Gece uyurken, kapatıp tasarruf yaptığını düşünenler dikkat!

Kombi ile evinizin daha kolay ısınmasını sağlayacak püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte dikkat edilmesi gereken önemli detaylar…

Gece uyurken, kapatıp tasarruf yaptığını düşünenler dikkat!

Kış mevsiminde en büyük ihtiyaç evin ısınması olurken havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar da farklı yöntemler denemeye başladı. Hem ofislerde hem de evlerde daha iyi ısınıp daha az para ödemek için yapılması gereken bazı önemli püf noktaları bulunuyor. Teknoloji gelişirken enerji tasarrufu ve verimli çalışma prensibi ile ortaya çıkan ürünler de artış gösteriyor. Kış aylarında artan kombi kullanımı doğalgaz faturalarına da yüklü miktarda yansıyor. Artan fiyatlar vatandaşın cebini yakarken ufak tüyolarla hem daha iyi ısınıp hem de daha az para ödeyebilirsiniz. İşte dikkat edilmesi gereken önemli detaylar…

DOĞRU KOMBİ SEÇİMİ YAPINIZ

Tasarruf etmenin en önemli yolu doğru teknolojiyi kullanmaktır. Doğalgaz faturalarından tasarruf etmek için en önemli yöntemlerden biri de tasarruflu ve yeni kombi modellerinden yararlanmak olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra kombilerin ihtiyacınızı karşılayabilecek ısınma özelliklerine de sahip olması gerekmektedir.

DÜZENLİ OLARAK BAKIM YAPTIRIN

Kombiyi daha uzun süre ve daha verimli kullanmak için düzenli olarak bakımının yaptırılması gerekir. Bu sayede eviniz daha iyi ısınırken daha düşük tutarda ödeme yaparsınız. Kombi arızası olmak üzere kombi bakımı yaptırmak için de düzenli olarak bakım servislerinden yararlanmanız gerekiyor. Başta alınan ufak önlemler ileride oluşabilecek büyük sorunların da önüne geçmektedir. Yılda bir kez uzman desteği ile kombi bakımı yaptırmak oldukça önemli bir detaydır. Bakımı yaptırılmayan kombilerin maliyetleri de oldukça pahalıya patlıyor.

REGLAJ AYARINI KONTROL EDİN

Kalorifer peteklerine uygulanan bir yöntem olan reglaj ayarı uzakta kalan peteğin en verimli şekilde kullanılmasını sağlar. Bu yöntem peteklerin dengeli olarak ısınmasını sağlayan bir ayar olarak görülüyor. Reglaj ayarını kendiniz yapabileceğiniz gibi yetkili servis çağırarak uzman kişilere de yaptırabilirsiniz. Reglaj ayarı yapmak için kombinize yakın olan petekten en uzak olana peteğe doğru bir sıralama çıkartın ve kombiye en yakın olan peteğin alt kısmındaki vanayı tamamen kapatarak bir tur açın. Bu işlemi uyguladıktan sonra bir sonraki yakın peteğin vanasını da tamamen kapatarak ikinci tur açılmış olur. Bu yöntem ile son peteğe kadar bir tur açarak en uzak peteğe kadar ısı ulaşmasını sağlayabilir ve verimli bir ısınma sağlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde eviniz daha çok ısınırken daha düşük fatura ödeyeceksiniz.

KULLANMADIĞINIZ PETEKLERİ KAPATIN

Kombilerin verimli olarak çalışabilmesi için en az 3 adet peteğin aktif olarak kullanılması gerekir.Evde aktif olarak kullanılan 3 peteğin açık olması durumunda kullanmadığınız odalardaki vanaları kapatabilir ve bu sayede tasarruf sağlayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta peteklerin kapalı olduğu odaların kapılarını da kapatmak olacak. Bu sayede odadan gelen soğuk havayı keserek diğer odaların da soğumasının önüne geçebilirsiniz.

PETEKLERİN ÜZERİNE AÇIK TUTUN

Kalorifer peteklerinin üstü ya da etrafının kapalı olması durumunda ısı verimi de oldukça azalır. Bu sayede ısı odaya eşit dağılmazken yakıt tüketimi de daha fazla olmaktadır. Peteklerin üzerine perde ile örtmek ya da etrafını mobilya ile kapatmak ısı verimini düşürür. Bu nedenle peteklerin üzerini ya da çevresini kapatmamanız daha iyi bir ısınma elde etmenizi sağlar.

