İstanbul

Erkan Kork: Seçimlerin Ardından Türkiye Ekonomisi Daha İyi Bir Döneme Girecek - Haberler

Seçim sonrası Türkiye ekonomisinin daha iyi bir döneme gireceğini belirten BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, “Son gelen rakamlara bakıldığında ekonomik aktivitelerde önemli iyileşmeler var

Erkan Kork: Seçimlerin Ardından Türkiye Ekonomisi Daha İyi Bir Döneme Girecek - Haberler

İSTANBUL (İHA) - Seçim sonrası Türkiye ekonomisinin daha iyi bir döneme gireceğini belirten BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, “Son gelen rakamlara bakıldığında ekonomik aktivitelerde önemli iyileşmeler var. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren enflasyondaki artış hızının gerilemesini bekliyoruz. Ümidimiz seçimden sonra da toparlanmanın artarak devam etmesi” dedi.

Türkiye, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne hazırlanırken, iş dünyası temsilcileri, seçim sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ardından ülke ekonomisinin çok daha iyi bir döneme gireceğine inandığını söyledi.

“Türkiye ekonomisinin temel dengeleri yeterince sağlam”
Seçimsiz geçecek 4 yılda, yapısal reformların genişletilerek uygulanabileceğini ve ekonominin çok daha iyi bir seviyeye geleceğini vurgulayan Kork, “Son gelen rakamlara bakıldığında ekonomik aktivitelerde önemli iyileşmeler var. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren enflasyondaki artış hızının gerilemesini bekliyoruz. Ümidimiz seçimden sonra da toparlanmanın artarak devam etmesi. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ve ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu güçlü iradeyle cari açık sorununu çözmüş, katma değeri yüksek üretim yapan, sürdürülebilir büyümeyi sağlayan bir ülkeye dönüşeceğinden şüphemiz yok. Türkiye ekonomisinin temel dengeleri yeterince sağlam” diye konuştu.

“Uzun vadeli yatırımlar artacak”
Seçimlerin ardından belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımların önünün açılacağını ifade eden Kork, “Türkiye, OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü’nün belirlediği 40 kriterin tamamını karşıladı. Kuruluş haziran ayındaki genel kurulda ülkemizi gri listeden çıkaracak. Bu kararla ülkemize olan güven daha da artacak. Öte yandan uluslararası derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmeleri olumlu yönde. Portföy yatırımlarının yanında uzun vadeli yatırımların da artmasını bekliyorum. Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırım girişi ocakta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 910 milyon dolara yükseldi. Seçimin ardından artış ivmesinin devam edeceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz”
Türkiye’nin konumu itibari ile çok önemli bir jeopolitik güç olduğunu belirten Kork, “Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz ve sürekli yatırımlarımızı artırıyoruz. Yerel seçimlerin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Geçen yıl aktif büyüklüğümüz 1 milyar 413 milyon TL’ye ulaşırken, krediler portföyümüz ise 610 milyon TL olarak gerçekleşti. Tüm enerjimizi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi her alanda daha da ileriye götürecek adımları atmak için harcayacağız. BankPozitif olarak ekonomik, sosyal ve siyasi olarak Türkiye markasını güçlendirmek için birlik, beraberlik içinde çalışmaya ve ülkemiz ekonomisine kaynak sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuştu
Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuştu

Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 350 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştır.

Kepez'de İş Dünyası ve Yerel Yönetim Bir Araya Geldi
İş Dünyası

Kepez'de İş Dünyası ve Yerel Yönetim Bir Araya Geldi

MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay ve yönetimi, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret etti. Ziyarette Antalya'nın kalkınması ve Kepez'e kalıcı eserler kazandırmak için iş birliği vurgusu yapıldı.

Bursa iş dünyası buluşmasında bir araya gelindi
İş Dünyası

Bursa iş dünyası buluşmasında bir araya gelindi

BTSO, üst düzey konukları iş dünyası ile bir araya getirmeye devam ediyor. Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i üyeleriyle buluşturan BTSO, son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı BTSO’da ağırladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de
Bölgesel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de

Toplantının başında, Denizli iş dünyası ve kentteki sivil toplum kuruluşlarını temsil eden Denizli Platformu adına DTO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Uğur Erdoğan, kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

Dicle Elektrik’in SCADA sistemine dünyada ilgi büyüyor
Dünya

Dicle Elektrik’in SCADA sistemine dünyada ilgi büyüyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dağıtım hizmeti verdiği 6 ilde enerji şebekesini güçlendirmek için 10 yılda 30 milyar TL’yi bulan yatırım gerçekleştiren Dicle Elektrik’in SCADA uygulaması, geçtiğimiz yıl Singapur’dan gelen, bu yıl ise Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gelen 6 kişilik bir heyet tarafından yerinde incelendi.

Ahmet Kuşçu'dan  "Yeni Nesil Kariyer ve Girişimcilik Uygulamaları” adlı seminer
İş Dünyası

Ahmet Kuşçu'dan "Yeni Nesil Kariyer ve Girişimcilik Uygulamaları” adlı seminer

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı oluşturmak, onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla geliştirilen Kariyer Planlama dersinde, özel bir danışmanlık firması yönetim kurulu başkanı Ahmet Kuşçu “Yeni Nesil Kariyer ve Girişimcilik Uygulamaları” adlı seminer gerçekleştirdi.