Ankara

Erdoğan: “Köklü Bir Tarihin, Zengin Bir Kültürel Mirasın Sahipleriyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Kitaba Vefa: Cilt Sanatı ve Restorasyon Sergisi” programına katıldı. Erdoğan, Türkiye’nin köklü bir tarihe ve zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek, geçmişle bağın korunmasında kitapların ve kütüphanelerin önemine dikkat çekti.

Erdoğan: “Köklü Bir Tarihin, Zengin Bir Kültürel Mirasın Sahipleriyiz”

Ankara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Kitaba Vefa: Cilt Sanatı ve Restorasyon Sergisi” programına katıldı. Erdoğan, Türkiye’nin köklü bir tarihe ve zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek, geçmişle bağın korunmasında kitapların ve kütüphanelerin önemine dikkat çekti.

Eksim Holding’in 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen serginin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, holdingin Türkiye ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür etti. Erdoğan ayrıca merhum Abdullah ve Fahreddin Tivnikli’yi rahmetle andı.

Erdoğan: “Köklü Bir Tarihin, Zengin Bir Kültürel Mirasın Sahipleriyiz”

Erdoğan’dan Tivnikli Kardeşlere Vefa Mesajı

Abdullah ve Fahreddin Tivnikli’nin ticaret hayatındaki başarılarının yanı sıra kazançlarını millet, ülke, mazlum ve mağdurlar için seferber eden vakıf insanları olduğunu ifade eden Erdoğan, iki ismin ilim ve kitapla bağlarını hiçbir zaman koparmadığını söyledi.

Erdoğan, Tivnikli kardeşlerin mirasına ve emanetine sahip çıkılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İSAR Vakfı’nın eğitim, yayıncılık ve kültür alanındaki çalışmalarını da takdir etti.

“Mazisi Olmayanın Atisi De Olamaz”

Türkiye’nin büyük bir medeniyetin ve köklü bir tarihin mirasçısı olduğunu vurgulayan Erdoğan, geçmişle bağın koparılmasının geleceğin inşasını da engelleyeceğini söyledi.

Erdoğan, “Mazisi olmayanın atisi de olamaz” ifadelerini kullanarak, milletlerin ve insanların kökleriyle ayakta kaldığını belirtti. Kitapların, kütüphanelerin ve kültürel eserlerin bu köklerle bağ kurulmasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Erdoğan: “Köklü Bir Tarihin, Zengin Bir Kültürel Mirasın Sahipleriyiz”

“En Utanç Verici Kitap Katliamları Darbe Dönemlerinde Yaşandı”

Geçmişte kitapların ve kütüphanelerin hedef alındığını savunan Erdoğan, bazı dönemlerde önemli eserlerin hurda niyetine satıldığını ve kitapların imha edildiğini söyledi.

Erdoğan, özellikle darbe dönemlerinde yaşanan kitap kayıplarına dikkat çekerek, 28 Şubat döneminde Sultan II. Abdülhamid Han’ın şahsi kitaplığına ait 500 eser dahil olmak üzere toplam 4 bin 500 eserin İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi’nden çıkarıldığını ve çöpe atıldığını ileri sürdü.

Erdoğan: “Köklü Bir Tarihin, Zengin Bir Kültürel Mirasın Sahipleriyiz”

“Kültürel Çölleşmenin Arka Planında Yanlışların Büyük Payı Var”

Bugün bazı alanlarda hissedilen kültürel çölleşmenin arka planında geçmişte yapılan yanlışların büyük payı olduğunu ifade eden Erdoğan, İSAR Vakfı’nın tarih, kültür ve medeniyet mirasına sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı.

Cilt sanatının Türk-İslam medeniyetindeki yerine de değinen Erdoğan, geçmişte müstesna eserler ortaya koyan ve dünyaca tanınan mücellitler yetiştiren bir millet olduklarını söyledi.

Erdoğan: “Köklü Bir Tarihin, Zengin Bir Kültürel Mirasın Sahipleriyiz”

“Binden Fazla Eser Yeniden Hayata Döndürüldü”

Erdoğan, İSAR Vakfı bünyesinde kurulan mücellithanede binden fazla eserin restore edilerek yeniden hayat bulduğunu belirterek, emeği geçenleri tebrik etti.

Unutulmaya yüz tutan cilt sanatının yaşatılmasına yönelik çalışmaları takdir eden Erdoğan, serginin Eksim Holding’in 40. kuruluş yıl dönümüyle birlikte hayırlara vesile olmasını diledi.

Programın sonunda Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli tarafından Erdoğan’a, Ebu Eyyub el-Ensari’den rivayet edilen hadislerin yer aldığı “Ebu Eyyub el-Ensari’nin Hadislerinden Cihana Yayılan Güzel Kokulu Esintiler” adlı eser takdim edildi. Erdoğan ve katılımcılar daha sonra serginin açılış kurdelesini kesti.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.