Fethiye Yağlı Güreşleri 2026 Sonuçları: Başpehlivan Cengizhan Şimşek Oldu
Fethiye Yağlı Güreşleri kapsamında düzenlenen Gelişim Ligi’nin önemli etaplarından biri olan 4. Fethiye Yağlı Güreşleri, 3 Mayıs 2026 Pazar günü büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Sezonun 5., Gelişim Ligi’nin 2., Ege Bölgesi’nin ve Muğla’nın ise ilk organizasyonu olma özelliğini taşıyan etkinlik, güreşseverlerden yoğun ilgi gördü.
Toplam 425 pehlivanın er meydanına çıktığı organizasyonda, 40 başpehlivan kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlık güreşleri saat 13:09’da salavatlama ile başladı ve saat 17:26’da oynanan final müsabakasıyla sona erdi. Yaklaşık 4,5 saat süren mücadeleler, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.
Cazgırlar Tokur Mehmet, Şerif Ali Esen ve Adem Panayır, 6 tur boyunca başpehlivanları coşkulu salavatlarla er meydanına davet etti. Final karşılaşması ise hakem Kahraman Şişman yönetiminde gerçekleşti.
Başpehlivan Cengizhan Şimşek
Yaklaşık 10 dakika süren final müsabakasında rakibini kasnak ve köstek oyunlarıyla mağlup eden Cengizhan Şimşek, 2026 sezonundaki ilk başpehlivanlık zaferini elde etti.
Diğer Boy Sonuçları
Başaltı Boyu: Kenan Aydın (41 pehlivan)
Büyük Orta Boy: Alparslan Güçlü (46 pehlivan)
Küçük Orta Büyük Boy (KOB): Tolga Topçu (26 pehlivan)
Küçük Orta Küçük Boy (KOK): Süleyman Koruk (47 pehlivan)
Canlı Yayın ve İzleme
Güreşseverler organizasyonu Akdeniz’in Başpehlivanları, Kanal 15, Ekin Türk ve Koza TV ekranlarından canlı olarak takip etti.
Fethiye Yağlı Güreşleri, hem katılım hem de rekabet seviyesiyle 2026 sezonunun dikkat çeken organizasyonları arasında yerini aldı. Yağlı güreş geleneğinin Ege’deki önemli duraklarından biri olan etkinlik, gelecek etaplar için de büyük beklenti oluşturdu.

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)