Türkiye yüzyılı için önemli vizyonlar da var. Bunları da beraber gerçekleştireceğiz. Biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Biz milletimizin çalışma azminden esinlenerek girişimci ve insani dış politika diyoruz. İnsanımızın, bu insani herkese örnek olan insani özelliklerinden ilham alıyoruz..

"Türkiye'yi o günlere döndürmemek lazım"

Biz geçmişi elbette unutmayacağız ama geleceğe bakacağız. İcraatsız günleri de unutmamak lazım. O günleri Türkiye'yi döndürmemek lazım. Yine koalisyonlar tıkanmış yılları unutamayız, koalisyonun ülkemize verdiği zararları unutmamız mümkün değil. Her biri siyasi ve ekonomik krizlerle neticelendi. Her bir krizin ülkemize çok büyük maliyetleri oldu kardeşim. Benim Dışişleri Bakanlığı'nda bakıyorum şöyle bir sürü değerli insan bakanlık yapmış. Yani birçok var. tabii bu sene biz Dışişleri Bakanlığımızın kuruluşunun beş yüzüncü yılını kutluyoruz o ayrı. Köklü bir gelenek derken boş lafla söylemiyoruz. Beş yüz yıllık sadece teşkilatın kuruluşu. Tabii Türk'ün diplomasisi geçmişe dayanır. On altı imparatorluk kurmuş Türk milletinin olduğu her yerde devlet vardır. Devletin olduğu her yerde diplomasi vardır. Ama teşkilatlanmamız 500 yüz sene önce başlamıştır. O yüzden bu birikimimiz tabii bu dualarda önemli.

"İstikrarın önemi için söylüyorum"

Bu duvarlarda o isimlere bakıyoruz. Önemli şahıslar var, değerli insanlar var. Üç ay, dört ay ömrü olmuş Dışişleri Bakanlığı'nda bir sene yapabilene bravo diyoruz. Bizim o dönemlerde görece olarak rahmetli Deniz Baykal'ın ömrü biraz uzun olmuş Dışişleri Bakanlığı'nda ve Başbakan Yardımcılığı'nda. Koalisyon o da öyle değil. O kadar önemli değil. Tevfik Rüştü Aras, 1925 - 1938 yıllarında on üç sene sekiz ay Dışişleri Bakanlığı yapmış. Ve Atatürk vefat ettikten bir gün sonra yeni bir Dışişleri Bakanı göreve başlamış, ondan sonra en uzun Dışişleri Bakanlığı görevini yapan bu kardeşiniz. bu benim için yani kendimi övmek için söylemiyorum ama istikrardan bahsediyorum. Istikrarın öneminden bahsediyorum. Bu Mevlüt Çavuşoğlu olur, sonra Mehmet olur, Ahmet olur veya Hasan olur, Hüseyin olur. Herhangi bir kardeşimiz. Biz de bu işleri yapabilecek çok değerli arkadaşlarımız var. Her bir bakanlığı yapabilecek. Çok kıymetli arkadaşlarımız var ama istikrarın önemini vurgulamak için bu örneği verdim.

"Türkiye'yi eskiye döndürme projesidir"

Yine bu eski günlere döndürmek isteyen Yedili, sekizli, her gün rakam çoğalıyor. Gizli gizli olanlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Tabii esas biz bunları neyden görüyoruz? Konuşmalarından görüyoruz. Vaatlerden görüyoruz. Dağdaki PKK elebaşlarının taleplerinden, söylemlerinden ve Türkiye'ye yönelik planlarından anlıyoruz. FETÖ'nün, FETÖ'cülerin Türkiye'ye yönelik planlarından anlıyoruz. Biletleri aldık, geliyoruz diyorlar. Listelere baktığımız zaman bunlardan anlıyoruz biz. Nasıl bir kirli ittifak kurulduğunu, bunların iyi niyetli olsa bile bu yedili sekizi bir şeyde herkesin işte onu işte anlaşamazsak kriz çıkar. Yok efendim erken seçim olur. Tam Türkiye'yi eskiye döndürme projesidir bu. Ama milletimiz buna inşallah izin vermeyecektir. Yani yirmi bir yıllık kazanımımızı bizim milletimiz heba etmez. Bizim daha ileri gitmemiz lazım.

"Onların derdi yakmak, yıkmak, meşaleyi söndürmek"

Onların derdi işte yakmak, yıkmak, meşaleyi söndürmek, işte ona dokunmak, buna dokunmak, SİHA'yı engellemek. FETÖ'cüleri hapisten çıkaracaklarmış. Devlete tekrar geri göndereceklermiş. PKK'lıları kanun hükmünde kararnameyle devletten uzaklaştırılan ve okullarda PKK propagandası yapan öğretmenleri geri döndüreceklermiş. Ve bizim bakanlığa sahtecilik yaparak, sınav sistemini değiştirerek girenleri hileyle girenleri tekrar geri döndüreceklermiş. Yani devletin en kritik noktalarını e bunun içinde asker geçinene FETÖ'cüler de vardı. Polis geçinen FETÖ'cüler vardı. Polisimiz, askerimiz şimdi çok daha güçlü. Bunlardan temizlendikten sonra Bir de buralara döndürsünler. Döndürülecek. Yani vaatleri öyle. Onlara da silah versinler. Gene milletimize sıksınlar bu silahları. Şimdi bunları milletimiz görmüyor mu? Görüyor. Kime hizmet ettikleri, hangi projenin bir parçası olduklarında açıkça görüyoruz.

