Ordu

Görme engelli vatandaşlardan Farkındalık yürüyüşü

Ordu’da görme engelli vatandaşlar, beyaz bastonları ve ellerindeki pankartlar ile yürüyüş gerçekleştirdi.

Görme engelli vatandaşlardan Farkındalık yürüyüşü

ORDU (İHA) - Ordu’da görme engelli vatandaşlar, beyaz bastonları ve ellerindeki pankartlar ile yürüyüş gerçekleştirdi.
Ordu’da bir araya gelen görme engelli vatandaşlar, 7-14 Ocak Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde, ellerinde bulunan pankartlar ve beyaz bastonları gerçekleşen yürüyüşe vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
Orduspor Görme Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Yavuz, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, “Görme engelli bireylerin bağımsızlığının en büyük simgesi olan beyaz bastonun toplumsal hafızada daha iyi bilinmesi ve halkın bilgilenmesi açısından bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Biz görme engellilerin yaşadığımız şehirde özgürce yürüyebilmeleri, bağımsız hareket edebilmesi için beyaz bastonumuz oldukça önem arz ediyor. Bu hususta özellikle yerel yönetimlerin kamusal alanlardaki çalışmaları hızla devam etmektedir. Bizim daha iyi imkanlarda şehrimizde mutlu ve gülen yüzle yürüyebilmemiz için belediyelerimiz ellerinden geleni yapıyorlar ama tamamlanması gerekenler de var. Toplumsal hafızadaki engellilere bakış açısının olumlu yönde değişmesi, halkımızın bilinçlenmesi ve daha mutlu yarınlar için bizimle birlikte yürüyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Görme Engelli Sporcuların Heyecanı Başlıyor
Spor

Görme Engelli Sporcuların Heyecanı Başlıyor

B2-B3 Az Görenler Futsal 1. Lig 1. devre müsabakalarının fikstür çekimi yapıldı.

0 Beyaz Bastonla Görme Engellilere Işık Ulaştı
Yaşam

0 Beyaz Bastonla Görme Engellilere Işık Ulaştı

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz ve üyelerle bir araya gelerek 40 adet beyaz baston hediye etti. Görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak bu jest, duygusal anlara sahne oldu.

Kayseri'de Duygulandıran Saç Kesimi Etkinliği
Etkinlik

Kayseri'de Duygulandıran Saç Kesimi Etkinliği

Öğrenciler keyifli vakit geçirirken, dernek başkanı "Gönüllerine dokunmak istedik" dedi.

Sivas'ta Görme Engelli 3 Kardeş Müzikle Hayata Tutundu!
Bölgesel

Sivas'ta Görme Engelli 3 Kardeş Müzikle Hayata Tutundu!

Sivas'ta yaşayan 3 kardeş, görme engelli olmalarına rağmen hayata tutunarak müzikle herkesin dikkatini çekiyor. Eda Işık bağlama çalarken, Emre Işık darbuka ve Hasan Işık ise ney üflüyor. Anne Fatma Işık ise çocuklarının mutluluğu için elinden geleni yapıyor.

Görme engelli öğretmenden polislere jest
Yaşam

Görme engelli öğretmenden polislere jest

Kırıkkale'de yaşayan doğuştan görme engelli rehberlik öğretmeni 43 yaşındaki İsmail Üstün, bağlama çalma yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Görme engelli Yusuf Tekin zoru başardı
Yaşam

Görme engelli Yusuf Tekin zoru başardı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde görme engelli Yusuf Turan için öğretmenler özel ders vererek zoru başarmasını sağladı. Aldığı özel eğitimle derslerden geri kalmayan öğrenci bütün dersleri ezberledi.