DMD hastası Süleyman’ın ailesinden Başkan Ercengiz’e ziyaret
DMD (Duchenne Musküler Distrofi) hastası Süleyman Akın’ın babası Sergen Akın ve annesi Ezgi Akın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i ziyaret etti.
Ziyaret sonrasında açıklama yapan Başkan Ercengiz “Bugün Süleyman bebek, sevgili annesi Ezgi ve babası Sergen ile birlikte ziyaret ettiler. Süleyman, DMD (Duchenne Musküler Distrofi) hastalığıyla mücadele eden evladımız. Bu hastalığın tedavisi için gereken gen tedavisi henüz ülkemizde uygulanmıyor. Süleyman’ın yurt dışında bir sağlık merkezinde tedavi olabilmesi için hepimizin desteğine ihtiyacı var.
Valilik izinleri alınarak başlatılan kampanya kapsamında, Süleyman’ın yaşama tutunabilmesi için omuz omuza vermek zorundayız. Çünkü onun umudu; yapılacak bu tedaviye ve sizlerin desteğine bağlı. Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ruhunu en güzel şekilde yaşadığımız bu günlerde, hayırlarımızı Süleyman’ın tedavisi için birleştirelim. Annesi ve babasının büyük bir özveriyle sürdürdüğü bu mücadelede onları yalnız bırakmayalım. Lütfen Süleyman’a desteğinizi esirgemeyin. Birlikte başarabiliriz.” dedi



Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)