Antalya / Alanya

Dünya AIDS Günü farkındalık konferansı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 1 Aralık Dünya AIDS Günü adına konferans gerçekleştirildi.

Dünya AIDS Günü farkındalık konferansı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi tarafından 1 Aralık Dünya AIDS Günü çerçevesinde konferans düzenlendi.

HIV ve AIDS hastalığı hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanan konferansta yüksek bilinçlenme sağlandı.

ALKÜ Tıp Fakültesi tarafından, HIV ve AIDS hastalığı hakkında bilinçli bir farkındalık oluşturmak amacıyla, "1 Aralık Dünya AIDS Günü" çerçevesinde konferans düzenlendi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; ALKÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Erdoğan ile T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nefise Öztoprak Çuvalcı konuşmacı olarak katıldı.

HIV/AIDS Hastalığında Bulaş ve Korunma Yolları” konusunda konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Haluk Erdoğan, Türkiye’de HIV ve AIDS vakalarında hızlı bir artış olduğunu belirtti. Bu hastalık hakkında bilgilenmenin, korunmanın ve tedavi olmanın hayat kurtarıcı olduğunu ifade eden Erdoğan, güvenli cinsel ilişki ve tek eşliliğin hastalıktan korunmada önemli olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Erdoğan devamında, “Prezervatif doğru ve devamlı kullanıldığında HIV/AIDS hastalığına karşı koruyucudur. HIV’in erken tedavisi ile AIDS aşamasına geçmesi engellenir. Erken tedavi ile sağlıklı bir hayat sürebilir ve sevdiklerinizi HIV hastalığına karşı koruyabilirsiniz. HIV tedavisi alanlar sağlıklı bir cinsel hayat sürebilir ve çocuk sahibi olabilirler. Şüpheli cinsel ilişkiden önce alınan ilaçlarla HIV enfeksiyonu önleyebilir veya bulaş riskinizi azaltabilirsiniz. HIV pozitif gebe hastaların tedavisi ile yeni doğan bebeklere virüs geçişini yüzde 1’in altına düşürebilirseniz. HIV, uygun tedaviler ile kanda saptanamayacak seviyede olduğunda bulaştırıcılığı kaybolmaktadır. Fakat unutmayın HIV tedavisi ömür boyu süren bir tedavidir. HIV’e karşı bilgilenmek korunmakta en önemli basamaktır" dedi.

AIDS sosyal hayattaki temaslar ile bulaşmaz

Konferansta “HIV/AIDS Hastalarında Damgalanma ve Ayrımcılık” konusunda konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Nefise Öztoprak Çuvalcı ise “Hastalıkları karşı ayrımcılık ve damgalanma önlemek için toplumun bilgilendirilmesi önemlidir. HIV; öpüşme, tokalaşma, sarılma, aynı tuvalet kullanma gibi sosyal hayatımızdaki temas ile bulaşmamaktadır” diye konuştu.

Dünya AIDS Günü farkındalık konferansı

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

AIDS gününde Bucak'ta farkındalık
Sağlık

AIDS gününde Bucak'ta farkındalık

Burdur'un Bucak ilçesinde MAKÜ Bucak Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü tarafından 1 Aralık Dünya AIDS gününde farkındalık etkinliği düzenlendi.

ALKÜ Rektörü Türkdoğan'dan Afrika'da Erasmus iş birliği açıklaması!
Bölgesel

ALKÜ Rektörü Türkdoğan'dan Afrika'da Erasmus iş birliği açıklaması!

Türkiye Ulusal Ajansının davetlisi olarak Fas'ta düzenlenen Erasmus ICM programına katılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, "Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bu projelerden en iyi şekilde faydalanmasın ülkemizin daha fazla gelişmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Anneanne, kardeşleri ve torunu hep birlikte üniversitedeler
Etkinlik

Anneanne, kardeşleri ve torunu hep birlikte üniversitedeler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesindeki Tazelenme Üniversitesi biriminde eğitim alan 66 yaşındaki Seher Aşçı ile eğitim fakültesi müzik eğitimi bölümündeki 18 yaşındaki torunu İpek Simay Yıldız aynı üniversitede eğitim alıyor. Anneanne torun ders aralarında beraber vakit geçirirken, Seher Aşçı ayrıca iki kardeşiyle birlikte aynı sınıfta eğitim görüyor.

ALKÜ milli sporcudan Türkiye rekoru
Spor

ALKÜ milli sporcudan Türkiye rekoru

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli atlet Salih Korkmaz, 5 bin metre büyük erkekler yürüyüş branşında yeni bir rekora imza attı. Devamı haberimizde..

Mevlüt Çavuşoğlu: “ALKÜ’ye desteklerimiz devam edecek”
Yaşam

Mevlüt Çavuşoğlu: “ALKÜ’ye desteklerimiz devam edecek”

Önceki dönem Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Devamı haberimizde..

Alanya'da anne adayları sertifika dağıtımı
Yaşam

Alanya'da anne adayları sertifika dağıtımı

Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Gebe Okulu’nda anne adaylarına 4 hafta süren eğitimin sonunda sertifika verildi. Devamı haberimizde..