İstanbul

Felece Teknoloji çalışanları, şirketin genel merkezi önünde eylem yapıyor

Felece Teknoloji çalışanları, şirketin genel merkezi önünde eylem yapıyor - Şirketin 300'e yakın çalışanı, aylardır maaşlarının yatırılmadığı, işten çıkarılanların tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle şirketin genel merkezi önünde toplanarak eyleme başladı

Felece Teknoloji çalışanları, şirketin genel merkezi önünde eylem yapıyor

İstanbul'da faaliyet gösteren Felece Teknoloji şirketinin 300'e yakın çalışanı, aylardır maaşlarını alamadıkları, işten çıkarılanların tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle şirketin genel merkezi önünde toplanarak eylem yapmaya başladı.

Felece Teknoloji Anonim Şirketinin çalışanları, aylardır maaşlarını alamadıklarını, gerekçesiz şekilde işten çıkarıldıklarını iddia etti. Mağdur olduklarını belirten yaklaşık 300 kişi, faaliyetlerini sonlandırdığını duyuran şirketin genel merkezi önünde eylem yapmaya başladı.

"Bu emek gaspıyla hala başka ticari işletmelerde faaliyetlerini sürdürmektelerdir"

M.U., "Yaklaşık 2 yıldır Felece Teknoloji Anonim Şirketi'nde çalışmaya devam ediyorum. Firma faaliyetini durdurduğunu açıklayana kadar diğer arkadaşlarım gibi burada gecesini gündüzüne katıp emek verenlerden biriyim. Bugün önünde eylem için toplandığımız Felece şirketi benim ve benim gibi bir sürü arkadaşımın emeklerini gasp etmiştir, kârına kâr katmıştır. Bu emek gaspıyla hâlâ başka ticari işletmelerde faaliyetlerini sürdürmektelerdir. Bizim üzerimizden, bizim emeğimizden yapılan gaspla ticari faaliyetini utanmadan, sıkılmadan devam ettirmektedir. Biz mücadelemize devam ediyoruz. Dün buradaydık, yarımda da burada olacağız. Haklarımızı alana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Zaten son bir iki aydır maaşlarımızı geç alıyorduk, hiç maaş ödenmeyen arkadaşlarımız vardı. Nihayetinde şirket yazılı bir açıklama yaparak faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı, bizler de bu şekilde öğrendik" dedi.

"Zimmet teslimi için geldiğimizde binaya girişimiz yasaklanmıştı"

Felece Teknoloji Anonim Şirketi çalışanlarından H.İ.A., aylardır maaşlarını alamadıklarını ve ne zaman alacaklarını bilmediklerini söyleyerek, "Bu şirkette son ana kadar aslında yoğun bir emekle çalışmaya devam ettik. Gerçekten de bir takım sorunlar olduğu belliydi ama ne zaman ne olacağını bilmiyorduk. En azından haklarımızı bir gün alacağımızı düşünüyorduk ve o yüzden çalışmaya ve emek vermeye devam ettik. Burada Ocak ve Şubat aylarındaki zam farklarımızı alamadık, onun da motivasyonsuzluğu üzerimizde vardı yılbaşından itibaren. Bende yok ama sigorta eksiği olan arkadaşlarımız da oldu. Tabii onlar bu sırada oyalanmış oldular ve yaşanan hukuki süreçlerde ne olduğunu de tam olarak açıklamadılar. Son durumda iki aydır maaşlarımızı, haklarımızı alamıyoruz ve ne zaman alacağımızla ilgili bir fikrimiz yok. Hukuki yollara başvurduk ve başvurudan hemen sonra da çıkışımızı gerçekleştirdiler. Bize ait olan mail adresleri kapatıldı, sonra zimmet teslimi için bilgilendirme yapıldı ama geldiğimizde hiç kimseyi bulamadık, binaya girişimiz yasaklanmıştı" ifadelerini kullandı.

"Tek beklediğimiz şey bir muhatap, bir açıklama ve haklarımızı almak"

Şirket çalışanı E.A. ise, yetkililerin suçu sürekli birbirlerine attığının ve mağdurların bu şekilde oyalandığının altını çizerek, "Burada insanların aradığı canlı kanlı bir muhatap. Çünkü hiç kimse bu personellerden herhangi birine, 'Biz şu nedenle bu hale geldik, böyle böyle oldu' gibi bir açıklama yapmadı. Kendilerini haklı görüyor olabilirler ama biz burada 200'den fazla kişiyiz ve ailelerimiz, eşimiz, çoluk çocuğumuzla birlikte düşünüldüğünde 800- 900 kişilik bir mağduriyet söz konusu. Tek beklediğimiz şey bir muhatap, bir açıklama ve haklarımızı almak. Bir anda ortadan kayboluş var ve şirket yetkilileriyle her görüştüğümüzde biri diğerine suç atıyor, bize 'Ben masumum o suçlu' gibi bahanelerle geliyorlar. Bu durumda da bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey yok; kendilerini haklı duruma getirmişler ve bu kadar insandan daha mağdurmuş gibi davranıyorlar" şeklinde konuştu.

Felece Teknoloji Anonim Şirketi çalışanlarından E.Y. ise, şirketin esas sahibinin M.F. olduğunu, eşi B.Ş.'ye ise nakit parayla ev alındığı iddia etti. E.Y., hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "Bu sadece bir şirketin maddi ve ekonomik sebeplerden batması değil. Bizi buraya toplayan ve haklarımızı hukuksal yollarla aramamıza neden olan şey gerçekten şirketinin bilinçli bir şekilde içinin boşaltılmasıydı. Çünkü biz içeriye ne kadar fatura ve ödeme geldiğini biliyoruz ama bizim maaşlarımız hiçbir şekilde ödenmedi. Bize göre buradaki sorumlu kişi, medyatik ilişkileri olan ve aslında şirketin gerçek sahibiyken yasal olarak hiçbir yerde ismi geçmeyen M.F.'dir. Kendisinin bundan önce hiçbir mal varlığının olmadığını; ama bu şirketten sonra Alaçatı'da otellerinin, kahve dükkanlarının olduğunu ve eşi B.Ş'ye nakit parayla ev alındığını biliyoruz. Bunları da bize aslında kendi ortakları söylüyor. Çünkü onlarla var olan iş birliği bitmiş ve büyük pay almaya çalıştığı için bunlar ortaya çıkıyor. Bu şirket de bu nedenle, hali hazırda devam eden projeleri varken kapatılıyor. Bizler de haklarımızı aramak için medyaya sesimizi duyurmak istiyoruz, hukuki süreçlerimiz hala devam ediyor" diyerek aktardı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.