Türkiye'nin en önemli 'Hicaz' narı üretim merkezi Döşemealtı’nda geleneksel hale gelen Nar Festivali 7 Ekim tarihinde yapılacak.
Döşemealtı Belediyesi tarafından tadı, rengi ve aromasıyla hem Türkiye’de hem de Avrupa’da rağbet gören Döşemealtı Hicaz Narı’nın tanıtılması, üretici ve çalışanların festival coşkusunu yaşaması için düzenlenen etkinlikte konserlerin yanı sıra en iyi Nar
yetiştiricisi yarışması, çocuklar için ise gün boyu çeşitli animasyonlar ve oyuncaklarla eğlence alanları oluşturulacak.
Pandemi nedeniyle bir süredir yapılmayan Döşemealtı Nar Festivali bu yıl 7 Ekim Cumartesi günü Çığlık Stadyumunda gerçekleştirilecek. Sabah saat 10.00’da stadyum kapılarını çocuklar için açacak. Gün boyu minikler burada kendileri için çizgi film
kahramanlarının kostümlerini giymiş animatörler, şişme oyun alanlarında eğlenip, belediye personeli tarafından ikram edilen yiyecekleri atıştıracaklar. Akşam ise yapılan başvurular arasında en iyi nar üreticilerinin seçilmesi ve ödül töreni yapılacak.
Muhteşem Nar festivali ünlü sanatçı Ayşe Dinçer’in vereceği konserle gece yarısına kadar devam edecek. En sevilen şarkılarını Nar üreticileri ve Döşemealtı halkı için seslendirecek olan Ayşe Dinçer, Rusya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere üretimin
yüzde 90’ı ihraç edilen Döşemealtı Hicaz Narı’nın tanıtım festivaline katılanları coşturacak. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, herkesi 7 Ekim tarihinde yapılacak olan geleneksel Döşemealtı Belediyesi Nar Festivaline davet etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)