KOMBİYİ GECELERİ KAPATMAYIN

Kombi kullanımında vatandaşların yaptığı en büyük hatalardan biri de gündüz çalıştırılan kombiyi gece kapatmaktır. Bu yöntemin ne kadar tasarruf sağladığı düşünülse de gerçek tam aksini işaret ediyor. Kombiyi kapatmak yerine evde olmadığımız durumlarda ya da geceleri ayarını düşürmek daha iyi ısınma sağlamanızı ve tasarruf etmenizi sağlar. Bu yöntemi uygulamanız uzun vadede doğalgaz faturalarınıza da olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Kombinin kapatılması durumunda harcadığınız yakıt iki katı oranına ulaşır. Bu nedenle kapatmak yerine en kısık ayarda kullanmayı tercih ediniz.

SICAK SU AYARINIZI KOMBİDEN YAPIN

Musluklarda kullanılan su ayarını yapmak için kombilerden yararlanın. Çok fazla ısınan suyu soğutmak için soğuk su tarafını açtığınızda kombide daha yüksek çalışmaktadır. Bunun yerine musluğun sıcak su ayarını kombi üzerinden yapmanız daha yararlı olur. Farkında olmadan Yapılan bu uygulama daha fazla yakıt tüketimine neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek için sıcak su ayarını kombi üzerinden yapmanız ve musluktan suyu bu şekilde kullanmanız gerekiyor.

ODA TERMOSTATI KULLANIN

Kombilerin tasarruflu çalışması için diğer bir etkili yöntem ise oda termostatı kullanmak olarak karşımıza çıkıyor. Kombilere takılan termostat ortam ısısını istenilen seviyeye getirmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu sayede kombi istenilen sıcaklığa geldiğinde kendini kapatarak tasarruf sağlamanıza neden olur. Bunun için isterseniz kombiye takılan termostattan isterseniz de peteklere takılan termostattan yararlanabilirsiniz. Bu iki yöntem de uzun vadede doğalgaz faturalarınıza olumlu olarak yansıyacak.

MSN

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kombi bir anda alev aldı! 2 Engelli ve 1 çocuk kurtarıldı
Bölgesel

Kombi bir anda alev aldı! 2 Engelli ve 1 çocuk kurtarıldı

Burdur'da bir evde kombi yangını çıktı. Yangında evde bulunan 2 engelli ve 1 çocuk ekipler tarafından kurtarıldı. Detaylar NNC Haber'de...

 vatandaşların dikkatine; Yetkili kombi bakım servisiyiz diyerek dolandırıyorlar
Yaşam

vatandaşların dikkatine; Yetkili kombi bakım servisiyiz diyerek dolandırıyorlar

Mehmet Ünlügül, bazı fırsatçıların vatandaşları arayıp kendilerini ‘yetkili kombi bakım servisi’ olarak tanıttığını veya internete ilan verdiğini söyledi.

Kıyafetine uyumlu saat ve kordon çaldı, temassız kartlarla da alışveriş yaptı
3. Sayfa

Kıyafetine uyumlu saat ve kordon çaldı, temassız kartlarla da alışveriş yaptı

Arnavutköy’de bulunan bir telefoncuya giren hırsız, işletme sahibinin iş yerinde olmadığını görünce önce masanın üzerindeki akıllı saati ve kıyafetine uygun kordonu, daha sonrada işletme sahibinin cüzdanını çaldı. Cüzdan içerisindeki temassız alışveriş özelliği olan kartlar ile kendisine tütün ve nargile malzemeleri alan keyif düşkünü hırsızın o anları güvenlik kameraları tarafından anbean görüntülendi.

Uzmanları uyardı: kombi bakımına dikkat
Yaşam

Uzmanları uyardı: kombi bakımına dikkat

Doğalgazın en çok kullanıldığı dönem olan kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kombi bakım zamanı geldi. Ustalar, kombi bakımının yapılmamasının kötü sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Kombilere dikkat, kabus gibi geceler olabilir
Yaşam

Kombilere dikkat, kabus gibi geceler olabilir

Kış aylarının yaklaşmasıyla evinde kombi bakımı yaptırmak isteyenlere uzmanından “Bakım yapılmadığı takdirde kötü sonuçlarla karşılaşılabilir” uyarısı yapıldı.

Makine Mühendislerinden kombi uyarısı geldi
Bölgesel

Makine Mühendislerinden kombi uyarısı geldi

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, kombi bakımları ile ilgili verdiği bilgilerde soğuk geldiği için menfezlerin vatandaşlar tarafından kapatılmaması gerektiğini söyleyerek, “Gaz yakıcı cihaz bakımını mutlaka yetkili firmalar yapmalı” dedi.