Antalya / Muratpaşa

Gitar Festivali başlıyor

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, yarın, saat 20.00’de Kamil Erdem konseriyle başlıyor. 3 gün devam edecek festivalde Ricardo Moyano’nın sahne alacağı kapanış konseri, açıklanan sokağa çıkma kısıtlamaları dolayısıyla saat 17.00’de başlayacak.

Gitar Festivali başlıyor

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından klasik gitarın efsanesi Andres Segovia onur madalyası sahibi Ahmet Kanneci’nin genel sanat yönetmenliğinde düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali 9’uncu yılında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

AÇILIŞTA KAMİL ERDEM

Antalya’nın klasikleri arasına giren festivalin yarın düzenlenecek açılış gecesinde Asiaminor’le gerek yurtiçi gerekse yurt dışında adını duyuran Kamil Erdem sahne alacak. Konser, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

GİTAR, TÜRKÜLER ve TANGO

Festivalin 2'nci günü, ‘Gitar, Türkülerimiz ve Tango’ başlıklı çalışmayla Andres Segovia Gitar Yarışması’nda birincilik ödülü alan Özcan Dal, Artes Tango Quartet’in gitarist ve akordeoncusu Alper Es, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan ‘şeref öğrencisi’ olarak mezun olan Orçun Terzioğlu ve Uludağ Üniversitesi’nde müzik çalışmalarını sürdüren Semih Sarıhan sahnede olacak. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Cuma gecesi düzenlenecek konser, yine saat 20.00’de başlayacak.

KAPANIŞ KONSERİ 17.00’DE

Festivalin kapanışında ise Arjantinli müzisyen Ricardo Moyano sahne alacak. Madrid Kraliyet Konservatuarı’nı ‘Büyük Onur Ödülü’ ile tamamlayan Fransa, Portekiz ve İspanya’da düzenlenen birçok yarışmada ödüller kazanan ve 2018’den bu yana İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışan Moyano’nun Cumartesi, saat 20.00’de başlayacak konseri, açıklanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle saat 17.00’ye çekildi.

SANATIN GÜCÜ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sanatın ve estetiğin, toplumu belli duyarlılıklar içinde kardeşleştirme ve birbirine yakınlaştırmada olağanüstü bir güce sahip olduğunu söyledi. Bu ortamın korunması daha ileri taşınmasının aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlanma önderlerinin mirası olduğunu dile getiren Başkan Uysal, Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin Muratpaşa Belediyesi’nin bu anlamda sergilediği kararlılığın ifadesi olduğunu söyledi. 19-21 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek festivale katkı sağlayan sanatçılara teşekkürlerini ifade eden Başkan Uysal, covid-19 pandemisi dolayısıyla kapasitesi yarı yarıya düşürülen Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, ücretsiz olarak gerçekleştirilen festivali takip etmek isteyen sanatseverlerin Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezi üzerinden kayıt yaptırması gerektiğini hatırlattı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gitar Festivali başlıyor
Etkinlik

Gitar Festivali başlıyor

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği işbirliğinde Gitar Festivali başlıyor

Kültür Ve Sanatta İki Misyon
Etkinlik

Kültür Ve Sanatta İki Misyon

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9’uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin açılışında, kültür ve sanat etkinliklerinin iki misyonu olduğunu belirterek, “Birincisi, kültür ve sanatı, şehirlerin temel altyapı hizmeti olarak vazgeçilmez görmek ve anlatmaktır. İkincisi, pandemi koşullarında incelikten, estetikten vazgeçmemektir” dedi.

Antalya'da öğle izninde alışverişe çıkan gence otomobil çarptı
3. Sayfa

Antalya'da öğle izninde alışverişe çıkan gence otomobil çarptı

Antalya’da öğle izninde marketten alışveriş yapmak için karşıya geçen büyükşehir belediyesi çalışanı Gürkan Gençer (25), otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Konyaaltı 23 Nisan'a Hazır
Yaşam

Konyaaltı 23 Nisan'a Hazır

Konyaaltı Belediyesi, bu yıl 104’üncü yılı kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, HayatPark’ta gün boyu sürecek kutlamalara çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Kotan, ‘’Konyaaltı halkına birlikte hizmet edeceğiz”
Yaşam

Başkan Kotan, ‘’Konyaaltı halkına birlikte hizmet edeceğiz”

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, “Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz” dedi.

Antalya’da Köy Enstitüleri anıldı
Yaşam

Antalya’da Köy Enstitüleri anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 84. yıldönümünde “Cumhuriyet Eğitiminin Yüz Akı Köy Enstitüleri” söyleşisi düzenledi.