Antalya / Muratpaşa

Falezlerden aşağıya halatla sarkıp temizlediler

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve AÜ Mağara Araştırmaları Topluluğu öğrencileri, denizden yüksekliği yer yer 40 metreyi bulan falezlerde temizlik yaptı. İşte detaylar...

Falezlerden aşağıya halatla sarkıp temizlediler

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve AÜ Mağara Araştırmaları Topluluğu öğrencileri, denizden yüksekliği yer yer 40 metreyi bulan falezlerde temizlik yaptı. Ekipler halat kurarak gerçekleştirdiği çalışmada kilolarca cam ve plastik atık toplandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’n de içine alan Türkiye Çevre Haftası çerçevesinde gerçekleşen büyük temizlik hareketi için AÜ (Akdeniz Üniversitesi) Mağara Araştırmaları Topluluğu öğrencileri ve belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları Falez 2 Park’ta bir araya geldi.

Önce falezlere iniş için hazırlıklar yapıldı. Halatlar serildi, makaralar, kancalar, emniyet kilitleri, baretler hazırlandı. Hazırlıkların ardından denizden yer yer yüksekliği 40 metreyi bulan falezlere inildi. Yaklaşık 2 saat boyunca devam eden temizlikte, falez sahil bandından çok sayıda pet şişe, kilolarca cam ve plastik atık toplandı.

Topluluk üyelerinden Halil İbrahim, falezlerde temizliğin belli bir noktaya kadar yapılabildiğini belirterek, “Ama aşağıya atılan çöpler ya denize gidiyor ya da atıldığı yerde kalıyor. Bu, milyonlarca turistin geldiği ülkemiz için kötü bir görüntü. Aynı zamanda doğaya da büyük zarar veriyor. Oysaki çözüm basit, aşağıya atmak yerine çok kutusuna atmak” diye konuştu.

Falezlerden aşağıya halatla sarkıp temizledilerFalezlerden aşağıya halatla sarkıp temizledilerFalezlerden aşağıya halatla sarkıp temizlediler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ekolojik yaşama can suyu
Bölgesel

Ekolojik yaşama can suyu

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi çocukların küçük yaşlarda ekolojik yaşamla tanışabilmesi için ‘Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ başlatıyor.

Muratpaşa’nın ilk Muhtarlar Meclisi toplandı
Yaşam

Muratpaşa’nın ilk Muhtarlar Meclisi toplandı

Antalya’da 55 mahallesi bulunan Muratpaş’da yeni dönemin ilk Muhtarlar Meclisi, Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında toplandı.

Erasmus öğrencileri Muratpaşa’da
Bölgesel

Erasmus öğrencileri Muratpaşa’da

Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı kapsamında Polonya’dan Antalya’ya gelen öğrenciler Muratpaşa Belediyesi’nin konuğu oldu.

Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Yaşam

Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 10’uncu yılını geride bırakan yönetişim sistemi Turunç Masa’yı ilçe sakinleri anlattı.

Muratpaşa’da yılsonu konserleri
Yaşam

Muratpaşa’da yılsonu konserleri

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Türk halk müziği korosu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konseriyle Gitar Orkestrası müzikseverlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü ama ücretsiz
Yaşam

Dünyaca ünlü ama ücretsiz

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bir yaşam alanı haline getirdiği dünyaca ünlü falez sahil bandında İnciraltı plajında sezon başladı. Plaja giriş bu yıl da ücretsiz.