Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ateşli Sanatlar Çarşı Esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Düzenlenen kahvaltıda Ateşli Sanatlar Çarşı Esnafıyla bir araya gelen Başkan Ercengiz, ilimizde ivme kazanan turizm sektörüne dikkat çekerek, yeni düzenlemelerle Ateşli Sanatlar Çarşısı’nın turizm açısından değerlendirilmesi konusundaki çalışmalarını aktardı.
Başkan Ercengiz, önümüzdeki süreçlerde ayakları yere basan projelerle çalışmalarına devam edeceğine vurgu yaparak, “Burdur’umuzu çok fazla stres içersine sokmayan, yaşam şartlarını zorlamayan ama hepimizin de yavaş yavaş görmeye başladığı Lavanta ve Salda Gölü hikâyesinin, bir kent turizmi projesine döndürülmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Bu gün o yerli ve yabancı turistleri mutlaka Ateşli Sanatlar Çarşısı’na sokmamız gerekiyor. Burdur’da yapılan işleri göstermemiz ve Burdur ekonomisine katma değer sağlayacak çalışmaları yapmamız da gerekiyor. Önümüzdeki yıl için bir çalıştay düzenleyeceğiz. Burdur’umuza bu nakdi, bu kaynağı nasıl getirebiliriz, bunun oluruna bakacağız. Bizim derdimiz Burdur’u büyütmek, Burdur ekonomisini büyütmek. Tabi büyütmekten kastımız 8-10 katlı binalar yapmak değil.
Başkan Ercengiz, Son dönemlerde yayınlanan gelişmişlik endekslerine de dikkat çekerek, “Bu alanda da yavaş yavaş üst seviyelere çıkmaya başladık. Bunun farkındayız. Özellikle dışarıdan gelen misafirlerimizden kentimizin temizliği, yeşil alanlarının oransal olarak fazlalaşmış olması ve Burdur’da yerel anlamda dingin hayatın verdiği keyfin olumlu dönüşlerini alıyoruz. Bizler sizin emrinizdeyiz. 31 Mart’tan sonra, her zaman ifade ettiğim gibi kol kola girerek çalışma taraftarıyız. Seçildik bitti. Seçimden önceki olan biten her şey orada kaldı. Bundan sonra kentimizi yönetenler ve kentimizin seçilmişleri ile bu memlekete ne kadar katkı koyabiliriz ona bakacağız. Seçim Dönemlerinde Arasta ile ilgili bir proje yapılacağını söylemiştim. Tabi bu projeleri hayata geçirmeden önce, sizlerle oturup fikir alışverişinde bulunacağız. Çünkü gönül rızası olmadan çıkılan hiçbir yol, bizi sonuca götürmez. Yapacağımız hiçbir yatırım, hiçbir değişiklik insanımızı mutlu etmez. Bunları da hep birlikte konuşacağız. Tekrar katıldığınız için teşekkür ediyorum.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)