Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 205 üniversiteden 264 bini aşkın öğrencinin katılımıyla yapılan Türkiye Üniversite Deneyim Araştırmasında, Ege Üniversitesi (EÜ) 4.9 Üniversitelerin Memnuniyet Yüzdelik Dilimi Ortalaması ile devlet üniversiteleri arasında 4’üncü sırada yer aldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 205 üniversiteden 264 bini aşkın öğrencinin katılımıyla Türkiye Üniversite Deneyim Araştırması gerçekleştirildi. Üniversitelerin verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla yapılan anket, öğrencilerin beklenti ve memnuniyet düzeylerini ölçmeye yönelik hazırlandı. Ankette öğrencilere; eğitimin niteliği, akademik personel, idari personel, araştırma ve projeler, dijitalleşme ve yapay zekâ, uluslararasılaşma, sağlık, yaşam memnuniyeti, sosyal ve kültürel faaliyetler, erişim, katılım ve kapsayıcılık, kütüphane ve elektronik kaynaklar, kampüs imkânları, kariyer hedefleri, gelecek beklentileri ve alışkanlıklar olmak üzere 15 tematik alanda 360 soru yöneltildi. Ege Üniversitesi (EÜ) 4.9 Üniversitelerin Memnuniyet Yüzdelik Dilimi Ortalaması ile devlet üniversiteleri arasında 4’üncü sırada yer aldı.
Ege Üniversitesinde hayata geçirilen öğrenci odaklı sürdürülebilir projelerin öğrencilerden tam not aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Ülkemizdeki 205 üniversitede öğrenimlerine devam eden lisans öğrencilerinin beklenti ve memnuniyet düzeylerini ölçmek amacıyla YÖK tarafından Türkiye Üniversite Deneyim Araştırması gerçekleştirildi. Anket, üniversitelerin verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak, güçlü olduğu tarafların muhafaza etmek, iyileştirmeye açık yönleri geliştirmek amacıyla hazırlandı. Öğrencilere eğitimin niteliğinden araştırma ve projelere, dijitalleşme ve yapay zekâdan uluslararasılaşmaya, sağlık ve yaşam memnuniyetinden sosyal ve kültürel faaliyetlere, erişimden katılım ve kapsayıcılığa, kütüphane ve elektronik kaynaklardan kampüs imkânlarına birçok alanda 360 soru yönetildi. Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, sağlık temalı, araştırma üniversitemiz yüzde 4.9 memnuniyet dilimi ile ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında dördüncü sırada yer aldı. Türk yükseköğretiminin 70 yıllık köklü bilim çınarının tarihi başarılarında memnuniyetlerini takdirle dile getiren başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari çalışanlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
"Sonuçlar bizim için önemli referanslar içeriyor"
Ege Üniversitesinin; kaliteli eğitim, uluslararası ortaklı multidisipliner araştırma, yenilikçi bir anlayışla politikalar ürettiğini, stratejik hedeflerini bu vizyonla belirlediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Bu anket bizlere önemli referanslar sunuyor. Hem güçlü yanlarımızı hem de iyileştirilmesi gereken yanlarımızı görmemizi sağlıyor. İyileştirmeye açık olan alanlarımıza yönelik gerekli düzenlemeleri yapacağız. Eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma katkı, dijitalleşme ve uluslararasılaşma alanlarındaki altyapımızı daha da güçlendireceğiz. Hem akademik hem de idari süreçlerde kalite odaklı çalışmaları sürdürülebilir hale getirmek, çağın yeni dinamikleri doğrultusunda tüm iş ve işlemlerin tamamını dijital mecralarda sürdürmek için istişare kültürü, ortak akıl vizyonu ve veriye dayanan yönetim anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
EÜ’nün eğitim kalitesi, kariyer olanakları, kampüs altyapısı öne çıktı
Egeli öğrenciler, yapılan ankette özellikle üniversitenin imajına, toplumda tanınırlığına, mezunlarıyla ilişkilerine ve öğrenci taleplerine gösterilen ilgiye yönelik sorulara olumlu cevaplar verdiler. Ayrıca Ege Üniversitesinin kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri ve bunlara yönelik altyapısı, eğitim kalitesi, kampüsteki olanakların yeterliliği, öğrenci kulüplerinin sayısı ve öğrencilerin kariyerlerine yönelik faaliyetler memnuniyet yaratan etkenler arasında yerini aldı.


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)