Geçgel: “Kıbrıs Türk halkının direnişi tarihi bir destandır”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, KKTC’nin 42. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin Türk milleti için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den KKTC’nin 42. Kuruluş Yıldönümü Mesajı
Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 42. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Geçgel, KKTC’nin bağımsızlık mücadelesinin Türk milletinin ortak gururu olduğunu belirtti.
Geçgel açıklamasında, Kıbrıs Türk halkının yıllardır süren baskılara, ambargolara ve uluslararası haksızlıklara rağmen onurlu bir direniş ortaya koyduğunu ifade ederek, “KKTC’nin varlığı sadece Kıbrıs Türk halkının değil, Türk milletinin kararlılığının, kardeşlik bağlarının ve milli duruşunun en güçlü sembollerinden biridir” dedi.
Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinde şehit ve gazilerin büyük payı olduğunu hatırlatan Geçgel, “Özgürlük mücadelesine yön veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
TİGAD’ın, KKTC’nin haklı davasının uluslararası kamuoyunda doğru ve güçlü bir şekilde duyurulması için çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Geçgel, “Gerçeklerin çarpıtılmasına ve Kıbrıs Türk halkının sesinin bastırılmasına müsamaha göstermeyeceğiz” diye konuştu.
Okan Geçgel, açıklamasının sonunda KKTC’nin 42. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her alanda güçlenerek yoluna devam etmesi temennimizdir” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)