Antalya / Kepez

En hızlı kentsel dönüşüm Antalya Kepez’de

EN HIZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM KEPEZDE

En hızlı kentsel dönüşüm Antalya Kepez’de

Başkan Hakan Tütüncü 137 hak sahibine 306 dairenin verileceği Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesinin yapımının Şubatta başladığını anımsatarak Projenin fiziki gerçekleşmesinde yüzde 80 seviyesine ulaşıldı. Gülveren Türkiyede en hızlı bir biçimde ilerleyen kentsel dönüşüm modelidir. dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 160 gecekondunun 40 yıla yakın yaşadığı mülkiyet sorununa çözüm üreten Gülüveren Kentsel Dönüşüm Projesinin şantiyesini ziyaret etti. Başkan Hakan Tütüncü 137 hak sahibine ücretsiz olarak verilecek 306 dairenin bulunduğu 8 ile 10 katlı 6 bloğun inşasında gelinen son durumla ilgili yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı.

GÜLVEREN TÜRKIYEYE ÖRNEK Başkan Tütüncü yaptığı açıklamada Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi Antalyaya Türkiyeye ve belediyeciliğe örnek bir model bir projedir. Hak sahipleriyle karşılıklı rızaya dayalı anlaşmasıyla 13 tur devam eden ve canlı yayınla gerçekleştirilen halka açık ihalesiyle Gülveren kentsel dönüşümde ufuk açıcı bir proje oldu. ifadesini kullandı.

GÜLVERENDE 8 AYDA YÜZDE 80 GERÇEKLEŞME Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesinde ilklerin yaşandığına da değinen Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü: Kentsel dönüşümde Türkiyede ve Antalyada pek görülmemiş önemli gelişmeleri Gülverende belediyecilik tarihine yüklenici firmamızla not düşüyoruz. Gülveren Kentsel Dönüşümünün birçok özelliği var ama bu proje aynı zamanda Türkiyede en hızlı ilerleyen kentsel dönüşüm modelidir. Projenin yer teslimini 8 Şubatta yaptık. Yüklenici firma da o tarihte projeye kazmayı vurdu. 8 ay gibi bir sürede konutların yüzde 80inin tamamlanmış olduğunu görmek bizim için büyük bir mutluluk. Kentsel dönüşümlerin bitirişleri birçok yerde söylenen tarihlerin çok sonrasına sarkar. Gülverende bir şeyi daha başaracağız. Söz verdiğimiz tarihin çok öncesinde konutları hak sahiplerine teslim etmiş olacağız.

TECRÜBELERIMIZI PROJEYE AKTARDIK Projenin hızlı ilerlemesinden dolayı yüklenici firma temsilcilerine ve çalışanlarına teşekkür eden Başkan Hakan Tütüncü inşaatla ilgili tecrübelerini projeye aktardıklarını belirterek Bir işin başında işin sahibi durursa o iş çok hızlı ilerler. Kalite daha başka olur. Çalışan Ustanın heyecanı sevdası bambaşka olur. Yüklenici firmanın patronuyla inşaat işlerinin içinden geldiğimizden işin bu kısmını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle inşaat alanındaki tecrübelerimizi projeye aktarıyoruz. Şahsi hayat tecrübelerimiz kolektif anlamda yapmış olduğumuz bu projenin başarıya ulaşmasını sağlıyor. Adeta pastanın üzerindeki bir krema gibi oluyor. ifadesini kullandı.

HAK SAHIPLERINI MEMNUN EDEN PROJE Tütüncü hak sahiplerini memnun eden bir kentsel dönüşüm projesine imza attıklarının altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı: Çok kısa bir sürede konutlar bittiğinde hak sahipleri de dairelerinin içine girdiğinde Oh be tam da aradığımız konforu yakaladık. diyecekler. Buna yürekten inanıyorum. Memnuniyeti sağlamaya dönük adımlar atarken hayatın merkezine empatiyi koyuyoruz. Kendimizi hep hak sahiplerinin yerine koyarak kararlarımızı alıyoruz. Verebileceğimizin maksimumunu veriyoruz. Hani Karadenizlinin dediği gibi ne kadar buluyok o kadar veriyok. Biz de ne kadar imkânımız varsa hemşehrilemize veriyoruz.

GÜLVERENDE 23 NISANDA BAYRAM VAR Yüklenici firma Pınarlar İş Ortaklığı temsilcisi İbrahim Sert de 23 Nisan 2021de inşallah burada yaşam başlayacak. Hakan Başkanımıza bu tarihin sözünü verdik. Hak sahiplerimize güzel bir yaşam alanları inşa ediyoruz. Yeni konutlarında mutlu olacaklar. Başkanımız ziyaretleriyle bize büyük bir enerji veriyor. açıklamasını yaptı. Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi 65 bin 911 m2 alanda yaklaşık 160 adet gecekonduyu ve 137 hak sahibini kapsıyor. Kentsel dönüşümle hak sahiplerine arsası üzerinden hak sahipliği miktarının yüzde 50si oranında daire m2si verilecek. Yani 400 m2 hak sahipliği olan bir kişi 200 m2lik bir daireyi ücret ödemeden alabilecek.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ümraniye’de Başkan Yıldırım kentsel dönüşüm alanında hak sahiplerine tanıtım yaptı
Bölgesel

Ümraniye’de Başkan Yıldırım kentsel dönüşüm alanında hak sahiplerine tanıtım yaptı

Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi’nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

Necatibey Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor! İhale Tekrarlandı
Bölgesel

Necatibey Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor! İhale Tekrarlandı

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Necatibey Kentsel Dönüşüm projesinin ihalesinin tekrarlandığını ve en kısa zamanda inşaatlara başlanacağını açıkladı.

Adıyaman Valisi Kentsel Dönüşüm Bölgesini İnceledi
Yaşam

Adıyaman Valisi Kentsel Dönüşüm Bölgesini İnceledi

Adıyaman Valisi Osman Varol, kentsel dönüşümün yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

Başkan Adayı Mustafa Bozbey kentsel dönüşüm müjdesini verdi!
Bölgesel

Başkan Adayı Mustafa Bozbey kentsel dönüşüm müjdesini verdi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Yeraltının bütün bilimsel araştırmalarını yaptıktan sonra üst ölçekli bir plan ve ardından da kentsel dönüşüm planlarıyla İnegöllüleri de dirençli bir yapılarda oturmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Melikgazi'de Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Adım: Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde İhale Heyecanı! - Haberler
Yaşam

Melikgazi'de Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Adım: Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde İhale Heyecanı! - Haberler

Melikgazi Belediyesi, 2. etabına başlayacağı Yıldırım Beyazıt Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde kat karşılığı konut ve dükkânlar için ihale yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede 32 daire 3 dükkân için kat karşılığı ihale gerçekleştirildi.

Karakoyunlu Mahallesi kentsel dönüşüm için adımlar atılmaya devam ediyor
Bölgesel

Karakoyunlu Mahallesi kentsel dönüşüm için adımlar atılmaya devam ediyor

Şanlıurfa’da sel felaketinin yaşandığı mahallede başlatılan kentsel dönüşüm projesinde, 454 bağımsız birimin ilk temelleri atıldı.