Burdur / Gölhisar

Gölhisar'da Şaibeli Kongre Yumruklar Konuştu Ortalık Karıştı

Burdur'un Gölhisar ilçesinde Esnaf Kefalet Kooperatifinde seçimli genel kurul sonrasında da tartışma ve kargaşalar devam ediyor! Seçimin illegal olduğu iddiaları öne sürülüyor.

Gölhisar'da Şaibeli Kongre Yumruklar Konuştu Ortalık Karıştı

Uzun bir zamandır Gölhisar kamuoyunu işgal eden S.S. Gölhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, “olağanüstü seçimli genel kurulu” tartışmaları sürüp giderken, bugün 24.08.2022 Çarşamba günü kooperatif Denetim Kurulu üyeleri tarafından yapılan çağrı neticesi Gölhisar Belediyesi Spor Salonunda saat: 10.00’da genel kurula gidilmiş, gerekli çoğunluğun sağlandığı iddiası ile divan kurulu oluşturularak, olağanüstü kurula geçildiği öğrenildi.

Yapılan açık oylama ile Mustafa Kavçakar’ın başkan seçildiği ilan edilmiştir. Yapılan bu olağanüstü kuruldan sonra Mustafa Kavçakar, avukatlarıyla birlikte S.S. Gölhisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı hizmet binasına gitmiş, olağanüstü kurul neticesi seçim gerçekleştirildiğini, kendisinin başkan seçildiğini belirterek görevi teslim almak istediğini kaydetmiştir.

Kooperatif 2. Başkanı Hüseyin Erçelik;

“bizim görevi teslim etmek gibi bir yetkimiz bulunmamaktadır. Bu konuda izlenecek prosedür bellidir. Ticaret İl Müdürlüğü ve Ticaret Odası Sicil Müdürlüğü tarafından onaylanması gereken bir takım belgeler olduğu malumdur.” Şeklinde konuşunca, Mustafa Kavçakar’ın avukatları bir tutanak hazırlayarak kooperatif 2. Başkanı Hüseyin Erçelik’ten imzalamasını istemişler, fakat Erçelik, ilgili iç tüzük maddeleri gereği bu tutanağı imzalayamayacağını söylemiştir.

Edindiğimiz bilgilere göre; Mustafa Kavçakar ve ekibi bu durum karşısında kooperatif hizmet binasını terk etmiştir.

Tüm bu gelişmeler ve karşılıklı iddialar ışığında; Gölhisar kamuoyu ve kooperatif ortakları yeniden büyük bir merak içinde gelişmeleri takip ediyor.

SEÇİM İLLEGAL Mİ?

Gazetemiz Gündem olarak resmi makamlardan derlediğimiz bilgi ve iddialara göre;

-24.08.2022 Çarşamba günü gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurul meşru, dayanakları olmayan bir kurul olarak gösterilmekte ve illegal (hukuki eksiklikler) olarak kabul edilmektedir.

Çünkü Ticaret İl Müdürlüğünün görevlendirme yapmadığı hiçbir kurul, resmi makamlarca legal olarak kabul görmemektedir. Dolayısıyla bugün 24.08.2022 Çarşamba günü yapılan olağanüstü seçimli genel kurul geçersiz kabul edilmektedir.

SEÇİM SONUCU MAHKEMEYE TAŞINACAK MI?

Öte yandan Mustafa Kavçakar’ın seçim sonucunu hukuki zeminde mahkemeye taşıyıp-taşımayacağı merak ediliyor.

S.S. Gölhisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığından aldığımız bilgiler mevcut yönetimin görevine devam etmekte olduğu, Ocak ayı 2023 yılında yapılacak “olağan genel kurula” kadar görevinin başında olduğu yönünde.

Gelişmeleri saygıdeğer Gölhisar halkı ve kooperatif ortaklarıyla paylaşmaya devam edeceğiz. 

Koltuğu Vermeyince Yumruklar Konuştu

Edinilen bilgilere göre, Burdur'un Gölhisar ilçesinde yapılan seçimin yasal olmadığı iddiaları ile birlikte seçimi kazanan Mustafa Kavçakar'ın, görevi devralmak için kooperatife gitti. Kooperatif çıkan tartışmanın ardından, Kavçakar'ın Kooperatif 2. Başkanı Hüseyin Erçelik'i darp ettiği ve ortalığın iyice karıştığı iddiaları ilçeyi çalkaladı. Arbadenin yaşandığı ortamda ilçe protokolünden üst rütbeli kişilerin de olduğu belirtilirken, Erçelik'in Kavçakar'dan şikayetçi olduğu öğrenildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ailesine kızdı İnşatta rastgele ateş açtı
3. Sayfa

Ailesine kızdı İnşatta rastgele ateş açtı

Antalya’da ailesiyle tartıştığı öğrenilen bir kişi, elindeki av tüfeğiyle girdiği inşaatta etrafa rastgele ateş etti.

Antalya'da Döner Çatalıyla Kavga! Esnaf Yaralandı!
Bölgesel

Antalya'da Döner Çatalıyla Kavga! Esnaf Yaralandı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tabela koyma tartışması kavgaya dönüştü. Meydan savaşını andıran kavgada esnaftan birisi döner çatalı darbeleriyle yaralanırken diğer esnaf gözaltına alındı.

Adapazarı'nda kanlı gece
3. Sayfa

Adapazarı'nda kanlı gece

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde dün gece saatlerinde bir kahvede çıkan kavgada, alkollü olduğu öğrenilen şahıs 2 kişiyi silahla vurarak yaraladı.

Laf atma meselesi büyüdü, bıçaklar ortaya çıktı
3. Sayfa

Laf atma meselesi büyüdü, bıçaklar ortaya çıktı

Malatya’da, iki grup arasında “laf atma” meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı.

Adıyaman'da Yumruklar Havada Uçuştu!
3. Sayfa

Adıyaman'da Yumruklar Havada Uçuştu!

Adıyaman’da, iki grup arasında çıkan yumruklu kavgada 2 kişi darp neticesi yaralandı.

İki Arkadaşın Kavgası Ölümle Sonlandı!
3. Sayfa

İki Arkadaşın Kavgası Ölümle Sonlandı!

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde iki arkadaş arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti.