Antalya / Alanya

Görme engelli bireylerin rafting heyecanı

15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla 39 görme engelli birey bir araya gelerek, rafting yaptılar.

Görme engelli bireylerin rafting heyecanı

Antalya’da 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde bir araya gelen 39 görme engelli birey, Köprülü Kanyonda rafting yaparak doyasıya eğlendi.
Görme engelli vatandaşlar 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde Antalya’da bir araya geldi. Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi öncülüğünde Manavgat’ta Köprülü Kanyonda rafting yapan görme engelli bireyler, gönüllerinde eğlenerek sohbet etti.

"3 saat boyunca renkli görüntülere sahne oldu”

Düzenlenen etkinlik hakkında bir açıklama yapan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, “Çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleyerek başta görme engelliler olmak üzere bütün engellilerin de engelsiz bireyler gibi birçok alanda başarılı olabileceklerini topluma iletmeye çalıştık. Önceki yıllarda Alanya’da dernek üyesi görme engelli arkadaşlarımızla deniz dibine dalarak deniz altında beyaz bastonlarımızla yürüyüş yapmıştık. Sonraki yıl ise Tınastepe mağarasını ziyaret ederek görme engeliler olarak mağara içinde girişten sonuna kadar yürüyüş yaptık. Bu yıl ise Manavgat Köprülü Kalyonda toplamda 39 arkadaşımızla Rafting yapma farkındalık etkinliği düzenledik. 4 bot aynı anda hareket ederek görme engelli arkadaşlarımızın kürek çekmesiyle daha da bir eğlenceli olan etkinliğimiz 3 saat boyunca renkli görüntülere sahne oldu” dedi.
İlerleyen yıllarda da farklı etkinlikler yapacaklarını belirten Özağan, “Amacımız fırsat verildiğinde engellilerinde çok başarılı işlere imza atabileceklerini belirtmek, ayrıca bu tür etkinliklerle engellilerin toplumsal hayata dahil olmalarını kolaylaştırmaktır. Başta dernek üyelerimiz olmak üzere, tüm görme engelli kardeşlerimize aileleriyle birlikte mutlu ve engelsiz bir yaşam dileriz” açıklamasına yer verdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sakarya'da Serdivan Belediyesi yaşlıları ziyaret etti
Etkinlik

Sakarya'da Serdivan Belediyesi yaşlıları ziyaret etti

Serdivan Belediyesi 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde, görme engelli ve Yaşlı Destek Hattına kayıtlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Görme Engelli Sporcuların Heyecanı Başlıyor
Spor

Görme Engelli Sporcuların Heyecanı Başlıyor

B2-B3 Az Görenler Futsal 1. Lig 1. devre müsabakalarının fikstür çekimi yapıldı.

0 Beyaz Bastonla Görme Engellilere Işık Ulaştı
Yaşam

0 Beyaz Bastonla Görme Engellilere Işık Ulaştı

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz ve üyelerle bir araya gelerek 40 adet beyaz baston hediye etti. Görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak bu jest, duygusal anlara sahne oldu.

Kayseri'de Duygulandıran Saç Kesimi Etkinliği
Etkinlik

Kayseri'de Duygulandıran Saç Kesimi Etkinliği

Öğrenciler keyifli vakit geçirirken, dernek başkanı "Gönüllerine dokunmak istedik" dedi.

Sivas'ta Görme Engelli 3 Kardeş Müzikle Hayata Tutundu!
Bölgesel

Sivas'ta Görme Engelli 3 Kardeş Müzikle Hayata Tutundu!

Sivas'ta yaşayan 3 kardeş, görme engelli olmalarına rağmen hayata tutunarak müzikle herkesin dikkatini çekiyor. Eda Işık bağlama çalarken, Emre Işık darbuka ve Hasan Işık ise ney üflüyor. Anne Fatma Işık ise çocuklarının mutluluğu için elinden geleni yapıyor.

Görme engelli öğretmenden polislere jest
Yaşam

Görme engelli öğretmenden polislere jest

Kırıkkale'de yaşayan doğuştan görme engelli rehberlik öğretmeni 43 yaşındaki İsmail Üstün, bağlama çalma yeteneğiyle dikkat çekiyor.