Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın gözaltına alınmasına yönelik sert bir tepki göstererek, bu operasyonun tamamen keyfi ve hukuksuz bir girişim olduğunu belirtti.
Gürbüz, yaptığı açıklamada, "Seçilmiş belediye başkanlarına yönelik bu sürekli gözaltılar, artık herkesin fark ettiği bir düzen haline geldi. Bu tamamen siyasi bir seçiciliktir ve adaleti ayaklar altına alan bir uygulamadır" dedi.
Gürbüz, açıklamasında şu noktalara da dikkat çekti: "Rıza Akpolat, Beşiktaş halkının demokratik iradesiyle seçilmiş ve yıllardır hizmet eden bir belediye başkanıdır. Ancak bu gözaltı kararı, siyasi bir hedef almanın açık bir sonucudur. AKP'li belediyeler yüzlerce yolsuzluk yaparken neden hiçbir yetkili hesap vermiyor? Bizler adalet istiyoruz, halkın iradesine saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Bu tür baskılar, demokrasiye vurulan büyük bir darbedir."
CHP Çanakkale İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, partilerinin her zaman halkın iradesine ve hukuka bağlı kalacağını vurguladı. Gürbüz, "Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat'a yönelik bu keyfi ve adaletsiz müdahaleyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Siyasi baskılara boyun eğmeyeceğiz ve her zaman halkımızın yanında olacağız. Bu tür adaletsizliklere karşı partimiz kararlı bir duruş sergilemeye devam edecek" dedi.
Bu olay, kamuoyunda derin tartışmalara yol açarken, sosyal medya ve çeşitli platformlarda hızla yayıldı. Vatandaşlar, seçilmiş temsilcilere yönelik bu tür siyasi müdahalelere karşı birleşerek, adalet ve halk iradesine yapılan saldırılara karşı tepkilerini dile getiriyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)