Burdur / Gölhisar

Genç Muhafızlar Hafızlık ve Genç Sesler Musiki Yarışmaları yapıldı

Genç Muhafızlar Hafızlık yarışması ile Genç Sesler Musiki yarışmaları Burdur il finali Gölhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Gölhisar'da 28 Aralık 2018 Perşembe günü yapıldı.

Genç Muhafızlar Hafızlık ve Genç Sesler Musiki Yarışmaları yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam-Hatip Oratokulları ve Anadolu İmam-Hatip Liseleri öğrencilerini okul sonrası mesleğe hazırlamak amacıyla her yıl düzenlenen mesleki yarışmalardan Genç Muhafızlar Hafızlık yarışması ile Genç Sesler Musiki yarışmaları Burdur il finali Gölhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Gölhisar Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda 28.12.2018 Perşembe günü yapıldı.

İmam-Hatip Okulları Platformu Gölhisar Temsilcisi Emekli Din Görevlisi Sayın Ramazan ÖZEN, Burdur ili İmam-Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürleri ile öğrencileri yarışmalara hazırlayan öğretmenlerle birlikte, ilçemiz okul müdürlerinin, halkımızın ve İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımıyla başladı ve ilgiyle takip edildi.

Genç Muhafızlar Hafızlık yarışması İmam-Hatip ortaokulları ile Anadolu İmam-Hatip Liseleri Kız ve erkek öğrencileri arasında olmak üzere dört kategoride planlanmış, yine Genç Sesler Musıki yarışması da dört kategoride gerçekleşti. Genç Muhafızlar Hafızlık yarışmasında farklı okullardan on öğrenci yarıştı. Genç sesler Musiki yarışmasında ise solo ya da grup olarak okullarını temsilen sekiz takım yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Gölhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü M.Şahadettin ERARI, insanımız, ülkemiz ve insanlık için İmam-Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam-Hatip Liselerinin önemini ifade eden konuşmasında yarışmacı ve izleyici öğrencilere yönelik olarak da; ’’Ülkemizin ve devletimizin geleceği sizlersiniz. Bu Yarışmalar sizlerdeki yetenek ve kabiliyetleri keşfedip ortaya çıkarmak ve sizleri geleceğe hazırlamak için bir fırsat. İnsanlığın yüce Dinimizin ilahi mesajlarına çok muhtaç bulunduğu günümüz dünyasında bu mesajları insanlığın istifadesine güzellikle okuyuş olarak, söyleyiş olarak sunacak gönülleri ferahlatacak sesler yine sizlerin arasından çıkacak. Bu gün bu sorumluluk ve vazife siz İmam-Hatipli gençlerin. Dinimizin güzelliklerini insanımıza güzel bir sunuşla takdim etmek gibi çok ulvi bir görev sizleri bekliyor. İmam-Hatiplileri bekliyor. Sizleri tebrik ediyorum, sizleri okullarımızla buluşturan Çok muhterem anne ve babalarınızı tebrik ediyorum. Okullarınızı temsilen seçilerek geldiniz. Zaten birincisiniz. Ama burada ilimizi bölgemizde temsil edecek birincileri seçmek için buradayız. Hepiniz Gölhisar'ımıza hoş geldiniz derken hepinize başarılar diliyorum.’’ şeklinde ifadelerde bulundu.

Hafızlık yarışması Jürisi, Gölhisar İlçe Vaizi Mustafa KARABACAK Başkanlığında Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Kur’an Kursu Müdürü Hafız Ramazan AYDIN, Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Halil Murat ÖZER ile Merkez Camii İmam-Hatibi Hafız Eşraf DEĞİRMENCİ ve Ebu Bekir Sıddık Camii İmam-Hatibi Hafız Ali KART hocalardan oluştu.

Genç Muhafızlar Hafızlık yarışması İmam-Hatip ortaokulları ile Anadolu İmam-Hatip Liseleri Kız ve erkek öğrencileri arasında olmak üzere dört kategoride planlanmış. Genç Muhafızlar Hafızlık yarışmasında farklı okullardan on öğrenci yarıştı. Önce Hafızlık yarışmaları yapıldı. Genç hafızları huşu ile ve dikkatle izleyen dinleyiciler her yarışmacıyı alkışlarla kürsüye alırken alkışlarla da uğurladı. Küçük ve genç hafızlar büyük beğeni ve takdir topladı.

Sonra Musiki yarışmasına geçildi. Genç Sesler Musıki yarışması da dört kategoride gerçekleşti. Genç sesler Musiki yarışmasında ise solo ya da grup olarak okullarını temsilen sekiz takım yarıştı. Yarışma Jürisi Gölhisar Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Salih ÖZNALBANT Başkanlığında, Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Kur’an Kursu Müdürü Hafız Ramazan AYDIN, Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Halil Murat ÖZER ile Hacı Selman Camii İmam-Hatibi Hafız Durmuş Ali KANTÜRK ve Ebu Bekir Sıddık Camii İmam-Hatibi Hafız Ali KART hocalardan oluştu. Manevi duyguları yüksek ilahiler yanında coşkulu mehter ve kahramanlık marşlarından oluşan eserleri seslendiren öğrencilerin icra ettiği canlı müzik gösterileri salondaki izleyicilerin büyük beğenisini aldı ve bol bol alkışlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gölhisar İlçe Müftülüğü ve hayır severlerin katkılarıyla çeşitli ödül ve hediyeler verildi. Ödül töreninde söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah KARAPINAR’ın yarışmacı öğrencileri takdir ve teşvik edici konuşmalarında ;” Kur’anı Güzel okuyan ezberleyen, anlayan ve yaşayan birer müslüman olarak evlatlarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Bu yarışmalardan amaç da öğrencilerimize, onları motive ederek kendisine, vatanına, milletine ve insanlığa yararlı birer şahsiyet olarak yetiştirmektir. Yarışmaya katkı sağlayan, öğrencileri hazırlayanlara teşekkür ediyor öğrencilerimize de başarılar diliyorum,” diye sözlerini tamamladı.

Yarışmalar sonunda yarışma dereceleri aşağıdaki şekilde gerçekleşti.

Genç Muhafızlar İmam-Hatip Ortaokulları arası Erkek öğrencilerde dört okul katıldı. Çavdır İmam-Hatip Ortaokulundan Hüseyin Sami ARICI birinci, Gölhisar İmam-Hatip Ortaokulundan Harun AKKAŞ ikinci; Burdur Abdi Özeren İmam-Hatip ortaokulundan Muhammet Şeref ARAS üçüncü; Bucak İmam-Hatip ortaokulundan Muhammet Zahit AKYOL dördüncü oluşlardır.  Genç Muhafızlar İmam-Hatip Ortaokulları kız öğrencilerde iki okul katıldı. Burdur Şehit Hikmet Zengin İmam-Hatip Ortaokulundan Suede KOCA Birinci; Burdur Abdi Özeren İmam-Hatip ortaokulundan Firdevs URAL İkinci olmuşlardır. Genç Muhafızlar Anadolu İmam-Hatip Liseleri erkek öğrenciler arası yarışmaya dört okul katıldı. Bucak Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Tunahan Emre ERTEKİN Birinci; Burdur Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Abdulbasit Seyyit Şek Adem ikinci; Gölhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Hüseyin CANER Üçüncü; Tefenni Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Ramazan ÖZLÜ dördüncü olmuşlardır. Genç Muhafızlar Kız öğrenciler arası liselerde yarışmaya katılan öğrenci olmamıştır.

Genç Sesler Musıki Yarışmasında da dereceler aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir.

Genç Sesler Musiki Yarışması İmam-Hatip Ortaokulları arası Erkek öğrencilerde iki okul katıldı. Gölhisar İmam-Hatip Ortaokulundan Burak YÜKSEL Birinci; Burdur Şehit Hikmet Zengin İmam-Hatip Ortaokulundan Hasan AKIN İkinci oldular. Genç Sesler İmam-Hatip Ortaokulları kız öğrenciler arası yarışmaya üç okul katıldı. Bucak İmam-Hatip ortaokulundan Ümmü Büşra ÇETİN birinci; Gölhisar İmam-Hatip ortaokulundan Beyza Nur YALÇIN ve Ekibi ikinci; Burdur Şehit Hikmet Zengin İmam-Hatip Ortaokulundan Ayşe Nur ŞEN ve Ekibi üçüncü oldular. Genç Sesler Anadolu İmam-Hatip Liseleri erkek öğrenciler arası yarışmaya iki okul katıldı. Gölhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Mehmet ÖZKAYA ve ekibi birinci; Burdur Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Hasan Burak KILIÇ ikinci oldular. Genç Sesler Anadolu İmam-Hatip Liseleri kız öğrenciler arası yarışmaya bir okul katıldı . Burdur Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Emine Büşra AYGÜN birinci oldu . İki dalda yedi kategoride yapılan yarışmalarda birincilik alan yarışmacılar Burdur ilimizi temsilen bölge yarışmalarına gitmeye hak kazandılar.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Siverek’te 8 bin 274 öğrenci bursluluk sınavına katıldı
Bölgesel

Siverek’te 8 bin 274 öğrenci bursluluk sınavına katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Geneli ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen bursluluk sınavına Siverek’te 8 bin 274 öğrenci katıldı.

Yusuf Tekin Burdur'da! 'Bugün ekip olarak geldik'
Bölgesel

Yusuf Tekin Burdur'da! 'Bugün ekip olarak geldik'

AK Parti Standında açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, 'Biz bugün ekip olarak Burdur'a geldik. Eğitim öğretim altyapısı ile ilgili olarak Burdur'da yapabileceğimiz şeyleri planladık, yapmamız gereken şeyleri yerinde gördük.' dedi.

Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu'dan Bayram Gale' ye ziyaret
Bölgesel

Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu'dan Bayram Gale' ye ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim TOPÇU, Burdur İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet ÇİFTÇİ ve Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan CAMCIOĞLU, Bucak İlçe Kaymakamı Bayram GALE'yi makamında ziyaret ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu; Öğrencilere sosyal etkinlik içerikli yeni karneler dağıtılacak
Yaşam

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu; Öğrencilere sosyal etkinlik içerikli yeni karneler dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca ortaokul öğrencilerine ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak.

"Oku-Yorum, Yazı-Yorum" Projesi Kapsamında Kutadgu Bilig Konuşuldu
Bölgesel

"Oku-Yorum, Yazı-Yorum" Projesi Kapsamında Kutadgu Bilig Konuşuldu

Fen ve sosyal bilimler liselerinden öğrencilerin katıldığı panelde, Kutadgu Bilig eseri ele alındı ve yorumlandı.

Kastamonu'dan Gazze'ye Sevgi ve Yardım Dolu Koliler
Etkinlik

Kastamonu'dan Gazze'ye Sevgi ve Yardım Dolu Koliler

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında her ay 200 parça giyim ve ihtiyaç malzemesi Gazze'ye gönderiliyor.