Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Kaç taksitte ödeniyor?

023 Emlak Vergisi ödeme zamanı yaklaşıyor. Peki ne zaman ödenmesi gerekiyor ve kaç taksit yapılabiliyor? İşte detaylar

Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Kaç taksitte ödeniyor?

Tapu sahiplerinin düzenli olarak yaptıkları ödemeler bu sene de devam ediyor. Türkiye’de taşınır veya taşınmaz tapusu olan tapu sahiplerinin emlak vergisi ödeyecekleri tarih yaklaşıyor. Emlak vergilerinin ödenmesi gereken ilk taksiti için Mart, Nisan ve Mayıs ayları belirtildi. Yıl içinde iki kez yapılacak bu ödemelerden ilki yılın bahar döneminde gerçekleşecek.

2023 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir?

Taşınmaz ve taşınır tapusu olan tapu sahipleri için yıl içerisinde ödenmesi gereken vergilerin ödeme tarihleri belli oldu. 2023 yılı için ödenmesi gereken emlak vergisinin ilki için mart ayından mayıs ayına kadar süre verildi. Ödemeler iki taksit şeklinde olacak ise ilk taksit için başlangıç tarihi mart ayı oldu. Mayıs ayının son gününe kadar emlak vergisi ödemesi gerçekleşmelidir.

Tek seferde ödenebiliyor mu? Kaç taksit yapılıyor?

İkinci taksit için ise kasım ayı belirtildi. Kasım ayı bitmeden emlak vergisinin ödenmesi gerektiği ifade edildi. Tek seferde yapılacak ödemelerde mayıs ayı bitimine işaret edildi. Doğru zamanda ödeme gerçekleşmez ise mükellefler cezalı hale düşeceğinden tarihler birçok tapu sahibini ilgilendirmektedir. Ödemeler ise belediye birimleri tarafından tahsil ediliyor.

Emlak vergisi nereye ödeniyor?

Emlak vergisi, bina ve arsa sahipleri tarafından her yıl ödenmesi gereken bir vergi türüdür. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenen bu verginin miktarı her yıl değişkenlik göstermektedir.

Konut vergisi ödeme işlemi mülkün bulunduğu belediyeye göre çeşitlenir. Bazı belediyeler kendi web siteleri ya da E-devlet üzerinden emlak vergisi ödeme işlemini online olarak yapmanızı mümkün kılar. Bazı belediyelerin ise bu şekilde bir hizmetleri bulunmaz ve emlak vergisi ödemelerinin doğrudan belediyelere başvurularak ya da EFT yoluyla ödenir.

Emlak Vergisi Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?

Emlak vergisi borcunu öğrenmek son derece kolay ve basit bir işlemdir. Ev vergisi sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirebilirsiniz. E devlet emlak vergisi sorgulama işlemini gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

● E-devlet hesabına giriş yapın.
● Arama kısmına “Vergi Borcu Sorgulama” yazın.
● Eğer ödenmemiş bir emlak vergisi borcunuz varsa bu arama sonrası çıkan ekranda belirtilecektir.

Emlak vergisi sorgulama işlemini gerçekleştirmek için dilerseniz mülkünüzün bağlı olduğu belediyeleri de ziyaret edebilir, belediyenin web sitesini de kontrol edebilirsiniz.

Haberglobal

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?
İş Dünyası

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun açıklamasına göre, emekliler, ev hanımları, işsizler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler gibi muafiyet durumlarına sahip olanlar emlak vergisi ödemeyecek ve para iadesi alacak. İşte detaylar!

Emlak vergilerinde ikinci ödeme süreci başlıyor
Yaşam

Emlak vergilerinde ikinci ödeme süreci başlıyor

Emlak vergisi ödemelerinde 2023 yılının ikinci taksit ödeme dönemi başlıyor. Vatandaşlar emlak vergilerini belediyedeki veznelerin yanı sıra, akıllı vezne, mobil vezne, internet üzerinden, PTT ve belirli bankalar aracılığıyla ödeyebilecek.

EYT'lilerin emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlayacak?
Yaşam

EYT'lilerin emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlayacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar emlak vergisi muafiyetinden nasıl yararlanacak? İşte detaylar...

Emlak ve çevre temizlik vergi ödemeleri için son gün bugün
İş Dünyası

Emlak ve çevre temizlik vergi ödemeleri için son gün bugün

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerin, 2020 yılı ikinci taksiti için son ödeme tarihi 30 Kasım'da doluyor. Belediyelere ödenen emlak ve çevre temizlik vergilerini ödemede vatandaşların faiz yüküyle karşılaşmaması için vergilerini belirtilen tarihi kaçırmadan ödemeleri gerekiyor.

“Milyonlarca kişi muaf ama kimse bilmiyor” Peki nasıl başvuru yapacaksınız?
Yaşam

“Milyonlarca kişi muaf ama kimse bilmiyor” Peki nasıl başvuru yapacaksınız?

Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, işsizlerin, emekli maaşıyla geçinenlerin (dul ve yetimleri dahil), ev hanımlarının, geliri olmayanların, gazi ve şehitlerin, dul ve yetimlerin emlak vergisinden muaf olduğunu açıkladı.

Bucak'ta Gönüllü Vergi Uyum Seviyesi Yüksek Sanayicilere Teşekkür!
İş Dünyası

Bucak'ta Gönüllü Vergi Uyum Seviyesi Yüksek Sanayicilere Teşekkür!

Burdur Defterdarı Naci Günaydın, Gelir Müdürü Durmuş İnce, Bucak Vergi Dairesi Müdürü Serdal Uyar ve Başkan Hasan Yalçın Meçikoğlu, 35. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bucak'ta faaliyet gösteren ve Gönüllü Vergi Uyum Seviyesi yüksek olan sanayicileri iş yerlerinde ziyaret ettiler.