Ankara

Türkiye Yüzyılının ilk kabine toplantısı bugün

Külliye'de Başkan Erdoğan'ın liderlik ettiği Kabine Toplantısında gündem oldukça yoğun. Seçim öncesi emekliye ve çalışana yönelik verilen vaatlerin hayata geçmesi için Başkan Erdoğan'ın talimatı vermesi bekleniyor. İşte detaylar...

Türkiye Yüzyılının ilk kabine toplantısı bugün

Kabine Toplantısı öncesi son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kabine Toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabine Toplantısında gündem oldukça yoğun. İlk kez Kabine Toplantısına katılacak olan Bakanlar Kurulu, sığınmacıların dönüşü, terörle mücadele, ekonomideki son gelişmeler, seçim sırasında verilen vaatler gibi konuları alacak. Kabine Toplantısına katılan Bakanların arasında yalnızca Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy önceki dönemde de görev almıştı. İşte Kabine Toplantısı ile ilgili tüm merak edilenler ve son dakika gelişmeleri...

TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İLK KABİNE TOPLANTISI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı için Bakanlar Kurulu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde topluyor. Bakanlar Kurulu, Kabine Toplantısı sırasında birçok önemli konuyu ele alacak. Yol haritalarını anlatacak olan Bakanlar, Başkan Erdoğan'dan da talimatları alacak.

KABİNE TOPLANTISINDA GÜNDEM YOĞUN OLACAK

Kabine Toplantısında dikkat çeken konular masada yer alıyor. Bakanlar Kurulu, sığınmacıların geri dönüşü, İsveç'in NATO üyeliği süreci, ekonomideki son gelişmeler, terörle mücadele ve sığınmacıların dönüşünü ele alacak.

KABİNE SONRASI BÜROKRASİDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Bakanlar Kurulu üyelerinin belli olmasıyla birlikte üst düzey bürokraside de büyük değişiklik bekleniyor. Özellikle bakan yardımcılıkları konusunda kulisler hızlandı. 14 Mayıs seçim listelerinde yer almayan bazı eski milletvekillerinin bu görevlere getirilmesi bekleniyor. En çok merak edilen ise ekonomi bürokrasisindeki değişiklik. Bu alanda da köklü değişiklikler bekleniyor.

MEHMET ŞİMŞEK KABİNE TOPLANTISINDA BAKANLAR KURULU'NA SUNUM YAPACAK

Yeni Kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak ekonominin dümenine geçen Mehmet Şimşek, bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı sırasında yol haritası ile ilgili sunum yapacak. Şimşek'in izlenecek yol ile ilgili yapacağı sunum piyasalara verilecek mesajlar açısından da önem taşıyor. Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanlığı için işaret edeceği isim de bekleniyor.

 

YENİ BAKANLAR KURULU'NDA KİMLER VAR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Mayıs'ta seçimi kazanmasının ardından yeni Bakanlar Kurulu belli oldu. Bugün Külliye'de Kabine Toplantısına katılacak olan Bakanlar Kurulu üyeleri ve görevleri şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdulkadir Uraloğlu

Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

85 milyona enflasyon açıklaması
Bölgesel

85 milyona enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin kalkınma hedefleri, ekonomik gelişmeler ve enflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi.

Hükümetin müjde dolu kabine toplantısı!
Yaşam

Hükümetin müjde dolu kabine toplantısı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, memur ve emekli maaşlarındaki zam oranı ile torba yasa gibi konuları ele almak üzere bugün toplanacak.

Herkesin gözü bu toplantıda! Zamlar görüşülecek
Bölgesel

Herkesin gözü bu toplantıda! Zamlar görüşülecek

Kabine toplantısında memur ve emekli maaşlarına zam, torba yasa teklifi ve diğer konular ele alınacak. Detaylar haberimizde...

Erdoğan'dan milyonları ilgilendiren asgari ücret açıklaması
Bölgesel

Erdoğan'dan milyonları ilgilendiren asgari ücret açıklaması

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı için ikinci görüşme 19 Haziran'da yapılacak. Asgari ücret hakkında konuşan Erdoğan, asgari ücretin tüm tarafların içine sineceğini belirtti. Asgari ücretle birlikte memur maaşı ve yaşlı aylıklarının ödemesine ilişkin de açıklamada bulundu.

Hedef tek haneli enflasyon Şimşek'ten dikkat çeken mesaj
İş Dünyası

Hedef tek haneli enflasyon Şimşek'ten dikkat çeken mesaj

Kabine toplantısının ardından ekonomi koordinasyon kurulu toplandı. Kurul toplantısında hedefin tek haneli enflasyon olurken, 2023 ve 3 yıl hedeflerini güncelleneceği belirtildi.

Kabine sonrası müjde geldi, bayram öncesi hesaplarda
Bölgesel

Kabine sonrası müjde geldi, bayram öncesi hesaplarda

1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren engelli ve engelli yakını aylığı ile ilgili kabine toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,4 milyon vatandaşı ilgilendiren müjdeyi verdi.