Antalya / Konyaaltı

Konyaaltı’ndaki Roma Hamamı'nda restorasyon hazırlığı

Antalya Konyaaltı'nda bulunan Roma Hamamı'nda Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Müze Müdürlüğü temizlik çalışmalarını başlattı.

Konyaaltı’ndaki  Roma Hamamı'nda restorasyon hazırlığı

Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Müze Müdürlüğü iş birliği ile Roma Hamamı’nda temizlik çalışmaları başladı.

Konyaaltı Belediyesi, kültür varlığı olarak tescillenen Roma Hamamı’nda temizlik çalışmalarına başladı. Antalya Müze Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar, yapı etrafında bulunan yaban otların ve çöplerin temizlenmesi ile sürdürüldü. Konyaaltı’nın Gürsu Mahallesinde bulunan antik yapı ile ilgili çalışmalar Antalya Müze Müdürlüğü tarafından 2009’da başlamıştı. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda gün yüzüne tamamen çıkarılan hamam, yapılacak restorasyon çalışmalarıyla da eksi görünümüne kavuşacağı bildirildi.

"Planlama yapılacak"

Roma Hamamı’nın kentin geçmişten günümüze ayakta kalan nadir eserlerinden olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu tarihi eserlerin korunması gerektiğine vurgu yaptı. Roma Hamamı’nın, yapılacak çalışmalar sonucunda daha iyi bir görünüme kavuşacağını belirten Esen, “Bizim amacımız bu yapıyı daha fazla hasar görmekten ve yıkılmaktan kurtarmak. Çünkü kentimizin geçmişten gelen en önemli simgelerinden biridir Roma Hamamı. Bu doğrultuda antik yapı çevresinde temizlik çalışmalarına başladık. Etrafta çok fazla sarmaşık ve ot birikintisi oluştu. Bunlar temizlendikten sonra gerekli çalışmalar planlama içerisinde yapılacak” dedi.

Konyaaltı’ndaki  Roma Hamamı'nda restorasyon hazırlığıKonyaaltı’ndaki  Roma Hamamı'nda restorasyon hazırlığı

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Minik öğrenciler Kütüphane Haftası’nda KOSHİM’de
Yerel Yönetim

Minik öğrenciler Kütüphane Haftası’nda KOSHİM’de

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri Kütüphane Haftası nedeniyle KOSHİM’de bulunan Konyaaltı Belediyesi Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Antalya Konyaaltı Belediyesi Maaşları Ödeyemedi
Yerel Yönetim

Antalya Konyaaltı Belediyesi Maaşları Ödeyemedi

Antalya Konyaaltı Belediyesi işçi ve memur ücretlerinin ödenememesini bankalar arası sıkıntı derken belediyenin battı iddiası gündeme geldi

Konyaaltı'nda Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Anlatıldı
Yerel Yönetim

Konyaaltı'nda Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Anlatıldı

Konyaaltı Belediyesi’nde kalp sağlığı ve sağlıklı beslenme semineri düzenlendi. Seminerde vatandaşlara ve belediye personeline, kalp sağlığına yönelik en güncel bilgiler ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının koruyucu etkisi anlatıldı.

Kadınlar yaşadıklarını tiyatroyla anlattı
Etkinlik

Kadınlar yaşadıklarını tiyatroyla anlattı

Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Kadın Oyunları Festivali “Yan Rol” adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.

Konyaaltı’nda özel öğrencilere deprem tatbikatı
Yaşam

Konyaaltı’nda özel öğrencilere deprem tatbikatı

Konyaaltı Belediyesi Destek Hizmetleri Sivil Savunma Ekipleri tarafından Dr. Günseli-Dr. Bülent Akınsal Özel Eğitim Ortaokulu ve Özel Eğitim Meslek Okulu’nda özel öğrencilere Deprem Haftası nedeniyle acil durum eğitimi ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Konyaaltı’nda okullara bakım yapılıyor
Yerel Yönetim

Konyaaltı’nda okullara bakım yapılıyor

Konyaaltı Belediyesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilk dönemi sonunda okullarda boyama, bakım-onarım gibi çalışmalarını sürdürüyor.