Sivas’ın merkeze bağlı Gaziköy sakinlerinin 1 asırdır hayalini kurduğu yol asfaltlandı. Asfaltlanan köy yolu köylüler tarafından sevinçle karşılandı.
Sivas kent merkezine 39 kilometre uzaklıktan bulunan Gaziköy’de yaşayan vatandaşların 100 yıldır yapılmasını beklediği köy yolu asfaltlanarak ulaşıma açıldı. 25 köyü birbirine bağlayan grup yolunun asfaltlanması köylüler tarafından sevinçle karşılandı. 6 kilometrelik köy yolu, Sivas İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin hummalı çalışmaları sonucu yol ulaşıma açıldı.
“Vatandaşlarımız kaliteli yollarda seyahat imkânı bulacaklar”
Yol yapım çalışmalarını incelemek üzere Gaziköy’e gelen Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, İl Özel İdaresi ekiplerinden bilgiler aldı. Çalışanlarla bir süre görüşen Vali Şimşek, 2023 asfaltlama sezonunun sonuna geldiklerini ifade ederek, “Sivas; ülkemizin en geniş coğrafyaya sahip illerinden birisi. Bu anlamda toplam 7 bin 400 kilometrelik bir yol ağımız var. Bin 240 adet köyümüz var. İl Özel İdaremiz ile bu geniş coğrafyaya hizmet etmeye çalışıyoruz. Halkımızın mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bizler de şu an Banaz-Gaziköy arasında bulunan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Bu yol önemli. Yaklaşık 25 adet köye hitap edecek bir grup yolu. Birçok vatandaşımızın kullanacağı yol güzergâhı. Bu yıl 104 kilometre asfaltlama gerçekleştirdik, 620 kilometrelikte yama çalışması yapmış olduk. Vatandaşlarımız tozu olmayan kaliteli yollarda seyahat imkânı bulacaklar” dedi.
“100 yıllık hayalimiz gerçek oldu”
Gaziköy muhtarı Osman Yıldırım ise yaptığı konuşmada, “100 yıllık hayalimiz gerçek oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu yol 25 köyüm grup yolu, Yıldızeli-Tokat bağlantı yolu. Allah devletimize zeval vermesin. Eskiden tozdan gidilmiyordu, köstebek yuvasına dönmüştü. Araçlarımız, traktörlerimiz ayda bir sefer servislik oluyordu” ifadelerine yer verdi.
“Araçlarımıza hasar veriyordu, lastiklerimiz patlıyordu”
Köy sakinlerinden Ahmet Yiğit ise, İstanbul’da ikamet etmekteyim. Nisan ayında Sivas’a geliyorum. Gelip giderken bu yolu kullanıyorum. Bu yol yıllardır bizim hayalimizdi. Asfalt yoktu, tozdan, dumandan gidip gelemiyorduk. Araçlarımıza hasar veriyordu, lastiklerimiz patlıyordu. Devlet yetkililerimize teşekkür ederim. Vatandaşlar şimdi buradan sağlıklı gidiş geliş sağlayacaklar” diye konuştu. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)