Hollanda ekibi Feyenoord, İstanbulspor'dan 22 yaşındaki Malili kanat oyuncusu Gaoussou Diarra'yı 4 yıllığına kadrosuna kattığını duyurdu.
Trendyol 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor'un 22 yaşındaki Malili kanat oyuncusu Gaoussou Diarra, Hollanda temsilcisi Feyenoord'a transfer oldu. Feyenoord, Diarra ile 2029 yılına kadar sözleşme imzalandığını duyurdu. Konuyla ilgili Hollanda ekibinden yapılan açıklamada, "Gaoussou Diarra, Feyenoord'un oyuncusu. 22 yaşındaki Malili kanat oyuncusu, Rotterdam-Zuid'de 2029 yılına kadar sözleşme imzaladı. Kanat oyuncusunun transferi konusunda daha önce İstanbulspor ile anlaşma sağlanmıştı" denildi.
"Feyenoord gibi büyük bir Avrupa kulübünde oynayabilmek harika"
Diarra da transferin ardından yaptığı açıklamada, "Feyenoord gibi büyük bir Avrupa kulübünde oynayabilmek harika. Daha önce De Kuip gibi büyük bir stadyumda hiç oynamadım, bu yüzden ailem ve ben çok gururluyuz. Elbette geçen sezon burada ve diğer büyük Avrupa stadyumlarındaki etkileyici Şampiyonlar Ligi gecelerinin görüntülerini gördüm. Feyenoord'un bana o seviyede bir oyuncuya dönüşmem için zaman ve güven vermesinden çok mutluyum. Başlamak için sabırsızlanıyorum ve yakında değerimi kanıtlayabilmeyi umuyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbulspor'dan Diarra'ya veda mesajı
Trendyol 1. Lig ekibi İstanbulspor, Feyenoord'a transfer olan Gaoussou Diarra için bir veda mesajı yayımladı. Sarı-siyahlı ekibin sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Bu ailenin bir parçası oldu. Mücadelesiyle, duruşuyla, gülüşüyle... Kısa sürede çok şey kattı, çok anı bıraktı. Senin için yeni bir başlangıç, bizim için ise gurur. Yolun hep açık olsun Gaoussou" denildi.
Üniversite eğitimi için geldiği Türkiye'de futbolcu oldu
Daha önce profesyonel futbolculuk geçmişi bulunmayan Gaoussou Diarra, üniversite eğitimi için memleketi Mali'den İstanbul'a geldi. Türkiye'ye geldikten sonra öğrenciliğin yanı sıra Tuzlaspor ile profesyonel sözleşme imzalayan Diarra, takımda süre alamaması ve yabancı kuralı nedeniyle kulüpten ayrıldı. Geçen sezon başında İstanbulspor'da deneme antrenmanlarına katılan Malili futbolcu, burada Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz'ın dikkatini çekerek İstanbulspor'la resmi sözleşme imzaladı.
Geçen sezon İstanbulspor formasıyla tüm kulvarlarda 37 müsabakaya çıkan Diarra, 16 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)