Ankara Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Milletvekilleri ile Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeni yasama yılında siyasette uzlaşma ve diyalog çağrısı yaptı. Erdoğan, farklı kesimler arasındaki mesafelerin kapatılması gerektiğini belirterek, “mutabakat içinde rekabet” teklifinin Türk siyasetine yeni bir anlayış kazandırmasını temenni etti.
Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılına siyasi partiler arasında mutabakat ruhunun korunmasının önemine dikkat çekerek başladı. Farklı kesimler arasındaki mesafelerin kapatılmasının Türkiye açısından öncelikli ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade eden Erdoğan, siyasette rekabetin mutabakat zemininde yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Erdoğan, “Umarız, mutabakat içinde rekabet teklifimiz karşılık bulur ve Türk siyaseti yeni yasama yılında yeni bir siyaset tarzının mümkün olduğunu gösterir” dedi.

İktidar kadar muhalefetin tutumunun da demokrasinin işleyişinde önemli olduğunu belirten Erdoğan, muhalefetten yapıcı bir yaklaşım beklediklerini dile getirdi.
Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak özellikle Terörsüz Türkiye süreci başta olmak üzere milletin yararına olan hiçbir konuda uzlaşma, diyalog ve mutabakat arayışından kaçınmadıklarını vurguladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “hizmette rekabet, istiklalde vahdet, istikbalde gayret” çağrısını da bu açıdan anlamlı bulduğunu söyledi.
Meclis açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Erdoğan, yeni yasama yılında muhalefetten daha sorumlu bir üslup görmek istediğini belirtti.
Erdoğan, diyalog kanallarını açık tutacaklarını, komisyonlarda ve Genel Kurul çalışmalarında yapıcı bir dil kullanmayı sürdüreceklerini ifade ederek, “sağduyuyu, aklıselimi, uzlaşma kültürünü elden bırakmayacağız” mesajını verdi.
Yeni yasama yılında TBMM'nin yoğun bir çalışma takvimi bulunduğunu belirten Erdoğan, Cumhur İttifakı ortaklarıyla istişare ve iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi. Erdoğan, önümüzdeki 10 aylık dönemin en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, eylül ayında ihracatın yıllık bazda yüzde 15,4 artarak 26 milyar dolara ulaştığını, 9 aylık ihracatın ise yüzde 5,2 artışla 211 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Yıllıklandırılmış mal ve hizmet ihracatının da 410 milyar dolara yaklaştığını belirtti.
Erdoğan, konuşmasında fon piyasasının bir bölümünde yaşanan sorunlara da değindi. Meselenin hukuki ve ekonomik boyutlarının bulunduğunu belirten Erdoğan, ilgili kurumların koordinasyon içinde gerekli adımları attığını söyledi.
Vatandaşların birikimlerinin kamuya yük getirmeden mümkün olan en kısa sürede ödenmesi için gerekli idari ve yasal süreçlerin işletildiğini belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Fon Koordinasyon Kurulunun da konunun çözümüne odaklandığını ifade etti.

Fon meselesinin siyasi boyutuna da değinen Erdoğan, AK Parti'nin siyaset anlayışının ahlak, hukuk, vicdan ve güven üzerine kurulu olduğunu savundu.
“Siyasetin tek limanı ahlaktır” ifadesini yineleyen Erdoğan, partisinin 24 yıllık iktidarı boyunca ahlaki değerlerinden ve vicdani sorumluluk anlayışından taviz vermediğini söyledi.
Erdoğan, konuşmasının son bölümünde belediyecilik anlayışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin belediyecilik alanındaki tecrübesine dikkat çeken Erdoğan, belediyeciliğin kendileri açısından rant veya menfaat kapısı değil, millete hizmet makamı olduğunu söyledi.
AK Parti'ye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a da “AK Parti ailesine hoş geldin” diyen Erdoğan, İzmir'e hizmet konusunda Tugay'a destek vereceklerini ifade etti.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)