Burdur

İlk Kariyer Danışmanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gürcan Oldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kariyer Okulu ve Kariyer Koordinatörlüğü Ofislerinin açılışı gerçekleştirildi. MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi’nde hizmet vermeye başlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kariyer Okulu programının açılışına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen …

İlk Kariyer Danışmanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gürcan Oldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kariyer Okulu ve Kariyer Koordinatörlüğü Ofislerinin açılışı gerçekleştirildi.

MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi’nde hizmet vermeye başlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kariyer Okulu programının açılışına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN, Burdur Milletvekilleri Bayram ÖZÇELİK, Yasin UĞUR, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kariyer Koordinatörü Öğr. Gör. Veysel DAL yaptı. Kariyer Okulu hakkında bilgilendirme yapan DAL, projeye destek veren başta Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALGAR ve üniversite personeline teşekkür etti.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Üniversitemizin kendi akademik ve idari personelleriyle bize özgü olan Kariyer Okulu açılışını gerçekleştirmekteyiz. Bu güne kadar kariyer hedeflerinin belirlenmesi çok tartışıldı. Bu konuda bireysel kariyer danışmanlığı yapılması konusunda fikir birliğine varılarak böyle bir okulu hizmete geçirdik. Öğrencilerimizin kariyer planlamalarında birinci sınıftan başlayarak dördüncü sınıfa kadar nasıl bir yol izleyecekleri konusunda burada destek sağlanacak. İlerleyen aşamalarda güçlenerek devam edecek. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini tercih etmelerinin bir ayrıcalığı olacak. Bu sürece katkı veren bütün kariyer yolcularına teşekkür ediyor, bireysel yolculuğu şekillendirerek bu yolculuğun gelişmesini diliyorum” dedi.

Kariyer Okulunun bulunduğu MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi’ni çok beğendiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN; “Kariyer Okulu bilinçlendirilmiş ve yapılandırılmış bir çalışma. Mezun olunca bir işe girme hayali kuruluyor. Ama bunun bir ön çalışmasını yapmak gerekiyor. Bu okul çok güzel bir sistem olmuş. Başarıları görmek isterim. Kendini tanımak en önemlisi. Alanını, alanındaki kurumları bilmek, mezun olacağınızda kariyer planınızı bilmek ve bu konuda çalışmalar yapmak çok güzel. Bu aslında her üniversitede olması gereken bir sistem. Burdur eğitim şehri, eğitime destek veren bir şehir. Sizler bu üniversiteden böyle bir imkanla mezun olduktan sonra kariyer planlarınızı sizden sonraki öğrenciler için bu merkeze taşıyabilirsiniz” dedi.

Konuşmalardan sonrada kurdele kesimi ile açılışı yapılan MAKÜ Kariyer Okulunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN, Milletvekilleri Bayram ÖZÇELİK ve Yasin UĞUR Siyaset Bilimi, Sosyoloji ve Kamu Yönetimi Bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere ilk kariyer danışmanlığını yaptılar.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

"Çığ düştükten sonra 20 kez aracımı gelip kontrol ettim"
Bölgesel

"Çığ düştükten sonra 20 kez aracımı gelip kontrol ettim"

Van-Bahçesaray karayolunda yaklaşık 4.5 ay önce çığ altında kalan minibüsün sahibi, yol açılınca yakınları ile bölgeye geldi.

Bahçesaray'da Sobalar Hala Yanıyor!
Bölgesel

Bahçesaray'da Sobalar Hala Yanıyor!

Van'ın Bahçesaray ilçesinde kışın kurulan sobalar Mayıs ayının ilk haftasında halen yakılıyor.

Antika Otomobili ile Antik Şehirleri Turluyor
Bölgesel

Antika Otomobili ile Antik Şehirleri Turluyor

Klasik otomobil tutkunu Cengiz Arsay, 1936 model arabasıyla çıktığı Antik Şehirler turunda duraklarından biri olan Konya’ya ulaştı.

“İnsanın hedefi hiçbir zaman bitmemeli, benim hedeflerim hiç bitmedi”
Yaşam

“İnsanın hedefi hiçbir zaman bitmemeli, benim hedeflerim hiç bitmedi”

Konya’da annesi tarafından meslek öğrenmesi için kuyumcunun yanına çırak olarak verilen Servet Küçükdemirel, ustası kendisini dövünce işten ayrılmak istedi.

Ezgi Apartmanı davası 12 Temmuz’a ertelendi
Yaşam

Ezgi Apartmanı davası 12 Temmuz’a ertelendi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı davasının 3. duruşması görüldü. Duruşma sonrası açıklamada bulunan Av. Ersan Şen, "Adaletin er ya da geç yerini bulacak" dedi.

“Tedbirler zorunluluk haline gelmedikçe sonuç alınamaz”
İş Dünyası

“Tedbirler zorunluluk haline gelmedikçe sonuç alınamaz”

Enflasyonla mücadeleden randıman alabilmek için Perakende Yasası’nın zaman kaybedilmeden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Perakende yasası tüketiciyi enflasyondan korur. Herkes kendi işini yaparsa rekabet edebilme şansı doğar” dedi.