Antalya

İl Müftüsü Yalçınkaya:

2023 yılı “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" temasıyla TDV Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, etkinlik takvimini aktardı ve vatandaşları misyonerlere karşı uyardı. Devamı haberimizde...

İl Müftüsü Yalçınkaya:

2023 yılı “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" temasıyla TDV Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, etkinlik takvimini aktardı ve vatandaşları misyonerlere karşı uyardı.
Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” sebebiyle düzenlenecek olan etkinlikleri paylaştı. “Gerçekleştirilecek etkinliklerle Peygamberimizi daha yakından tanımaya, anlamaya ve bilhassa onun ‘İman ve İstikametini’ hayatımıza taşımaya gayret edeceğiz” diyen Yalçınkaya, “Yüce dinimiz İslam'ın gayesi, erdemli birey, faziletli toplum ve huzurlu bir dünya inşa etmektir. Bu gayeye uygun bir hayatin en önemli göstergesi de iman ve istikamettir” şeklinde konuştu.

“Peygamberimizin davet metodunu örnek almalıyız”
İnancın itibarsızlaştırıldığı, istikametin örselendiği ve dünyevi menfaati hedef kılan yaklaşımların teşvik edildiği bir çağa tanıklık edildiğini aktaran Yalçınkaya, “İstikamet üzere olmak imanı hayat kılmakla, imanı ibadete ve güzel ahlaka dönüştürmekle mümkündür. Bu noktada yapılması gereken, bizleri zaafa sürükleyen etkenlere karst iman bilincimizi güçlendirmek ve Cenabı Hak ile doğrudan ve güvenli bir bağlılığı her daim diri tutmaktır. İman, hayatimizi anlamlandıran en yüce değer, bütün bir benliği ve varlığı kapsayan en temel disiplindir. Yüce Rabbimiz, insanoğlunu yaratılmışların en şereflisi ve yeryüzünün halifesi kılmış, ona yeryüzünü imar edecek, ahiretini de ebedi cennet kılacak akıl ve irade vermiştir. Gönderdiği elçileri, indirdiği kitapları, hakkın ve hakikatin rehberliğinde dosdoğru yolu göstermiştir. İslam, bu yolu Müslümana bir hedef olarak sunmuş, Kur'an bizi bu yola çağırmış, Peygamberimiz bu yol üzere bize rehberlik etmiştir. Bugün, inanç zayıflığına hatta inançsızlığa düçar olmuş insanlara yardım edeceksek bunu Peygamberimizin davet metodunu örnek alıp onun essiz ahlakini kuşanarak sağlayabiliriz. İşte bu yol, sırat-ı müstakimdir. Hayati bu doğrultuda tanzim etmek, bu yolda istikrarlı bir şekilde yürümek ise istikamettir. Rotasını imanın tayin ettiği istikamet ise Kur'an ve sünnet ilkeleri doğrultusunda asil bir duruşa karşılık gelmektedir. Bu yönüyle kuşatıcı bir kavram olan istikamet, insanın iman, ibadet ve güzel ahlak eksenindeki kulluk yolculuğunun izdüşümüdür. Bir başka ifadeyle istikamet, söz, düşünce, tutum ve davranışların, "Öyle ise emrolunduğun gibi dosdoğru ol" ilahi fermanı doğrultusunda karar bulması ve istikrara kavuşmasıdır” ifadelerini kullandı.

“Misyonerlere karşı dikkatli olunmalı”
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yalçınkaya, son dönemde Antalya’da yaygınlaşan misyonerlik konusunda düşüncelerini aktardı. Yalçınkaya, “Türkiye’de hiçbir Avrupa ülkesinde olmayan özgürlük vardır. Biz her zaman diğer dinlere hoşgörüyle baktık. Kimseyi zorla Müslüman yapamayız çünkü dinin tanımında insanları kendi iradeleriyle İslam’a çağırmamız gerektiği yer alır. Müslümanlığın diğer dinlerde olmayan özelliği ise diğer dinler üzerinde bir baskı bir engel oluşturmamasıdır. Cadde, sokak ve evlerde broşürlerin dağıtılması kanunen suçtur, bu konuda dikkatli olmalı ve bu tarz durumları emniyete bildirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Yalçınkaya sözlerini, “Söz konusu haftaların aziz milletimiz ve İslam âlemi için hayırlı olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” diyerek sonlandırdı. İHA 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da Yetimler ve aileri iyilik sofrasında bir araya geldi.
Yaşam

Antalya'da Yetimler ve aileri iyilik sofrasında bir araya geldi.

Antalya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi, iftarda yetimler ve ailelerini ağırladı.

Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kaş Mehmet Gözalıcı Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nu Ziyaret Etti
Yerel Yönetim

Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kaş Mehmet Gözalıcı Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nu Ziyaret Etti

Planlı programları kapsamında Kaş'da bulunan İl Müftümüz Sayın Nazif Fethi Yalçınkaya, gerçekleştirdiği kurs ziyaretinde hafız adaylarıyla yakından ilgilendi ve onlarla sohbet etti.

Muğla elektrik kesintisi! 28 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Muğla elektrik kesintisi! 28 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Muğla'da 28 Nisan 2024 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İzmir elektrik kesintisi! 28 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

İzmir elektrik kesintisi! 28 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İzmir'de 28 Nisan 2024 Pazar günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 28 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 28 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Afyonkarahisar'da 28 Nisan 2024 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar'da yarın elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Ankara elektrik kesintisi! 28 Nisan Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!
Bölgesel

Ankara elektrik kesintisi! 28 Nisan Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!

Ankara'da 28 Nisan 2024 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..