FAKİR BAYKURT ANILDI
Çankaya Belediyesi, Ahde Vefa: Cumhuriyet'in Ustalarına Saygı projesi kapsamında Türk edebiyatının usta kalemi Fakir Baykurt'u andı.
Çayyolu Hizmet Binası'nda gerçekleşen "Fakir Baykurt 95 Yaşında" konulu söyleşiye, Başkentliler büyük ilgi gösterdi.
Söyleşide, Fakir Baykurt'un kızı Işık Baykurt, Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Dilek Yalçın Çelik, Hacettepe Üniversitesi Doktora Öğrencisi Zeynep Durak ve Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Çağla Karagöz konuşmacı olarak yer aldı.
Yazarın hayatının, sanat anlayışının ve eserlerinin ele alındığı etkinlikte "Kaplumbağalar" romanı tüm yönleriyle değerlendirildi.
Işık Baykurt ise kendi izlenimleri ve hatıraları ile Fakir Baykurt'un hayatını, öğretmenliğini ve edebi yönünü katılımcılarla paylaştı.
Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet’in Ustalarına Saygı parolası ile düzenlediği Ahde Vefa söyleşilerinde Cumhuriyet dönemine değer katmış sanatçıların hayat hikayesinden yazın dünyasına armağan ettikleri eserlere ve fikirlerine kadar dikkat çeken ve keşfedilmemiş yönlerini uzman konuşmacılar tarafından sanatseverlere aktarıyor. Proje kapsamında bu zamana kadar Nezihe Meriç, Can Yücel ve Fazıl Hüsnü Dağlarca anılırken; son olarak Fakir Baykurt, "Fakir Baykurt 95 Yaşında" başlıklı söyleşi ile 2024 yılının son Ahde Vefa etkinliğinde anıldı.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)