Burdur

Doğalgaz faturası ne kadar süre ücretsiz olacak? İşte detaylar

"Doğalgaz faturası ne kasar süre ücretsiz olacak? Bedava doğalgaz uygulaması ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor?" sorusuna çevrildi. İşte 2023 bedava doğalgaz tarihleri...

Doğalgaz faturası ne kadar süre ücretsiz olacak? İşte detaylar

Ücretsiz doğalgaz uygulaması tarihleri gündemdeki yerini koruyor. Filyos'ta bulunan Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretsiz doğalgaz müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutlarda kullanılacak doğalgazın 1 ay bedava olacağını ve 1 yıl boyunca aylık ortalama 25 metreküpe denk doğalgazın ücretsiz verileceği duyurmuştu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ücretsiz doğalgaz tarihlerini açıkladı. Açıklamaların ardından gözler "Doğalgaz faturası ne kasar süre ücretsiz olacak? Bedava doğalgaz uygulaması ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor?" sorusuna çevrildi. İşte 2023 bedava doğalgaz tarihleri...

DOĞALGAZA İNDİRİM Mİ GELDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde kritik açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda doğalgazda tüm hanelerini etkileyecek bir müjdeyi duyurdu. İşte o açıklamadan satırbaşları:

Doğalgaz faturası ne kadar süre ücretsiz olacak? Bedava doğalgaz uygulaması ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor?
"Ülkemize geçtiğimiz 21 yılda yaptığımız her yatırımda insanımızın hayatını kolaylaştırmış, refahını artırmış olduk. İnsanımızı hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında asla yalnız bırakmadım. Geçen sene küresel salgın ve kriz nedeniyle artan enerji fiyatlarında doğalgazda yüzde 75 indirim uyguladık. Her 100 liralık doğalgaz faturasını 75 lirasını devlet olarak biz üstlendik." ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ ÜCRETSİZ Mİ OLDU?

"Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her ferdinin hayatına yansıyacak şekilde kullanma sözünü unutmuyoruz. Bugün bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz.

DOĞALGAZ FATURASI HANGİ AY ÜCRETSİZ OLACAK VE NE ZAMAN ÖDENECEK?

19 Nisan’da kesilen faturadan sonra, ücretsiz fatura dönemi 19 Mayıs olacak. Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğalgazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecektir. Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pekçok hanenin neredeyse hiç doğalgaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Emeklisinden öğrencisine ücretsiz doğalgaz kullanımının önemli katkı yapacağına inanıyorum. Seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde tecelli edecektir. Aylık mutfak, sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğalgazınız hayırlı olsun."

 

"1 AY BOYUNCA KONUTLARDA DOĞALGAZ ÜCRETSİZ OLACAK"

Şimdi de ikinci müjdemizi açıklıyorum: 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız. Isınma dahil doğalgaz tüketiminin tamamını 1 yıl süreyle ücretsiz yapıyoruz. Yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pekçok müjdeyle çıkacağız. Ülkemize eser kazandırma yolunda durmayacağız. Milletimize hizmet etme yolunda durmayacağız. Türkiye Yüzyılı inşasının yolunda durmayacağız. 21 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyaphısını Türkiye Yüzyılı'yla taçlandıracağız.

AYLIK KATKI 125-150 TL OLACAK

Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin yıllık ortalama doğal gaz tüketimi 1.500 m3. Aylık ortalama tüketim ise 125 m3. Kışın ise aylık en az doğal gaz tüketimi 250 m3 dolayında hesaplanıyor. 1 yıl boyunca aylık ücret alınmayacak olan 25 m3’lük gazın bedeli ise Nisan ayı tarifesiyle metreküp başına dağıtım bölgesine göre değişmekle birlikte 5-6 TL ortalama fiyattan yaklaşık 125 TL - 150 TL civarında hesaplanmaktadır. Bugunkü fiyatlarla 12 aylık katkı da hane başına 1.500 -1800TL civarında olacaktır.

EPDK BAŞKANI: VATANDAŞIMIZIN TEREDDÜ OLMASIN

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz "Bedava Doğal Gaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek" dedi.

Habertürk

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Karadeniz gazı kaç yıllık ihtiyacı karşılayacak? Rakam gururlandırdı
Bölgesel

Karadeniz gazı kaç yıllık ihtiyacı karşılayacak? Rakam gururlandırdı

Bakan Dönmez, "Keşfimiz, tüm konutların 35 yıllık doğal gaz ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip" dedi

Karadeniz'de doğalgaz ne zaman çıkarılacak? İşte tarih
Bölgesel

Karadeniz'de doğalgaz ne zaman çıkarılacak? İşte tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı sonrasında doğalgazla ilgili açıklamada bulunarak, gazın 20 Nisan'da çıkarılacağını söyledi. İşte detaylar...

Toplam 710 milyar metreküp rezerve ulaştık
İş Dünyası

Toplam 710 milyar metreküp rezerve ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, yeni doğalgaz rezervi ile ilgili ayrıntıları düzenlediği basın toplantısında paylaşarak enerjide bağımsızlığın hedeflendiği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çaycuma'da 58 milyar metreküplük rezerv müjdesi
İş Dünyası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çaycuma'da 58 milyar metreküplük rezerv müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin Çaycuma 1 sahasında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfettiğini duyurdu.

İstanbul'da Doğalgaz Borusu Patladı: Alevler Bir Binaya Sıçradı - Haberler
3. Sayfa

İstanbul'da Doğalgaz Borusu Patladı: Alevler Bir Binaya Sıçradı - Haberler

Esenyurt’ta İSKİ ekiplerinin bir sokakta yaptığı çalışma sırasında doğalgaz borusu patladı

Cide'de Doğalgaz Tüpleri Taşıyan Tırın Dorsesinde Yangın Çıktı - Haberler
3. Sayfa

Cide'de Doğalgaz Tüpleri Taşıyan Tırın Dorsesinde Yangın Çıktı - Haberler

Kastamonu’nun Cide ilçesinde doğalgaz tüpleri taşıyan tırın dorsesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Doğalgaz tesisinde çıkan yangının kısa sürede söndürülmesi ile ihtimal bir facia önlendi.