Ataşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin ilk oyun müzesi olarak hizmete açılan Düştepe Oyun Müzesi 10. yaşını kutladı. Ataşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikler, yaz tatiline başlayan çocuklar için unutulmaz bir gün yaşattı.
Ataşehir’de bulunan Düştepe Oyun Müzesi, 10. kuruluş yıl dönümünü renkli ve eğlence dolu etkinliklerle kutladı. Mimar Sinan Parkı içerisinde yer alan Düştepe Oyun Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen kutlamalarda, çocuklar ve aileleri geçmişin sokak oyunlarıyla eğlence dolu anlar yaşadı. Yakar top, mendil kapmaca, seksek, halat çekme, taş-kağıt-makas ve dans gibi geleneksel oyunların yer aldığı Sokak Oyunları Şenliği, hem çocuklara hem de ebeveynlerine nostaljik bir deneyim sundu. Kutlama kapsamında düzenlenen sanat atölyeleri ise çocukların hayal gücünü ve el becerilerini geliştirdi. Rüzgâr Gülü Yapımı, Eğlenceli Kukla Yapımı ve Doğa Resmi atölyelerinde 6-12 yaş arası çocuklar kendi tasarımlarını oluşturarak eğlenceli üretim süreçlerine katıldı.
Müze bahçesindeki açık hava etkinliğine gelen aileler, piknik örtüleri ve kamp sandalyeleriyle keyifli bir gün geçirirken, etkinlik boyunca sunulan çay ikramı da güzel bir mola imkânı sağladı. Geçmişin izlerini taşıyan oyuncak koleksiyonlarıyla çocuklara oyun kültürünü tanıtan Düştepe Oyun Müzesi, 10 yıldır olduğu gibi bu özel gününde de çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.





Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)