"Güç yarışları başladı"

Ama biz yirmi bir yılda kurduğumuz bu altyapının üzerine Türkiye yüzyılını inşa etmek için çalışacağız. Vizyonumuz da budur, amacımız da budur, hayallerimiz de budur. Dolayısıyla bizim 2053 ve 2071 vizyon ve hedeflerimize ulaşmak için çalışmamız lazım. Ve inşallah 65 milyon vatandaşımız sandığa giderken bunları çok iyi değerlendirecektir. Bundan şüphemiz yok. Vatandaşımız şunu çok iyi biliyor. Bu deprem bölgelerinde oy vermeyen de aynı şeyi söylüyor. Ancak Recep Tayyip Erdoğan yapar diyor. Buraları başı kimse ayağa kaldıramaz diyor. Zaten öyle bir hayalleri de yoktur. Ayrıca dünya zor bir dönemden geçiyor ve her şey çok hızlı değiştiği gibi artık görüş mesafesi kısaldı. Güç yarışları başladı. Çok kutupluluk, tehlikeli. Hani çok kutupluluk aslında dayanışma olsa iyi de rekabet olunca Bu sefer riskler de barındırıyor. O yüzden biz bu süreçte istikrarlı bir ülke olmamız lazım. Dünyadaki konumumuzun daha güçlü olması lazım. Beklentiler de bu yönde. Hem dışarıdan hem içeriden milletimizin de beklenti bu yönde. Cumhur İttifakı olarak biz önümüzdeki süreçte ülkemizi daha istikrarlı, daha güçlü her alanda yaparak, daha bağımsız yaparak dünyadaki bu güç paylaşımının merkezinde inşallah olacağız. Türkiye eksenini kuracağız. Türk bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Ve Türkiye yüz yılını hep birlikte inşa edeceğiz. Doğru adımlarla doğru zamanda, doğru adımlarla doğru zamanda, doğru adam Recep Tayyip Erdoğan'la beraber. Cumhur İttifakı'yla beraber. Dün gece idrak ettiğimiz Kadir Gecenizi bir kere daha tebrik ediyorum. Şimdiden mübarek Ramazan Bayramı'nızı Cuma günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nızı da canı gönülden tebrik ediyorum. Seçim koordinasyon merkezimiz hayırlı, uğurlu olsun. Ve hayırlı çalışmalara vesile olsun inşallah. Tekrar geleceğiz, gene beraber olacağız. Sizlere çalışmalarınızda da kolaylıklar diliyorum. Sizlere çok güveniyoruz, sizleri çok seviyoruz. Sağ olun, var olun." ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 5
    BEĞENDİM
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 2
    KIZDIM
  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 2
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Elmalı İlçesinde Seçim heyecanı Artarak devam ediyor . Bakan Çavuşoğlu Elmalı'da  rakipleri  Korku saldı
Yerel Yönetim

Elmalı İlçesinde Seçim heyecanı Artarak devam ediyor . Bakan Çavuşoğlu Elmalı'da rakipleri Korku saldı

eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Elmalı İlçesinde Seçmenlerle Buluştu Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bakan Çavuşoğlu Başkan Ali Gökçe İçin Destek istedi.

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal 'dan muhteşem Proje tanıtımı
Yerel Yönetim

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal 'dan muhteşem Proje tanıtımı

Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı proje tanıtımında Korkuteli Cumhur İttifakı gövde gösterisi yaptı ,tanıtıma Daha önceki Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya milletvekili Abdurrahman Başkan, Hilmi Durgun, il ve ilçe belediye başkan adayları, Cumhur İttifakı’na mensup partilerin il ve ilçe yönetimleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle partililer katıldı.

Vali Şahin'e, Çavuşoğlu'ndan ziyaret
Bölgesel

Vali Şahin'e, Çavuşoğlu'ndan ziyaret

Vali Şahin, Çavuşoğlu'nu ağırladı

Mevlüt Çavuşoğlu: “ALKÜ’ye desteklerimiz devam edecek”
Yaşam

Mevlüt Çavuşoğlu: “ALKÜ’ye desteklerimiz devam edecek”

Önceki dönem Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Devamı haberimizde..

Eski bakan Çavuşoğlu: “Alanya’ya kazandırılacak yeni sağlık hizmetlerinin takipçisiyiz“
Sağlık

Eski bakan Çavuşoğlu: “Alanya’ya kazandırılacak yeni sağlık hizmetlerinin takipçisiyiz“

Çavuşoğlu yeni sağlık hizmetlerinin ilçeye kazandırılması için gereken desteği vermeye hazır olduğunu ve hastane yönetiminin talepleriyle yakından ilgileneceğini belirtti.

Çavuşoğlu'ndan zafer konuşması
Etkinlik

Çavuşoğlu'ndan zafer konuşması

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. Antalya ile gurur duyuyoruz diyerek zafer konuşması yaptı. İşte detaylar...