Manisa'nın Gördes ilçesinde emekli öğretmen Ahmet Özdemir ile uzun yıllar ilçede Türkiye Gazetesi temsilciliği yapan Mehmet Özdemir'in ata tohumu ile yetiştirdiği hormonsuz domatesler, pazarda büyük ilgi görüyor.
Gördes'e bağlı Bayat Mahallesi'nde hobi olarak bahçecilik yapan Özdemir kardeşler, babalarından miras kalan 20 dönümlük arazinin 2 dönümünde ata tohumu domates üretimi gerçekleştirdi. Her pazartesi kurulan Gördes Pazarı'nda satışa sunulan domatesler, sabahın erken saatlerinde alıcı buluyor.
Rengi, aroması ve doğal tadıyla pazarda dikkat çeken domatesler kısa sürede tükenirken, vatandaşlar da bu ürünleri hibrit domatese tercih ediyor.
Emekli öğretmen Ahmet Özdemir, ata tohumu domatesin lezzeti ve faydaları nedeniyle tercih edildiğini belirterek, "Ata tohumu domatesler çok fazla verim vermiyor ancak lezzeti ve aroması nedeniyle büyük ilgi görüyor. Biz de verim az olsa da bu doğal tohumu yaşatmak için üretmeye devam ediyoruz. Bu tohum neredeyse yok olmak üzere, biz de yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.
Ata tohumunun insan sağlığı açısından önemine değinen Özdemir, "Ata tohumlu domatesler aylarca ürün veriyor. Doğal olması, katkı maddesi ve hormon içermemesi nedeniyle vatandaşın tercihi oluyor" diye konuştu.
Özdemir kardeşler, ata tohumu domates üretimini yaygınlaştırmak için destek beklediklerini de sözlerine ekledi.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)