Muğla

'Emekliye kurban eti bile lüks oldu!' Başkan Kocabıyık'tan sert ekonomik çıkış

Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Fatih Salih Mehmet Kocabıyık, ekonomik krizi sert sözlerle eleştirdi; 'Emekli sefalette, şirketler iflasta, devlet sessiz!' Bayram ikramiyesi, SMA'lı çocuklar ve asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalar…

'Emekliye kurban eti bile lüks oldu!' Başkan Kocabıyık'tan sert ekonomik çıkış

Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Fatih Salih Mehmet Kocabıyık, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içine sürüklendiği ekonomik kriz ortamını ağır ifadelerle eleştirdi.

Başkan Kocabıyık: "Emekli, işçi, esnaf sefalet içinde!"

Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Fatih Salih Mehmet Kocabıyık, partisinin il başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye'nin içine sürüklendiği ekonomik darboğaza dikkat çekti. Toplantının başında Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın selamlarını ileten Kocabıyık, "Ekonomideki kötü gidişata dur demek, milletimizin sesi olmak ve iktidarı uyarmak için buradayız" dedi.

Türkiye'nin 2025 yılı ortasında dahi derin bir sefaletle boğuştuğunu vurgulayan Kocabıyık, "Açlık sınırı, yoksulluk sınırı artık bu tabloyu tarif etmeye yetmiyor. Bu bir sefalet sınırıdır! Emeklisi perişan, memuru çaresiz, çiftçisi küstürülmüş, esnafı borç batağına itilmiş durumdadır" diye konuştu.

"Emeklinin İkramiyesi Kurban Hissesi Etmiyor"

Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin içinde bulunduğu durumu gündeme taşıyan Kocabıyık, 2018 yılında 1.000 TL olan emekli bayram ikramiyesinin, Diyanet'in kurban hisse bedeli olan 850 TL'ye denk geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bugün ikramiye 4.000 TL'ye çıkarıldı ama Diyanet'in açıkladığı hisse bedeli 13.500 TL! Yani emeklinin eline geçen para bir kurban hissesinin üçte biri bile etmiyor. Bu mudur sosyal devlet? Bu mudur emekliye vefa? Ramazan'da fitreye muhtaç olan emekli, Kurban'da komşusundan et bekler hâle geldi."

Kocabıyık, hükümete çağrıda bulunarak emeklilere en az bir kurban hissesi kadar ikramiye verilmesini ve Temmuz ayında seyyanen maaş artışı yapılmasını talep etti.

"583 Şirket İflas Sırasında"

Ekonomideki kriz ortamının yalnızca vatandaş değil, şirketleri de etkilediğini ifade eden Kocabıyık, 2025 yılının ilk çeyreğinde 43 şirketin iflas ettiğini, 583 şirketin ise konkordato başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Kocabıyık, "İktidar uçtuk sanıyor ama ekonomi nefessiz kaldı. Her gün binlerce kişiye ekmek kapısı olan şirketler kapılarına kilit vuruyor" dedi.

"Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında"

Asgari ücretin günümüzde bir anlam ifade etmediğini, vatandaşın geçinemediğini belirten İl Başkanı Kocabıyık, "2024'te açlık sınırının altında kalan asgari ücret, 2025'te pula dönüştü. Hâlâ 'bakarız' diyorlar. Bütçe açığını vatandaşa yüklemek kolay, ama yandaş şirketin milyarlık borcunu silmek daha kolay geliyor" ifadelerini kullandı.

"SMA'lı Çocuklarımız Umut Bekliyor"

Toplumun en kırılgan kesimlerinden biri olan SMA hastası çocuklara da dikkat çeken Kocabıyık, devletin bu çocuklara sahip çıkmadığını söyledi:

"Köprü yapıyoruz ama bir çocuğun yaşaması için umut olamıyoruz. Faize ayrılan bütçenin yalnızca %5'iyle tüm SMA'lı çocuklar tedavi edilebilir. Biz, gerekirse bütçe tekniğini değiştiririz ama bir çocuğumuzu bile çaresiz bırakmayız."

"Yeniden Refah Geliyor!"

Yeniden Refah Partisi'nin çözümün adresi olduğunu belirten Kocabıyık, "Bugün milyonlarca genç işsiz, milyonlarca emekli perişan, binlerce şirket iflasın eşiğinde. Bu düzen artık yürümüyor. Bu sefer millet kazanacak, bu sefer ahlak, adalet, vicdan kazanacak!" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.