Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz, İl Başkanı Hasan Karaca ve CHP il-ilçe yöneticileriyle birlikte Isparta’da 400 yılı aşkın süredir yaşatılan geleneksel “Kurban İndirme” törenine katılarak Yörük kültürüne destek verdiklerini duyurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz, İl Başkanı Hasan Karaca, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Isparta'da asırlardır sürdürülen geleneksel "Kurban İndirme" törenine katıldıklarını belirtti. Takmaz, yörük kültürünün yaşatılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekti.
Katılım sağlanan etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Takmaz, şu ifadeleri kullandı:
"İl Başkanımız Sayın Hasan Karaca, Merkez İlçe Örgütümüz, il ve ilçe başkan yardımcılarımız, belediye ve il genel meclis üyelerimizle birlikte, Isparta'mızda 400 yılı aşkın süredir yaşatılan geleneksel 'Kurban İndirme' törenine katıldık. Bu kadim geleneğin yaşatılması için emek veren herkese teşekkür ediyorum."
CHP'li Takmaz, törenin düzenlenmesinde emeği geçen isimlere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Keçeci Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Gökhan Büyükleblebi'ye ve Doğancı Mahallesi Muhtarı Sayın Ali Divarcı'ya gönülden teşekkür ederiz. Bu tür organizasyonlar, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği; geleneklerimizin yaşatıldığı özel anılardır."
CHP'nin halkın değerlerine sahip çıkan bir parti olduğunu vurgulayan Başkan Birtan Özgün Takmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Kültürümüzü yaşatmak, yerel kimliğimizi korumak bizim için sadece bir sorumluluk değil, aynı zamanda bir onurdur. Yörük kültürümüzün bu nadide mirasını gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz."
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)