Düzce Belediyesi’nden denize sıfır tesis

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ilde turizm hizmetlerini çeşitlendirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Düzce Belediyesi’nden denize sıfır tesis

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ilde turizm hizmetlerini çeşitlendirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Doğa turizminden deniz turizmine, yayla konaklamalarından tarih koridoruna kadar her noktada turizm atağına geçilerek Akçakoca’da ki İçişleri Bakanlığına bağlı işletmeleri devraldı.
Başkan Faruk Özlü, Düzce’nin gelişmişlik seviyesi ve turizm potansiyeline katkı sağlamak amacıyla yeni projeler hazırlamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Akçakoca’da yapılan görüşme ve tespit ziyaretlerinin ardından Ankara’ya giderek İçişleri Bakanlığı ile görüşen Faruk Özlü, Akçakoca Ve Otel ile Yukarı Mahalle’de bulunan Akçakoca Bey Konakları’nın Düzce Belediyesi şirketi Beltur A.Ş.’ye devrini sağladı. İlgili yerler için hazırlanan protokolü Başkan Özlü müjde vererek imzaladı.

“Her vatandaşımız için ulaşılabilir tatil”
Akçakoca Kalkın Köyü sınırları içinde bulunan ve daha önce Milli Takımlar Kampı olarak bilinen denize sıfır yapının Düzce Belediyesi işletmesine devredilmesi ve resmi prosedürlerin yerine getirilmesi sonrası 2 bin 468 metrekare alan üzerinde 52 oda kapasiteli otel binası restore edilerek hazırlanacak. Bahar dönemine kadar hizmete hazır hale getirilmesi planlanan otel hakkında açıklama yapan Başkan Özlü “Düzce’yi her kulvarda yeniden inşa etmek, potansiyelini ortaya çıkarmak için sayısız projeler hazırladık, uyguladık. Bu da şehrimiz için bir ilktir. İçişleri Bakanlığı’mıza bağlı bulunan Akçakoca Ve Otel’i Beltur A.Ş. işletmesi haline getirdik. Her vatandaşımızın deniz turizmine erişmesi, gönlünce tatil yapması için imkanlar oluşturuyoruz. Akçakoca Sahil Otel ismini artık çok duyacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tarih koridorundan denize açılan güzergah
Tesislerin Düzce’nin konsept tatil alışkanlıklarını kökten değiştirecek özelliklere sahip olduğunu dile getiren Başkan Özlü, Yukarı Mahalle’de bin 236 metrekare arsa içindeki iki tarihi konak hakkında konuşarak “Bu proje sayesinde Akçakoca’nın karakteristik mimariye sahip tarihi noktası Yukarı Mahalle’de bulunan Bey Konakları’nda köy tarzı konaklama imkanı olurken denize sıfır Akçakoca Sahil Otel ile bölgemiz yaz tatillerinin önemli noktalarından biri haline gelecek. Yani şehrimizin kuzeyine gittiğinizde Konuralp’ten geçecek, tarih koridorundan denize açılan bir güzergahta seyredeceksiniz. Güney kısımda ise muhteşem doğal güzellikler, şelale ve yaylalar sizi karşılayacak. Düzce’de her beklentiyi karşılayacak muhteşem konaklama alanları kullanıma açılacak. Ben şimdiden tüm hemşehrilerimize, şehrimize, bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Otobüsün açık kapısından düşerek hayatını kaybeden kadın son yolculuğuna uğurlandı
3. Sayfa

Otobüsün açık kapısından düşerek hayatını kaybeden kadın son yolculuğuna uğurlandı

Adana'da otobüste ücret ödemek için ayağa kalktığı sırada açık bırakılan kapıdan 24 Nisan günü aşağı düşerek ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybeden yaşlı kadın gözyaşları arasında toprağa verildi.

‘DÖSİAD Akademi’ ilk dersini verdi
Yaşam

‘DÖSİAD Akademi’ ilk dersini verdi

DÖSİAD’ın kendi bünyesinde başlattığı ‘DÖSİAD Akademi’, ilk dersini ‘İletişim Becerileri’ başlığı altında verdi.

Avcılar Belediyesi Spor Kulübüne 34 madalya
Spor

Avcılar Belediyesi Spor Kulübüne 34 madalya

Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun Kocaeli’nde düzenlediği 23 Nisan Muay Thai Turnuvası’na 34 sporcu ile katılan Avcılar Belediyesi Spor Kulübü 34 madalyayla geri döndü.

Erzurum’un şirketleşme performansına neler oluyor?
Bölgesel

Erzurum’un şirketleşme performansına neler oluyor?

TOBB Mart ayı Kurulan ve Kapanan Şirket verilerini paylaştı.

Bakanı Yerlikaya 1 Mayıs'ta bunlara izin vermeyeceğiz dedi
Bölgesel

Bakanı Yerlikaya 1 Mayıs'ta bunlara izin vermeyeceğiz dedi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının bir eylem ve propaganda sahası haline getirilmesine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Gaziantep’te  kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi
Bölgesel

Gaziantep’te kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkilerken bazı evlerin çatısı uçtu.