Antalya / Elmalı

Elmalı Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Ali Gürbüz oldu. Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde finalde İsmail Balaban ile güreşen son Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Elmalı Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Ali Gürbüz oldu.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde finalde İsmail Balaban ile güreşen son Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz başpehlivan oldu. 72 başpehlivanın katıldığı ve son günde ilk 16’ya kalan pehlivanların Recep Gürbüz sahasında mücadele ettiği güreşlerde finalde İsmail Balaban ile mücadele eden Ali Gürbüz, mücadeleden galip ayrılan güreşçi oldu.

72’si başpehlivan, toplam 1251 pehlivan katıldığı ve 3 gün devam eden güreşlerin final gününü yaklaşık 20 bin güreş sever izledi. Finalde 40 dakikalık normal sürede yenişemeyen Ali Gürbüz ve İsmail Balaban için altın puan sürecine geçildi. Yaklaşık 20 dakika süren müsabakada ilk puanı alan Ali Gürbüz 667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde başpehlivanı oldu. Ali Gürbüz’ün altın kemeri Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan tarafından takılırken kupası İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından verildi.

Güreşleri Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitkin Böcek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile partilerin Antalya milletvekilleri de izledi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi
Spor

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu dün yaptığı duyuru ile 26.04.2024 tarihinden itibaren Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı ve Yağlı Güreş LİGİ Müsabaka Talimatında bazı değişiklikler yapıldığı duyuruldu.

Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür & Sanat  Eğlence Etkinlikleri Gençlik Festivali İle Başladı !
Yaşam

Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür & Sanat Eğlence Etkinlikleri Gençlik Festivali İle Başladı !

Belediye Başkanı Halil Öztürk Gençleri Eğlenceye Davet etti Sürpriz Eğlenceler var

Tarihi Antalya Elmalı 2023 Yağlı Güreşleri ne zaman? 2023 tarihi belli oldu mu hangi Pehlivanlar katılacak
Spor

Tarihi Antalya Elmalı 2023 Yağlı Güreşleri ne zaman? 2023 tarihi belli oldu mu hangi Pehlivanlar katılacak

Kırkpınar'dan daha eski olduğu belirtilen, 1352'den beri namlı pehlivanların kispet giydiği Tarihi Antalya Elmalı Yağlı Güreşleri bu yılda yapılacak. Güreş tutkunları şimdi Güreş tarihini merak ediyor. Peki, Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri ne zaman? Hangi Başpehlivanlar katılacak

Perşembe Yaylası'nın Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu! Ali Gürbüz Kimdir?
Yaşam

Perşembe Yaylası'nın Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu! Ali Gürbüz Kimdir?

916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali'nin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Başpehlivanlık güreşlerinde Orhan Okulu’yu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık yine Antalya'da
Spor

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık yine Antalya'da

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş'ı yenerek üst üste ikinci kez Başpehlivan olan hemşehrimiz Yusuf Can Zeybek'i kutluyoruz.

Kırkpınar’da Antalya Damgası Dualı Çayırda kol bağlayacak 40 başpehlivanın yüzde 55 i  Antalya’dan…
Spor

Kırkpınar’da Antalya Damgası Dualı Çayırda kol bağlayacak 40 başpehlivanın yüzde 55 i Antalya’dan…

Son yıllarda yağlı güreşin başkenti olan Antalya Kırkpınar’a da ağırlığını koydu. Kırkpınar’da altın kemer kovalayacak olan 40 başpehlivanın 22’si Antalya’dan veya Antalyalı. 2009 yılından beri yapılan son 14 Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 13’ünü Antalyalı başpehlivanlar kazandı. Hedef ebedi kemeri Antalya’ya getirmek.