Burdur / Gölhisar

Gölhisar doğalgazla ilk meşale

Gölhisar İlçesine doğalgazın gelmesiyle birlikte meşale yakma töreni gerçekleştirildi.

Gölhisar doğalgazla ilk meşale

Gölhisar İlçesine doğalgazın gelmesiyle birlikte meşale yakma töreni gerçekleştirildi.

2013 yılında, dönemin Mülki Amiri Kürşat Kırbıyık ve dönemin Belediye Başkanı Veli Cantilav’ın gayretleriyle başlayan çalışmalar sonucunda ilçemize doğalgaz kazandırıldı. Bu kapsamda 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Gölhisar Belediyesi önünde doğalgaz yakma töreni yapıldı.

Meşale Yakma Töreni açılış konuşmasını Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural yaptı. Canural konuşmasında; “Her hayal gerçeğe dönüşmez ama şurası muhakkak ki, her gerçek bir hayalle başlar. İşte Gölhisar’ın doğalgaz hayali de aşağı yukarı böyle başladı. Dönemin Gölhisar Kaymakamı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile dönemin Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav ve Belediye meclis üyeleri doğalgazın Gölhisar’a gelmesi adına çalışmak için karar aldıklarında tarihler aşağı- yukarı Ağustos 2013 ü gösteriyordu.

Abonelik için yatırılması gereken para hane başına 335 liraydı. Çalışmalar başladı. Başkan Cantilav döneminde 973 vatandaşımız bu parayı yatırmıştı. Gölhisar’ın 973 aboneyi topladığı dönemde Türkiye’de bulunan ve nüfusu 10.000 in üstünde bulunan 294 ilçeden sadece 8 ilçe bunu başarabilmişti. Gölhisar niye 9. uncusu olmasın ki?

Başkan seçildikten 3 hafta sonra çok kararlı bir şekilde yola koyulduk. Bu parayı toplamak için elimizdeki her türlü imkanı kullanmalıydık. Bununla ilgili sadece Gölhisar’da değil Viyana’da da çalışmalar yaptık. Birçok insan bu iş olmaz, rüya görmeyin boşuna hayal kurmayın diyerek bizim ikna ettiğimiz vatandaşlarımızı da kandırmaya çalıştı. Ama her şeye rağmen iki aylık çok hummalı bir faaliyet sonunda 26 Haziran 2014 günü Gölhisar ipi göğüslemiş ve bu işi başarmıştı. Önceki 8 ilçeye 15 ilçe daha katılabilmiş ve sayı 294 ilçe içinde sadece 23 olabilmişti. Tabii bu sadece bir başlangıçtı. Dört yıl boyunca doğalgaz için onlarca kez Ankara’da EPDK, BOTAŞ ve TOROSGAZ’LA görüşmeler yaptık.

Doğalgaz tabi ki sadece ilçemizin havasını değil, ekonomik yapısını da değiştirecektir. Yaptığımız hesaplara göre, ilçemizin tamamı doğalgaza geçtiğinde kömüre göre yıllık olarak yakıta 7 milyon daha az para ödeyeceğiz.

Doğalgazın Gölhisar ilçemize gelmesinde büyük destekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ak Parti Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a, Burdur Ak Parti Milletvekillerimize, dönemin Gölhisar Kaymakamı şu anda İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı görevini yürüten Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a, dönemin Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav’a, şu anda ve bir önceki dönemde görev yapan Belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine, yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımıza, belediye çalışanlarımıza ve özellikle doğalgazın ilçemize gelmesi noktasında başvurularını yapan tüm hemşerilerimize şükranlarımı sunarım. Doğalgaz ilçemize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin konuşmalarının ardından doğalgazın ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Daha sonra yapılan duanın ardından meşale yakma merasimine geçildi.

Programa Gölhisar Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE, Ak parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Ak Parti Gölhisar İlçe Başkanı Ayhan Kanural, Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural, çevre ilçe başkanları,İlçe Müftüsü Fahri Başar, Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Torosgaz Bölge Müdürü Oktay Küp, Geçmiş dönem Belediye Başkanı Veli Cantilav, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

GÖLHİSAR GÜNDEM GAZETESİ

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Doğalgaz ve Elektrikte Zam Yok! 2024'te 140 Kuyu!
İş Dünyası

Doğalgaz ve Elektrikte Zam Yok! 2024'te 140 Kuyu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da bulunan petrolün 100 bin varile ulaşmasıyla birlikte 3 milyar dolarlık ekonomik büyüklük oluşturacağını söyledi.

Yeşilova'da Doğalgaz Müjdesi! İkinci Etap Boruları Geldi, Çalışmalar Başlıyor
Bölgesel

Yeşilova'da Doğalgaz Müjdesi! İkinci Etap Boruları Geldi, Çalışmalar Başlıyor

Yeşilova'da doğalgaz çalışmaları hız kazanıyor. İkinci etap doğalgaz hattı için borular gelmeye başladı ve bu ay içinde başlayacak çalışmalarla birlikte tüm Yeşilova'da doğalgaz hattı tamamlanmış olacak.

Tefenni'ye Doğalgaz Müjdesi! 2. Etap Çalışmaları Başlıyor
Bölgesel

Tefenni'ye Doğalgaz Müjdesi! 2. Etap Çalışmaları Başlıyor

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Ramazan Bayramı hediyesi olarak Doğalgaz 2. Etap çalışma haritasını paylaştı. Detaylar haberimizde...

Karamanlı'da doğalgaz çalışmaları hızlı temposuyla ilerliyor!
Yerel Yönetim

Karamanlı'da doğalgaz çalışmaları hızlı temposuyla ilerliyor!

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Karamanlı'da doğalgaz çalışmalarının hızlı tempoyla ilerlediğini söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçede doğalgaz çalışmalarının son durumunu paylaştı.

İstanbul'da Doğalgaz Borusu Patladı: Alevler Bir Binaya Sıçradı - Haberler
3. Sayfa

İstanbul'da Doğalgaz Borusu Patladı: Alevler Bir Binaya Sıçradı - Haberler

Esenyurt’ta İSKİ ekiplerinin bir sokakta yaptığı çalışma sırasında doğalgaz borusu patladı

Cide'de Doğalgaz Tüpleri Taşıyan Tırın Dorsesinde Yangın Çıktı - Haberler
3. Sayfa

Cide'de Doğalgaz Tüpleri Taşıyan Tırın Dorsesinde Yangın Çıktı - Haberler

Kastamonu’nun Cide ilçesinde doğalgaz tüpleri taşıyan tırın dorsesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Doğalgaz tesisinde çıkan yangının kısa sürede söndürülmesi ile ihtimal bir facia önlendi.