Karaman

Girişimci-yatırımcı buluşmaları yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) iş birliği ile Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları 3. Demoday Programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, MEVKA Genel Sekteri İhsan Bostancı ve MÜSİAD Şube Başkanı Musa Akgül’ün selamlama konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın bir konuşma gerçekleştirdi.

Girişimci-yatırımcı buluşmaları yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) iş birliği ile Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları 3. Demoday Programı düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, MEVKA Genel Sekteri İhsan Bostancı ve MÜSİAD Şube Başkanı Musa Akgül’ün selamlama konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın bir konuşma gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Aydın, “Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve teknoloji alanında yeni girişimcilerin bölgeye kazandırılması bölge kalkınması için önemlidir. Bu kapsamda başarılı girişimlerin hayata geçirilmesi için girişimcilik konusunda farkındalık oluşturulması, girişimci adaylarının ve fikirlerinin geliştirilmesi ile girişimci ve yatırımcıların uygun şartlarda bir araya getirilmesinde ilgili kurum ve kuruluşların yapacakları iş birliklerine bağlıdır. KMÜ olarak başta Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrencilerimiz girişimcilik konusunda dersler alıyor. Ayrıca bu dönem ilk defa Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde lisansüstü seviyesinde ‘inovasyon odaklı teknogirişim’ dersi açılmış ve öğrencilerimiz bu dersi almaya başlamıştır. Bu sayede girişimcilik motivasyonun oluşturulmasının yanında bu dersi alan öğrencilerin proje fikirlerinin de geliştirileceği bir ortam sağlanmaktadır” dedi.
Konuşmaların ardından Ventures & Mentors League, Smartnet Project Kurucu ve CEO’su Ufuk Batum ile Girişimcilik ve İnovasyon Uzmanı Dr. Ayşe Kuyrukçu, yaptıkları sunumlar eşliğinde genç girişimci adaylarıyla tecrübelerini paylaştı.
Program, MEVKA TeknoGirişim derslerini alan ve mentorluk süreçlerinden geçen girişimci adaylarının proje fikirlerini yatırımcılara tanıtmalarının ardından sona erdi. Programa KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekteri İhsan Bostancı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Şube Başkanı (MÜSİAD) Musa Akgül, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tokatlı Girişimci: İtalyanların Araba Tamponunu Yenilikçi Yöntemle Üretiyor
Bölgesel

Tokatlı Girişimci: İtalyanların Araba Tamponunu Yenilikçi Yöntemle Üretiyor

Tokatlı girişimci Fatih Yenilmez, 24 yıl Bursa’da çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra geri döndüğü köyünde açtığı iş yerinde taleplere yetişemiyor.

Erzurum Kadın Kooperatifinden örnek  niteliğinde çalışma
Yaşam

Erzurum Kadın Kooperatifinden örnek niteliğinde çalışma

Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Kilimli köyünde yöresel gıda ürünleri üzerine üretim faaliyetlerini sürdüren Köyden Gelsin ve Erzurum merkezde faaliyet gösteren Erzurum Kadın Kooperatifi örnek bir protokole imza attı.

Erzurumlu Kadın Girişimcilere Vali Çiftçi'den Destek!
Bölgesel

Erzurumlu Kadın Girişimcilere Vali Çiftçi'den Destek!

Erzurum’da kadın girişimcileri arasında örnek gösterilen Palandöken İnovasyon Kadın Girişimcileri, Vali Mustafa Çiftçi’yi ziyaret etti.

Burdur'da Yeni Dönem! BİSMEK ile İstihdam ve Girişimcilik
Bölgesel

Burdur'da Yeni Dönem! BİSMEK ile İstihdam ve Girişimcilik

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, dezavantajlı gruplara yönelik "Sosyal Girişimcilik Modeli"ni ve BİSMEK'i (Burdur Belediyesi İstihdam ve Merkezi Eğitim Kampüsü) duyurdu.

Samsun'da “Girişimcilik Buluşmaları” etkinliğinin ilki yapıldı.
Bölgesel

Samsun'da “Girişimcilik Buluşmaları” etkinliğinin ilki yapıldı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından “Girişimcilik Buluşmaları” etkinliğinin ilki yapıldı.

Ramazan Ezin'den önemli projeler
Bölgesel

Ramazan Ezin'den önemli projeler

Ramazan Ezin'in projeleri arasında kadın girişimciler ve yarım kalan Kur-an kursu inşaatı yer alıyor.