EYT'de son durum merak ediliyor! Düzenleme ne zaman Genel Kurul'a gelecek?

EYT düzenlemesi ne zaman çıkacak? EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'na gelecek mi? İşte merak edilen detaylar...

EYT'de son durum merak ediliyor! Düzenleme ne zaman Genel Kurul'a gelecek?

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesi Genel Kurul gündemine geleceği günü bekliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası Meclis Genel Kurul faaliyetleri ertlendi. EYT düzenlemesi ne zaman çıkacak? EYT ertelenecek mi, iptal mi edilecek? işte detaylar...

EYT, TBMM komisyonunda kabul edildi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

EYT'de üçüncü aşama geri kaldı

EYT düzenlemesi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı ve kabul edildi. Düzenlemenin, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin çoğunluğu oluşturduğu komisyondan geçti. Düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmesinin ardından EYT'nin yasalaşma sürecindeki üçüncü aşama da geride kaldı.

EYT iptal mi oldu?

EYT, Meclis aşaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girecekti. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 10 ilde gerçekleşen depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Meclis, çalışmaları 28 Şubat'a kadar ertlendi. 28 Şubat tarihinde görüşmelere geçildiğinde Genel Kurul gündem sırasına göre EYT görüşmeleri de başlayacak. Ancak Genel Kurul'daki ilk gündemin 11 ili vuran deprem felaketi ve bununla ilgili konular olması bekleniyor. Meclis Genel Kurul gündemi güncelliğinde haberimizde paylaşacağız.

EYT'den kaç kişi etkilenecek?

EYT ile iligli yaptığı açıklamada detaylara değinen Akbaşoğlu, EYT ile ilgili yasa teklifinin özelliklerini şu şekilde açıkladı:

4 maddeden müteşekkil bir EYT'ye has yalın bir teklif oluşturduk iki madde esasa ilişkin.

 

Özellikle EYT platformlarımız yaş şartının kaldırılmasını talep etmişlerdi. Birinci düzenlememiz bu konuda oldu. Mevzuata göre prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız emekli olma hakkına sahip.

Çalışma hayatının desteklenmesi ve üretimin devam edebilmesi amacıyla biz sosyal güvenlik destek primini getirmek suretiyle, 5 puan iş yerlerine her bir çalışan emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içerisinde tekrar işe başlama durumunda olanlarla ilgili yaklaşık 500 TL'lik desteklemeyi devletimiz üstleniyor ve yüzde 5 oranında bir destek söz konusu oluyor.

Habertürk

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

DSO Yönetim Kurulu Başkanı  Selim Kasapoğlu EYT'liler ve Z kuşağının yarattığı olumsuzluktan bahsetti
İş Dünyası

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu EYT'liler ve Z kuşağının yarattığı olumsuzluktan bahsetti

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, EYT'li personel sayısı ve Z kuşağının çalışma isteklerinin sanayideki istihdamı olumsuz etkilediğini belirtti.

'Zeytin Ağacı' dizisinin ikinci sezon galasında gerilim! Tuba Büyüküstün ve Seda Bakan'dan ortak paylaşım
Yaşam

'Zeytin Ağacı' dizisinin ikinci sezon galasında gerilim! Tuba Büyüküstün ve Seda Bakan'dan ortak paylaşım

'Zeytin Ağacı' dizisinin ikinci sezon galasında Tuba Büyüküstün ve Seda Bakan arasında yaşanan gerilim sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İkili, tartışmanın ardından sosyal medya hesaplarından birlikte görüntülü konuşma paylaşarak aralarında sorun olmadığını belirtti.

Zeytinpark'ta Doğa kampı ilk misafirlerini ağırladı
Etkinlik

Zeytinpark'ta Doğa kampı ilk misafirlerini ağırladı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çocukları ekran başından kaldırıp tabiatla buluşturan doğa kampı Zeytinpark’ta başladı.

EYT'nin maliyetini açıkladı! Geçen yıl EYT'nin maliyeti ne kadar? İşte o rakam
İş Dünyası

EYT'nin maliyetini açıkladı! Geçen yıl EYT'nin maliyeti ne kadar? İşte o rakam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, EYT düzenlemesinin ekonomik maliyetini ve popülist yaklaşımlarını ele aldı. Şimşek, EYT'nin yıllık maliyetini söyledi ve genç yaşta emeklilik yükünün bütçeye olumsuz etkilerini vurguladı.

Jandarmaya başarılı operasyonları için teşekkür ettiler
Bölgesel

Jandarmaya başarılı operasyonları için teşekkür ettiler

Zeytin ve zeytinyağının başkenti konumundaki Balıkesir’in Körfez ilçelerinde zeytin hırsızlıklarına karşı alınan önlem ve başarılı operasyonları nedeniyle, bölgenin zeytin üreticileri ve sanayicilerinden Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan’a yönelik nazik bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ürün çok ama fiyat düşmüyor! İtiraf vatandaşı isyan ettirdi
İş Dünyası

Ürün çok ama fiyat düşmüyor! İtiraf vatandaşı isyan ettirdi

1500 lirayı aşan zeytinyağı fiyatları hala düşmedi! Hükümetin zeytinyağı fiyatlarını düşürmek için attığı adımlar üretici ve satıcı tarafından karşılık bulmazken, gelen bir itiraf vatandaşları isyan ettirdi.