Pirinç yararlı mı, zararlı mı?

Pirinç hep tartışılan bir besin olmuştu. Kimilerine göre zararlı kimilerine göre ise faydalı... Dünyada en yaygın tüketilen besinlerden olan pirincin yararlarını şöyle bir bakalım...

Pirinç yararlı mı, zararlı mı?

Pirinç kolestrol içermez ve son derece yararlı. Çünkü zararlı yağ, kolesterol veya sodyum içermez. Dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçasını oluşturur.

Pirinç dünyanın en çok kullanılan ve yenen gıdalarından biridir çünkü çok küçük miktarları bile insanları sağlıklı ve canlı tutabilir. Kan basıncı yönetimi İçindeki düşük sodyum sebebiyle pirinç yüksek kan basıncı ve hipertansiyon sorunu olanlar için en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilir.
Antioksidan düzeylerinizin artırılması müthiş bir fikirdir ve daha fazla pirinç yemek bunu yapmak için harika bir yoldur. Enerji kaynağı Pirinçte karbonhidrat miktarı bol olduğu için, vücuda yakıt sağlar ve beynin normal işleyişine yardımcı olur. Karbonhidratlar vücut tarafından metabolize edilmesi ve fonksiyonel, kullanılabilir enerjiye dönüştürülmesi açısından kaçınılmazdır.
Kanseri önleme Esmer pirinç gibi, tam tahıllı pirinç de birçok kanser türlerine karşı koruma sağlayabilen çözünmez lif bakımından zengindir. Pek çok bilim adamı ve araştırmacı, bu tür çözünmez liflerin kanserli hücrelerin gelişimi ve metastazına karşı vücudu korumak için hayati olduğuna inanıyor. Fiber, özellikle kolorektal ve bağırsak kanserine karşı savunmada faydalı.
Bununla birlikte, lifin yanı sıra, pirinç vücudu serbest radikallerden temizleyen doğal antioksidanlar veya tetikleyicileri olarak da hareket eden C vitamini, A vitamini, fenolik ve flavonoid bileşiklere de sahip. Serbest radikaller organ sistemlerinize ciddi hasar verebilecek ve sağlıklı hücrelerin kanserliye dönüşmesine sebep olabilecek şekilde hücresel metabolizmanın yan ürünleridir.
Alzheimer hastalığı Esmer pirincin, Alzheimer hastalığını dikkat çekici ölçüde önlemeye yardımcı olan nörotransmitterlerin büyüme ve aktivitesini tetikleyen besinlerden yüksek derecede içerdiği öne sürülüyor.

                 

haberglobal

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal işe Müdür değişikliği ile başladı
Bölgesel

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal işe Müdür değişikliği ile başladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kendi ekibini kurmaya başladı.  İlk işi müdürleri değiştirmek oldu işte değişen müdürler

Sarı Susam Altın oldu. Susamın faydaları
Bölgesel

Sarı Susam Altın oldu. Susamın faydaları

Dünyada sadece Muğla’nın Ula ilçesi Gökova ovasında yetişen ve altın sarısı rengi, tadı, aroması ve yağlı olması nedeniyle büyük talep gören 'sarı susam' adeta kapanın elinde kalıyor.

Ata Tohumu Mucice Buğday dekarda verimi ne kadar
Bölgesel

Ata Tohumu Mucice Buğday dekarda verimi ne kadar

Ayazini köyünde yaşayan çiftçi Murat Şahin, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da arazisine geçmişi 7 bin yıl öncesine kadar dayandığı bilinen ata buğdayı ekti. Şahin’in ektiği ata buğdaylarının boyu 2 metreye yaklaşırken, hasat dönemi ise beklenenden çok fazla bir verimle gerçekleşti.

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
Bölgesel

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı
Bölgesel

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı

Burdur Belediyesi, üreten belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtacak. Çiçekler cuma günü saat 10.00'da asri mezarlıkta dağıtılacak. Detaylar haberimizde...

Yeşilova'da kilit parke taş döşeme çalışmaları hız kesmeden sürüyor!
Bölgesel

Yeşilova'da kilit parke taş döşeme çalışmaları hız kesmeden sürüyor!

Yeşilova Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde Çayır Sokak'ta kilit parke taş döşeme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yollar daha modern ve kullanışlı hale geliyor.