Bursa

İnegöl'de Kadınlara Özel Projeler: Alper Taban'dan Müjdeler - Haberler

Yeni dönemde herkese hitap edecek projelerle ilçe halkının karşısına çıkan İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, “Yeni dönemde de hanımefendiler başımızın tacı” diyerek kadınlara özel projelerini açıkladı.

İnegöl'de Kadınlara Özel Projeler: Alper Taban'dan Müjdeler - Haberler

BURSA (İHA) - Yeni dönemde herkese hitap edecek projelerle ilçe halkının karşısına çıkan İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, “Yeni dönemde de hanımefendiler başımızın tacı” diyerek kadınlara özel projelerini açıkladı.
İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi yeni döneme dair yol haritasını belirleyip 5 yıllık planlarla ilçe halkının karşısına çıktı. 7’den 77’ye her yaştan bireye, kadına, erkeğe, yaşlıya, gence, çocuklara, emeklilere her kesime hitap edecek projeler sunan Başkan Taban, kadınlara özel müjdeleri de açıkladı.
“Hanımefendiler başımızın tacı”
İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yeni dönemde kadınlara özel pek çok sürprizin yer aldığını ifade eden Taban, “Yeni dönemde de hanımefendiler başımızın tacı. Elimizden geldiği kadar kadınlara pozitif ayrımcılık yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. İnegöl Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle yeni dönemde pek çok sürprizimiz olacak. Bunların başında Kadın Yaşam Merkezi geliyor. İnegöl’ümüzde bir Kadın Yaşam Merkezi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İçerisinde; havuz, aqua park, fitness salonu, pilates yapabilecekleri bir alan, içerisinde kafeterya, çocuk oyun parkı ve psikolog, diyetisyen, spor eğitmeni gibi teknik uzmanların görev yapacağı bir Kadın Sağlıklı Yaşam Merkezini yeni dönemde hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
Yeni ana kucakları ve yüzme havuzları
“Yine kadınlar için özel olarak hazırlanan projelerimiz çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yeni Ana Kucakları oluşturacağız. Hanımefendiler mevcut yüzme havuzumuzu çok sevdi, ilgi çok yüksek. Onlar için yeni kapalı yüzme havuzları yapmak istiyoruz.”
Kadın girişimcilere destek
“Kadın girişimcilerimize destek projemiz var. Şehrimizin mevcut girişimcilik ekosisteminin en güçlü paydaşlarından biri olan kadın girişimcilerimize girişimcilik fikirlerini hayata geçirebilmeleri adına rezerv alan arayışı, satış pazarlama ağı arayışı gibi konularda destekler vermeyi hedefliyoruz. Bir de e-çarşı projemiz var. İnesmek Butik mağazamızı genişleterek yerel kadın kooperatifleri başta olmak üzere ev hanımlarının gelir getirici modelle buluşacağı online satış platformunu hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yine Yöresel Ürün Satış Alanları ile hanımefendilere benzer desteklerimiz olacak.”
Evlilik destek paketi, kadın kart, yenidoğan desteği
Bursa Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde Evlilik Destek Paketlerimiz olacak. İhtiyaç sahibi evlenecek çiftlere mobilya, beyaz eşya ve düğün salonu desteği, yeni doğum yapan annelere 1.500 TL Yenidoğan Desteği projelerimizi de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca şehrimizde ikamet eden kadınlarımızdan ilgili şartları sağlayanlara bin TL mali destek sağlamayı hedefliyoruz.”

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gaziantep ALG Spor, Fatih Vatanspor'u 4-1 mağlup etti
Spor

Gaziantep ALG Spor, Fatih Vatanspor'u 4-1 mağlup etti

Gaziantep ALG Spor, Kadınlar Futbol Süper Ligi 28. haftasında deplasmanda Fatih Vatanspor’u 4-1 mağlup etti.

Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası Sivas’ta başladı
Spor

Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası Sivas’ta başladı

Sivas’ın ev sahipliğinde düzenlenen U15 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası, 196 sporcunun katılımıyla başladı.

Yomra'da Başkan Bıyık, Gençler ve Kadınlarla İftar Buluşmaları Düzenliyor! - Haberler
Bölgesel

Yomra'da Başkan Bıyık, Gençler ve Kadınlarla İftar Buluşmaları Düzenliyor! - Haberler

Trabzon'un Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Hayırseverlerin Katkısıyla PAÜ Hastanelerine NST Cihazı Bağışlandı
Yaşam

Hayırseverlerin Katkısıyla PAÜ Hastanelerine NST Cihazı Bağışlandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanelerine hayırsever iş insanları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen konser etkinliğinin geliri ile NST cihazı bağışlandı.

 Kuşadası Ticaret Odası’nda ’Zamansız Kadınlar’ sahnelendi
Yaşam

Kuşadası Ticaret Odası’nda ’Zamansız Kadınlar’ sahnelendi

Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın anlatımı ile Cumhuriyet tarihinin ilklerine imza atan Zamansız Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Kuşadası Ticaret Odası’nda sahnelendi.

Medicana Eğitim Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Özel Söyleşilerle Kutladı
Etkinlik

Medicana Eğitim Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Özel Söyleşilerle Kutladı

Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımı kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlendi. Birçok kadın lideri Elinin Hamuruyla İlham Veren Kadınlar Söyleşilerinde bir araya getirdi.