Düzce

Düzce’de üretilen dondurma kavunları Antalya pazarlarında

Düzce'de üretim yapan çiftçiler, kaliteli ve aromatik ürünleriyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşmayı sürdürüyor.

Düzce’de üretilen dondurma kavunları Antalya pazarlarında

Düzce'de üretim yapan çiftçiler, kaliteli ve aromatik ürünleriyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşmayı sürdürüyor. Son dönemde özellikle dondurma kavunu olarak bilinen özel aromalı kavunlar hem üreticilerin yüzünü güldürüyor hem de tüketicilerden yoğun talep görüyor.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, bölgedeki tarımsal üretimi yerinde incelemek amacıyla Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Burak Durna ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Cem Özmen eşliğinde, Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Uzun'un 14 üreticiyle birlikte Düzce Tarım adı altında uyguladığı 'Birlikte Üretim' modeli kapsamında üretim yapılan Sarayyeri'ndeki 58 dekarlık kavun-karpuz üretim alanını gezdi. Üretim süreci hakkında detaylı bilgi alan İl Müdürü Uzun, kaliteli ve sağlıklı ürünlerin üretilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dondurma kavunu olarak bilinen bu özel tür, kendine has aroması, tatlılığı ve dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. Ürünler, hasat edildikten sonra başta Antalya olmak üzere farklı illere gönderilerek pazardaki yerini alıyor. Özellikle yaz aylarında serinletici etkisi ve lezzetiyle tercih edilen dondurma kavunları hem üreticilere ekonomik katkı sağlıyor hem de sofralara doğallık getiriyor.
Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölge çiftçilerine teknik destek sağlamaya devam ederken, yerel üretimin güçlenmesi için çeşitli projeler ve eğitimlerle çiftçileri teşvik ediyor. İl Müdürü Esra Uzun, "Düzce'de yetiştirilen ürünler sadece bölgeye değil, tüm Türkiye'ye örnek teşkil ediyor. Üreticilerimizi bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Düzce’de üretilen dondurma kavunları Antalya pazarlarındaDüzce’de üretilen dondurma kavunları Antalya pazarlarında

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.