Kocaeli

En özel merkez yapımı tüm hızıyla devam ediyor

Kocaeli’de özel bireyler için inşa edilen İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde spor salonu, hidroterapi havuzu, duyu bütünleme odası, otizm grup eğitim odası, otizm bireysel eğitim odası, çocuk dinlenme odası ve oyun odası gibi birçok alan bulunacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel bireyler için hayata geçirdiği İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar yoğun tempoda devam ediyor.

En özel merkez yapımı tüm hızıyla devam ediyor

Kocaeli’de özel bireyler için inşa edilen İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde spor salonu, hidroterapi havuzu, duyu bütünleme odası, otizm grup eğitim odası, otizm bireysel eğitim odası, çocuk dinlenme odası ve oyun odası gibi birçok alan bulunacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel bireyler için hayata geçirdiği İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar yoğun tempoda devam ediyor. Ekiplerin gece gündüz çalıştığı projede H ve F blokta tuğla duvar imalatları sürüyor. A blokta ise -3.70 ile -0.30 kotları kolon betonları döküldü. Perdelerin demir donatı montajı ve kalıp montajının da tamamladığı blokta, beton döküm işlemi devam ediyor.
Vinsan Kampüsü içinde eğitim ve sosyal merkez şeklinde düşünülen İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi inşasının B ve C blok temel kazısı tamamlandı. D blokta ise kazı ve dolgu çalışmalarının bittiği projede grobeton döküldü ve temel altı yalıtım imalatları tamamlandı. Ayrıca D blokta, temel demir donatı montajı ile subasman perdelerinin demir donatı montajı da tamamlanarak beton döküldü.
Vinsan Kampüsü içinde Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nin üst tarafında yapılacak İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 9 bin 609 metrekare alan üzerinde 6 bin 176 metrekare kapalı alan olarak projelendirildi. Proje her tür engelliye uygun olacak şekilde zemin kat olarak planlandı. İş çerçevesinde 913 metrekare olan bodrum katta; sığınak, kazan dairesi, su deposu, elektik ve mekanik odalar, personel soyunma odası yer alacak. 5 bin 264 metrekare zemin katta ise idari bölüm, bekleme alanı, danışma, eğitim birimi, revir, idari sorumlu ofisi, çok amaçlı salon, aile danışmanlığı birimi, psikoterapi birimi, konferans salonu, kütüphane, resim, barista, dokuma, matbaa, kuaför, müzik, el sanatları, mutfak ve bilişim atölyeleri, çok amaçlı eğitim salonu, bireysel eğitim sınıfları düşünüldü.
Yine zemin katta bağımsız yaşam evi, spor salonu, hidroterapi havuzu, bay bayan soyunma-duş alanı, depo, yemekhane, mutfak, öğretmenler odası, mescid, wc-lavabo, destek personel odası, depo, zihinsel engelliler grubu, koordinatör odası, duyu bütünleme odası, otizm grup eğitim odası, otizm bireysel eğitim odası, çocuk dinlenme odası ve oyun odası projede planlandı. Ayrıca bireyler ve çocuklar için terapi ve hobi amaçlı 875 metrekare ve 450 metrekarelik 2 avlu ve bir çocuk oyun alanı bulunuyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Edirne'de özel öğrenciler bir günlük polis oldu
Etkinlik

Edirne'de özel öğrenciler bir günlük polis oldu

Edirne'de Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde 1 günlük polis olan özel çocuklar, emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek araçlara ve motosiklete bindi.

Burdur İl Özel İradesi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Isparta'da Seminere Katıldı
Bölgesel

Burdur İl Özel İradesi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Isparta'da Seminere Katıldı

Burdur İl Özel İradesi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek seminerde konuşma gerçekleştirdi.

Kütahya'da Annelere Sanat Terapisi ile Destek
Etkinlik

Kütahya'da Annelere Sanat Terapisi ile Destek

Kütahya il merkezinde bulunan özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıflarında eğitim, öğretime devam eden öğrencilerin ailelerine yönelik olarak "Hayatımın Rengi Annem" başlıklı projenin sergi açılışı ve programı düzenlendi.

Akif Altay Özel Eğitim Okulu'ndan Engelliler Haftasında renkli etkinlikler
Bölgesel

Akif Altay Özel Eğitim Okulu'ndan Engelliler Haftasında renkli etkinlikler

Şehit Akif Altay Özel Eğitim Uygulama Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladı.

Çiftçinin sorunları iletildi! Başkan Bilal Özel de katıldı
İş Dünyası

Çiftçinin sorunları iletildi! Başkan Bilal Özel de katıldı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı'nda çiftçilerin sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakana iletildi.

Konya'da  Özel Eğitim Haftası programı
Bölgesel

Konya'da Özel Eğitim Haftası programı

Konya'nın Kulu ilçesinde Özel Eğitim Haftası dolayısıyla program düzenlendi.